KalPa yllätti suursuosikki Kiekko-Espoon, HIFK päihitti Kärpät − Anni Perelle piste-ennätys komeasti jo syyskuussa, Jessica Pappiselle pääsarjauran avausmaali

Auroraliiga / Artikkeli
Anni Pere nakutti yhden kauden piste-ennätyksensä uusille lukemille jo runkosarjan avauskuukauden aikana.
Syyskuun viimeisellä auroraliigakierroksella maagisimmasta tempusta vastasi KalPa, joka onnistui päihittämään suvereenina ennakkosuosikkina kauteen lähteneen Kiekko-Espoon. Hyökkääjä Jessica Pappinen osui ottelussa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla. HIFK:n Anni Pere syötti kolme maalia ja nosti kauden pistemääränsä ennätyslukemiin. Voittoihin ylsivät myös Ilves ja HPK.

Sunnuntain neljän ottelun kierros paketoi Auroraliigan syyskuun pelit. Kiekko-Espoo, HPK ja Ilves porhaltavat kovaa vauhtia sarjataulukon kärkipäässä, kun taas kellarikerroksessa on hiljaisempaa. RoKin ensimmäiset sarjapisteet jäivät vielä odottamaan itseään. Päivän kamppailuissa suurimpaan urotekoon ylsi KalPa, joka voitti suursuosikki Kiekko-Espoon kotonaan. HPK oli tiukoilla RoKin kanssa, eikä Kuortane päästänyt Ilvestä helpolla. HIFK:n vauhti riitti vierasvoittoon Oulussa.

RoKi−HPK 2−4

HPK siirtyi Jutta Stoltenbergin ylivoimaosumalla nopeasti johtoon ottelussa, jossa joukkueen ykköskeskushyökkääjä Kiti Seikkula saavutti 200 pelatun pääsarjaottelun rajapyykin. RoKi ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan kampesi Anna Kalován maalilla tasoihin. Toiseen erään siirryttiin kuitenkin vierasjohdossa, kun Seikkula iski juhlapelissään nätin ylivoimasommitelman päätteeksi kiekon ohi Annika Saastamoisen.

Vaikka HPK hallitsikin suurilta osin kenttätapahtumia, pysyi RoKi kintereillä sitkeytensä ansiosta − ja joskus myös onni osuu puolelle. Sina-Safira Säily ohjasi pomppukiekon maalinedustalta Janika Järvikarin selän taakse ja tasoitti puntit jälleen. Rovaniemeläisten ensikihauksen tavoin syöttäjänä hääri Dominika Malicka. Hyökkääjä Seikkula kuitenkin luritti hämeenlinnalaiset kolmanen kerran johtoon toisen erän puitteissa.

Kolmannessa erässä HPK puolusti johtoaan tavalla, jonka se oikein hyvin taitaa, eli hyökkäämällä. Järvikari joutui venymään kiekon tielle koko ottelussa kuusi kertaa. Virkasisko Saastamoiselle kertyi 39 koppia. Kolme edellistä maalia alustanut Júlia Matejková viimeisteli loppuluvut tyhjään rysään. RoKi hyödynsi saamansa vähän tilaisuudet hyvin, mutta syyskuu päättyy sen osalta ilman sarjapisteitä.

Kuortane−Ilves 2−3

Kotijoukkue aloitti vahvasti ja painoi pelin tupsukorvien päätyyn. Kerttu Lehmus vei Kuortaneen ansaitusti johtoon maalinedustalta syntyneellä osumalla. Kotijohto piti toiseen erään asti, kunnes Ilves-tähti Matilda Nilsson seurasi oman irtokiekkonsa vanhanaikaisella maalin kiertäen verkkoon.

Ottelun puolivälin jälkeen Kuortaneen Oona Hämäläinen sai 2+10 minuutin rangaistuksen ojennettuaan kyynärpäänsä vastustajan kasvoihin. Lisää alivoimaa kotijoukkueelle aiheutti muutama minuutti myöhemmin Neea Ketolan kakkonen poikittaisesta mailasta. Ilves kuitenkin ratkaisi ylivoimatilanteen omalla tavallaan − käyttämällä liian montaa pelaajaa ja tasaamalla tilit.

Kolmannessa erässä Nilsson karautti maalin eteen tinttaamaan pikkumustan Elli Suorannan syötöstä ohi Kuortaneen maalia vartioineen Kerttu Kuja-Halkolan. Kotijoukkue osoitti kuitenkin jälleen kerran teräksisiä hermoja, kun liki seuraavassa hetkessä pakkipari Hannele Tarkiainen ja Aino Krook siirtelivät kiekkoa siniviivalla ja lopputuloksena Krook tinttasi kovan laukauksen, joka painui tasoituksen muodossa verkkoon. Lopulta tamperelaiset osoittautuivat hurjalle Kuortaneen joukolle liian kovaksi palaksi. Linnea Melotindos napautti voitto-osuman Nilssonin jättämästä kiekosta kuusi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria, eikä kotijoukkue pystynyt eilisen kaltaiseen temppuun eli myöhäiseen tasoitukseen, vaikka lähellä sekin kävi.

