HPK:lle kaksi voittoa Kärpistä viikonloppuna − Puolustaja Johnston ratkaisi voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Ryan Johnston esitti voittomaalikilpailussa onnistuneen lirutuksen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Toisena päivänä peräkkäin kohdanneet HPK ja Kärpät väänsivät tällä kertaa paremmuudestaan aina voittomaalikilpailuun asti. Siinä HPK oli parempi, ja näin pisteet jaettiin samalla tavalla kuin ottelun lopputulos 2−1.

Jatkoajalla alkupuoli oli varovaisempi, mutta loppua kohden maalipaikkoja aukeni niin Kärppien Ludwig Byströmille kuin HPK:n Tommi Tikalle. Jälkimmäinen otti vielä jatkoajan viime sekunneilla rangaistuksen ja Kärpät pääsi ylivoimalle. Aloituksen jälkeen Ville Leskiselle pelattiin vielä maalipaikka, mutta Eetu Laurikainen venyi eteen, ja näin ratkaisu eteni voittomaalikilpailuun.

Michael Joly ja Juhamatti Aaltonen onnistuivat kertaalleen, ennen kuin Ryan Johnston lirutti Joel Blomqvistin jalkojen välistä kiekon maaliin ja takasi HPK:lle lisäpisteen.

HPK painoi vahvasti päälle pelin alusta ja loi tilanteita. Samalla monet Kärppien hyökkäykset tyrehtyivät varhain. Kärppien nelosketju loi noin kuuden minuutin jälkeen vieraiden ensimmäisen pyörityksen, ja se johtikin Kärppien ylivoimaan.

Peli tasoittui, kunnes kotijoukkue HPK sai ylivoiman. Peli pyöri vahvasti Kärppien päädyssä, mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Erä päättyi maalittomana. Kärppien Stanislav Galimoville merkittiin yhdeksän torjuntaa, HPK:n Laurikaiselle vain kaksi.

Toisen erässä nähtiin dramatiikka oululaisittain, kun Galimov joutui jättämään kentän venytyksen jälkeen. Blomqvist joutui näin ottamaan torjuntavastuun kesken pelin jo seitsemännen kerran tällä kaudella. Pian sen jälkeen nähtiin ottelun avausmaali. Mika Pyörälä avasi pitkällä syötöllä Kirill Slepetsille, joka vapautti sitten Aaltosen maalipaikkaan. Laukaus meni Laurikaisen jalkojen välistä maaliin ja näin Kärpät siirtyi johtoon.

HPK:n tasoitus syntyi niin ikään nopealla vastahyökkäyksellä. Ossi Ikosen ja Antti Pihlströmin syöttöjen jälkeen Joly pääsi läpi ja onnistui maalinteossa. Samalla vastikään jatkosopimuksen tehnyt kanadalainen rikkoi 40 tehopisteen rajan.

Kolmas erä alkoi vähin pelikatkoin. Kärppien hallintajakson jälkeen Joly oli päivän toisessa irtiotossaan, mutta tällä kertaa Blomqvist veti pidemmän korren hanskatorjunnallaan.

HPK oli erän loppupuolella hallitseva varsinkin Jolyn, Pihlströmin ja Patrick Harperin ketjun ollessa jäällä. Ratkaisua varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan syntynyt.

HPK vei tuplaottelujen pisteet 5−1. Kerho vankisti asemaansa sarjan neljäntenä. Kärpät on vielä seitsemäntenä, mutta oululaisryhmä ei voi vielä pitää pudotuspelipaikkaa varmana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo