Iivari Räsäsen edustama Quinnipiac voitti Yhdysvaltojen yliopistomestaruuden, Adam Fantilli kauden paras pelaaja

Muut Sarjat / Uutinen
Adam Fantilli voitti parhaan pelaajan palkinnon eli Hobey Baker Awardin.
Kuva © Getty Images
Yhdysvaltojen yliopistomestaruus ratkaistiin lauantaina Tampassa. Quinnipiacin yliopisto otti historiansa ensimmäisen mestaruuden voittamalla Minnesotan yliopiston jatkoerässä 3−2.

Jatkoerää pelattiin vain kymmenen sekuntia, ennen kuin Jacob Quillan ratkaisi joukkueelleen Quinnipiac Bobcatsille voiton. Bobcats oli varsinaisella peliajalla jo 0−2-tappiolla Minnesota Golden Gophersia vastaan, mutta onnistui kääntämään pelin tasoihin ja jatkoerävoittoon.

Quinnipiacin yliopistojoukkueessa pelasi yksi suomalaispelaaja, Tappara-kasvatti Iivari Räsänen, jolle kausi yliopistossa oli kolmas. Räsänen ei merkkauttanut finaalissa tehopisteitä. Koko kauden saldo puolustajalle näytti kahta maalia ja 13 syöttöpistettä 41 ottelussa.

Suomalaispelaaja juhli mestaruutta jo kolmantena vuonna peräkkäin, sillä kaksi vuotta sitten voittoon ylsi Filip Lindbergin edustama Massachusetts ja viime vuonna Antti Tuomiston edustama Denver. Kaikkiaan suomalaisia yliopistomestareita on nyt seitsemän. Näistä Jussi Halme on kaksinkertainen mestari kuuluttuaan Denverin yliopistomestarijoukkueeseen vuosina 2004 ja 2005.

Kauden parhaan yliopistopelaajan Hobey Baker Awardin voitti Michiganin yliopistossa pelannut Adam Fantilli, joka keräsi 36 ottelussa tehot 30+35. Michiganin yliopistojoukkueen taival mestaruusturnauksessa päättyi välieriin. Fantilli on yksi tulevan kesän varaustilaisuuden kuumimmista nimistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle