JYP päätti vuoden voittoon sekavien vaiheiden jälkeen

LIIGA / Raportti
Tuomariosasto nosti pelin edetessä päätään, mutta ei kovin positiivisessa valossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistai-iltainen ottelu Rauman Äijänsuolla oli kaikkea muuta kuin tylsä. Ensimmäiset kaksi ja puoli erää siitä pitivät huolen pääasiassa pelaajat, mutta kolmannen erän puolivälissä hyppäsivät erotuomarit kuvaan yhä selkeämmin mukaan.

Kuten usein sanotaan, tuomarit ovat parhaimmillaan silloin, kun he eivät ole näkyvässä osassa pelissä. Raumalla tätä jääkiekon riemuvoittoa nähtiin 50 minuuttia, jonka jälkeen ei ollut paluuta entiseen.

Lukko pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa yli puolitoista minuuttia, jonka jälkeen pilli ei soinut lähes tulkoon mistään syystä. Lämpö alkoi nousta niin katsomossa, kuin molempien joukkueiden vaihtopenkillä.

− Se mikä jäi harmittamaan, oli tuo kolmas osapuoli, joka alkoi vaikuttaa pelin kulkuun, näki JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

− Jos annetaan tuollainen jäähy, josta tuli pelin lopussa 5−3-tilanne, niin sitten pitää olla pokkaa viheltää sillä linjalla loppuun asti.

Vastapuolen kollega oli vähäsanaisempi lehdistön edessä.

− Ilmaisin jo mielipiteeni asiaan kuuluville tahoille, tyytyi kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva tokaisemaan. Vastauksesta ja eleistä oli kuitenkin pääteltävissä, että suoritus ei tyydyttänyt.

Vähäisin rike, josta erotuomareina toimineet Timo Favorin ja Aaro Brännare eivät rangaisseet, oli kampitus ja selvin Markus Poukkulan polvitaklaus Olavi Vauhkoseen. Edes tilannetta seuranneesta nokkapokasta ei irronnut minuutteja kummallekaan osapuolelle.

Peliin kiinni ja ohi

JYP oli avauserän aikana vain ajoittain uhka Lukolle ja isännät painoivatkin hyvin päälle, viimeistellen yhden maalinkin. Paikkoja olisi ollut triplamäärään, mutta onni ei ollut myötä maalipaikoissa.

Pelin edetessä jyväskyläläiset ottivat pelin otetta itselleen. Toisessa erässä Lukko ei ollut terävimmillään, kun taas harvoista laadukkaista paikoistaan Juuso Pullin one-timer johti JYPin varsinaisen peliajan ainoaan täysosumaan.

Jatkoajalla raumalaiset passivoituivat liikaa ja sitä ehtikin kulua vajaan minuutin verran, kun Marko Kauppisen tulinen laukaus pomppi Poukkulan varusteiden kautta isäntien verkkoon.

− Pääsimme pelin edetessä yhä paremmin mukaan ja mielestäni ansaitsimme voiton, kommentoi Virtanen oman joukkueen suoritusta.

Tappiosta huolimatta Dufva oli tyytyväinen joulutauon jälkeisen Lukon yleiseen olemukseen.

− Peli-ilmeeseen ja otteeseen olen tyytyväinen kummankin ottelun osalta.

Molempien joukkueiden urakka oli tämän vuoden osalta tässä. Molemmat ovat tulessa seuraavan kerran perjantaina, kun Lukko isännöi Ilvestä ja JYP matkustaa KalPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle