JYP avasi voitolla

LIIGA / Raportti
Eric Perrin on viime syksyä paremmassa kunnossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Kiekkokausi käynnistyi myös Hippoksella, kun JYP kohtasi ensimmäisessä harjoitusottelussa Pelicansin. Tasokas kiekko-ottelu päättyi jyväskyläläisten 3-2-voittoon Eric Perrinin viime hetken maalilla.

Ajankohtaan nähden JYP ja Pelicans pelasivat suorastaan erinomaisen ottelun. Molemmat joukkueet liikkuivat hyvin, ja Hippoksella nähtiinkin erittäin vauhdikas kamppailu. Ilmaisottelua oli saapunut katsomaan peräti 3500 katsojaa, jotka eivät varmasti pettyneet näkemäänsä.

Lukemien osalta tasainen kamppailu näytti jo venyvän jatkoajalle, kunnes JYP iski vajaat kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Mestaruuden Jyväskylään keväällä 2012 ratkaissut tutkapari Eric Perrin-Jani Tuppurainen iski voittomaalin 2-1-hyökkäyksestä.

- Vauhdikas ottelu, molemmat joukkueet liikkuivat paljon. Oli helppo palata Ekin [Perrin] viereen. Tunnemme toisemme hyvin. Tiedämme, missä toinen liikkuu ja mitä toinen ajattelee, Jani Tuppurainen kertoi.

- Ei meidän peli vielä missään nimessä valmista ole. Hyvän luistelun avulla viisikot pysyivät yhtenäisinä. Nyt pitää kehittää vielä peliä lisää. Meillä on kuukausi aikaa, ollaan varmasti valmiina, kun runkosarja alkaa, Tuppurainen jatkoi.

Ensimmäisen harjoituspelin perusteella on vaikea tehdä johtopäätöksiä, mutta tämän ottelun perusteella Eric Perrin on viime kautta paremmassa kunnossa. Perrin liikkui hyvin ja ilmiselvästi nautti yhteispelistään Tuppuraisen kanssa.

- Eki [Perrin] on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin parina viime kautena. Luistin on liikkunut erinomaisesti. Hän on harjoitellut meidän kanssa vasta maanantaista lähtien. Tästä se lähtee, Tuppurainen uskoi.

Myös päävalmentajana debytoinut Marko Virtanen oli tyytyväinen JYPin peliin. Virtasen mukaan JYPin pelityyli uusiutuu Risto Dufvan ja Jyrki Ahon ajoista. Virtasen mukaan tulevan kauden JYP on nopeampi ja kiekollisempi.

- Se oli ihan hyvä avausottelu. Me on lähdetty hakemaan paria isoa teemaa tälle kaudelle. Ne teemat, rytmi ja pelinopeus, näkyivät osittain jo kaukalossakin. Tästä lähdetään kehittämään kiekollista peliä lisää, Virtanen kommentoi.

- Tästä on hyvä jatkaa European Trophy -peleihin. Ne eivät ole meille pelkkiä harjoitusotteluita, me myös halutaan menestyä siellä. Samalla voidaan kehittää lisää meidän uutta pelitapaa, Virtanen jatkoi.

Myös Pelicans pelasi tasokkaan ottelun. Vielä avauserässä lahtelaiset olivat selvästi altavastaajina, mutta loppua kohden myös Pelicans sai pelinsä toimimaan.

Pelicans-maalilla Janne Juvonen pelasi kaksijakoisen kamppailun. Juvonen piti lahtelaisia pystyssä paraatipelastuksin, mutta toisaalta selän taakse meni kaksi helpohkoa maalia.

Tuttu ratkaisu

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin avauserän puolivälissä. Hurrikaanien ylivoimapeli toimi, kun Mikko Luoma jakoi erinomaisesti, ja Yohann Auvitun siniviivaveto upposi Juvosen selän taakse.

Avauserän loppuminuuteilla Pelicans iski kahdesti. Ensin Kimmo Koskenkorva tasoitti niin ikään ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin Timo Pärssinen nosti kiekon maalin kattoon Vili Sopasen upeasta alustuksesta.

Osittain pelitapahtumien vastaisestikin Pelicans johti kamppailua ottelun puoliväliin saakka. Lopulta Henri Auvinen tasoitti pelin 2-2:een ylivoimalla. Maali oli miltei toisinto JYPin avausmaalista.

Kolmannessa erässä ottelu näytti päätyvän jatkoajalle. Kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Pelicans pääsi pelaamaan ylivoimaa Miika Lahden jouduttua boksiin. Odotuksien vastaisesti maali nähtiin toisessa päässä kaukaloa.

Heti aloituksen jälkeen JYP lähti nopeaan vastaiskuun. Eric Perrin ja Jani Tuppurainen polkaisivat 2-1-hyökkäykseen. Hyökkäys päättyi jyväskyläläisyleisölle tuttuun näkyyn: Tuppurainen tarjoili ja Perrin iski kiekon varmasti maaliin. Kaikki ottelun maalit syntyivät erikoistilanteista. 

Ottelun jälkeen joukkueet pelasivat vielä voittolaukauskilpailun. Rankkarit vei nimiinsä Pelicans Tomi Pekkalan maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle