Mielipiteet jakanut maali siivitti Jokerit voittoon

LIIGA / Raportti
Jarkko Ruutu nousi jälleen ottelun puhutuimmaksi henkilöksi.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
Hippoksella nähtiin kiekko-ottelu, joka eteni pudotuspelien hengessä. Tunteiden roiskumiselta ei vältytty, sillä tuomarit sallivat fyysisen pelaamisen, ja erinäisiä torikokouksia nähtiin paljon. Lopulta Jokerit oli JYPiä parempi 3-0-lukemin.

Vaikka pelin alku oli hienokseltaan JYPin hallintaa, edettiin erätauolle Jokerien kahden maalin johdossa. Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin jo avauserän lopulla.

Jarkko Ruutu hakkasi kiekon maaliinedustalta verkkoon tilanteessa, joka sai yleisön mylvimään ja valmentajan sadattelemaan.

− Näytti siltä, että [Tuomas] Tarkki työnnettiin maaliin siinä tilanteessa. Minua ei kaiverra se, että oliko kiekko maalissa, vaan keinot, joilla se kiekko sinne saatiin, harmitteli Marko Virtanen.

Puolustuksen juniorivirhe kostautui

Avauserässä kumpikaan joukkue ei kyennyt organisoimaan peliään järkevästi. Sekavassa ja vauhdikkaassa erässä pelillisesti niskan päällä oli JYP, joka ei kyennyt hyödyntämään maalipaikkojaan.

Jokerit pääsi iskemään ottelun avausmaalin Brian Salcidon karmaisevasta virheestä. Salcido lähti hakemaan jykevää taklausta, jonka seurauksena Janne Lahti pääsi rokottomaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

− Meidän ketjulle tuli valitettava takaiskumaali, joka jäi lopulta kaverin voittomaaliksi, sanoi 500:n ottelun rajapyykin ylittänyt Tuomas Pihlman.

Jokerien siirryttyä kahden miehen ylivoimalla jo kahden maalin johtoon, JYPin pakka alkoi rakoilla. Jatkuva aktiivinen karvaus alkoi tuottaa vaikeuksia hurrikaaninuttujen puolustajille.

Avauserästä alkaen tuomarilinja oli salliva. Fyysisenä pelaajana tunnettu Pihlman jakoi kiitoksensa tästä.

− Tykkäsin siitä, että tuomarit olivat mukana pelin hengessä. Tuomarilinja alkaa muuttua sallivammaksi, kun tosipelit lähestyvät.

Toinen erä ja uudestisyntynyt JYP

Toisessa erässä JYP alkoi karvata korkeammalta. Se tuotti huomattavan suuria ongelmia Jokerien puolustukselle, sillä puolustajat joutuivat jatkuvasti roiskimaan kiekkoa tai rikkomaan isäntien pelaajaa.

JYPin hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin tuskaista sekä ylivoimalla että tasakentällisin. Hyökkäyksistä puuttui maltti, jonka seurauksena tilanteet päättyivät epätoivoiseen laukaukseen.

− Meillä oli erinomaiset paikat kääntää peli meille, mutta ei siinä onnistuttu. Näissä tiukoissa otteluissa ylivoimat pitäisi pystyä käyttämään hyväkseen tehokkaammin, valitti Virtanen.

Toista erää kuvastaa hyvin myös se, että uskomattomalla tasolla pelannut Leland Irving keräsi 19 torjuntaa, kun toisessa päädyssä Tuomas Tarkki jäi ainoastaan kolmeen koppiin.

Jokerit naulasi arkun hyvissä ajoin

Vierailijat pääsivät heti erän aluksi kokeilemaan ylivoimapeliään. Jokerien ylivoimassa kiekko pyöri huomattavasti paremmin, ja lopulta Mikko Kousa sai kunnian lyödä viimeisen naulan JYPin arkkuun.

Tämän jälkeen molemmissa päädyissä nähtiin hyviä maalipaikkoja. Jokerien Broc Little ja JYPin Markus Poukkula kolisuttelivat maalirautoja, vaikka edessä oli tyhjä maali.

JYPin kiri oli kuitenkin erittäin vaisu. Jokerit pelasi puolustusalueella kurinalaisesti ja teki JYPin hyökkäyspelin aseettomaksi peittämällä tukun laukauksia.

− Täytyy jakaa kiitosta meidän maalivahdille ja erinomaisesti esiintyneille puolustajille. Voitettiin tämä ottelu tiiviillä keskustan puolustamisella, kiitteli Tomek Valtonen.

Jokerit jatkaa urakkaansa lauantaina miteltävässä Talviklassikossa, kun vastaan asettuu HIFK Helsingin Olympiastadionilla pelattavassa ulkoilmaottelussa. JYPin matka jatkuu tiistaina HPK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle