Jokerit murskasi Kiekko-Vantaan

Steve Moses oli ottelun avainhahmoja.
Kuva © Tomi Hänninen
Tikkurilan jäähalli oli torstai-iltana loppuunmyyty, kun Kiekko-Vantaa ja Jokerit ottivat yhteen harjoitusottelun merkeissä. Ottelussa selvästi vahvempi vierasjoukkue vei ottelun nimiinsä numeroin 0-5. (0-3, 0-1, 0-1)

Pelaamattomuus näkyi vielä ottelun alussa molempien joukkueiden otteissa, kun kiekot karkailivat helpolla lavoista. Ottelussa nähtiin taklauksia ja tunnelma oli paikoittain jopa katossa, vaikka kyseessä olikin vasta harjoitusottelu.

Jokerit hallitsi ottelua pelillisesti jo alkuminuuteista lähtien, ja reilun parin minuutin pelin jälkeen helsinkiläisten kauden ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun Teemu Eronen laukoi kiekon pakkipari Oskari Mannisen poikittaissyötöstä verkon perukoille.

Jokerit vaikeutti avauserässä peliään jäähyillä, mutta vantaalaisten ylivoima oli luokatonta. Kun kotijoukkueelle ei ylivoimat maistuneet, iski Jokerit alivoimalla. Jokeri-puolustaja Jeremy Dehner oivalsi käynnistää oman maalin takaa hyökkäyksen, kun Vantaan lohipaidat pelasivat itsensä ulos kolmen miehen karvauksella. Vierasjoukkue karkasi 3-2 -hyökkäykseen, josta kiekon maaliin viimeisteli Riku Hahl.

Jokerit piti painetta tasakentällisin jatkuvasti Kiekko-Vantaan päädyssä, mutta maalivahti Aaro Peltonen piti torjunnoillaan numerot vielä siedettävinä. 12 sekuntia ennen erätaukoa vierasjoukkue onnistui vielä kerran maalinteossa, kun Antti Tyrväisen laukaus kimpoili vantaalaispelaajan kautta maaliin.

Jokereiden komennossa loppuun saakka

Toista erää ei ennättänyt kulua edes puoltakaan minuuttia, kun kiekko oli jälleen maalivahti Peltosen selän takana. Steve Moses karkasi Ben Eavesin syötöstä läpiajoon ja vei Peltosen kylmänviileästi kahville. Jokerit loi paikkoja jatkuvasti, mutta tolpat ja ohilaukaukset Peltosen torjuntojen lisäksi pitivät vantaalaiset vielä pelissä mukana.

Tolpat eivät olleet ainoastaan vierasjoukkueen riesana. Jere Karjalaiselle avautui paikka 2-1-hyökkäyksestä, mutta veto kolahti etutolppaan. Vantaalaisille aukeni ottelussa myös jopa kaksi-nolla-hyökkäys, mutta Dehnerin syöksyminen pelasti tilanteen.

Jokerit vaihtoi ottelun puolivälissä myös maalivahti Eero Kilpeläisen nuoreen Kevin Lankiseen, joka teki ottelussa debyyttinsä miesten joukkueessa. Erän loppupuolella kotijoukkue pääsi hetkeksi kuskin paikalle ja sai hankittua Jokereille rangaistuksia, mutta ylivoimat eivät tuottaneet tulosta taaskaan.

Ottelun päätöserään lohipaidat tulivat tehokkaasti ja olivat enemmän kuin lähellä päästä maalin makuun, kun Markus Hännikäinen onnistui ujuttamaan kiekon Lankisen längeistä ohi maalin.

Siinä missä Kiekko-Vantaan ylivoima oli luokantonta, Jokereiden oli äärettömän tehokasta. Ylivoimilla syntyi tilanteita ja esimerkiksi Esa Lindellin jäähyä kerkesi kulua vain 15 sekuntia, kun Eaves laittoi Mosesin ohjauksesta kimmonneen paluukiekon maaliin.

Vantaalaiset pääsivät ottelun lopulla vielä kertaalleen kokeilemaan onneaan ylivoimalla, mutta enempää maaleja ei Tikkurilan jäähallissa nähty, joten historiaan jäi 0-5-loppulukemat.