Kärpät−HIFK 1−4

Aivan kamppailun ensihetkillä Kärpät vyörytti kiekkoa HIFK:n alueen kulmiin, mutta nopeasti helsinkiläisetkin saivat oman pelinsä rullaamaan ja toimituksia kohti Ronja Pätsin vartioimaa maalia. Stadin Gimmojen jäähyillessä pääsi Kärpät pyörittämään ylivoimapeliä, mutta Miia Vainiolla ja puolustuksella ei ollut vaikeuksia selvittää tilanteita. Tulostaululle pääsi ensimmäisenä HIFK, kun Erica Korhonen kimmotti lätkän Pätsin räpylän kautta verkkoon. Osuma varmistettiin videotarkistuksella.

Myös HIFK:n toinen osuma oli Korhosen käsialaa. Tällä kertaa hyökkääjä pääsi puttaamaan karakiekon verkkoon ilman suurta kärppäpuolustuksen vastarintaa. Ratkaisu alkoi maistua, kun Pauliina Salonen löi vieraiden kolmannen osuman. Kaikissa kolmessa kihauksessa syöttäjänä ollut Anni Pere nosti kauden pistemääränsä 11:n, mikä tarkoitti hänelle uutta pääsarjan henkilökohtaista piste-ennätystä. Se syntyi jo runkosarjan ensimmäisen pelikuukauden aikana. Nyt aiempien kymmenen pisteen kausien (5+5 ja 7+3) edelle voidaan nostaa ainakin lukemat 7+5=12 − ja kausihan on vasta alussa.

− Minulla on hyvät pelaajat ympärillä, joten siinä uskaltaa yrittää. Koko joukkue on yritteliäs ja ilmapiiri kannustaa yrittämään. Kausien mittaan olen myös kehittynyt paljon, ja olihan se aikanaan iso harppaus lähteä suoraan poikajoukkueesta naisten joukkueeseen. Pelitapa ja kaikki olivat ihan erilaisia. Nyt on hiottu muutama kausi, ja olen saanut pelejä alle, Pere virkkoi.

Lauantain tavoin Kärpät aloitti kirinsä lopulta takaa-ajajana ollessaan, kun Eevi Siermala pilasi Miia Vainion unelman nollapelistä. Oululaiset kuitenkin jäähyilivät kolmannessa erässä siihen malliin, ettei HIFK:lle tullut todellista hätää johtoasemansa menettämisestä. Pere täydensi unelmaottelunsa täysosumalla ylivoimapelistä. Korhonen nosti tehomääränsä kolmeen (2+1) syöttömerkinnän myötä.

− Paransimme erä erältä. Avauserän jälkeen puhuimme, että pitäisi saada maalille lisää väkeä ja laukauksia. Niin me sitten teimme. Kun pääsimme maalille rähisemään, niin tuli onnistumisiakin, Pere summasi.

KalPa−Kiekko-Espoo 3−1

Kuopiossa avauserän hahmoiksi nousivat veskarit. KalPan Salla Sivula ja Kiekko-Espoon Tiia Pajarinen koppasivat kumpikin reilusti yli kymmenen kiekkoa ennen erätaukoa. Juuri ennen taukosummeria ykkösketjussa alkukaudella vastuuta saanut Veera Paroinen iski emännät johtoon Johanna Juutilaisen hienosta syötöstä. Kuopiolaiset lisäsivät mettä hyllyyn, kun Jessica Pappinen suupaisi lähietäisyydeltä pääsarjauransa avausmaalin.

− Kyllähän se hyvältä tuntui! Ja varsinkin heti siihen erän alkuun ja ylivoimalla. Mahtava fiilis! Olemme saaneet joukkueena harjoiteltua niitä asioita, jotka tänäänkin toivat meille voiton. Tosi hyvin on lähtenyt menemään ja tästä vain parannamme.

Vieraat olivat pakottaneet Sivulan torjumaan jo 29 kertaa ennen kolmatta erää, kun taas Pajarisella oli tilastoissaan kymmenen pelastusta vähemmän. Vaikka espolaiset pitivätkin kiekkoa vastustajaansa enemmän, ei sarjan kestomenestyjä saanut kovin isoa pyörremyrskyä Sivulan työpisteen läheisyyteen aikaiseksi ennen kuin viimeisillä minuuteilla.

Paine KalPa-maalilla yltyi ja Nia Käyhty iski pääsarjauransa ensimmäisen maalin kauden ensimmäisessä ottelussaan. Viime kaudelta hänellä on kolme esiintymistä espoolaisten pääsarjaryhmässä. Kihautus jäi espoolaisittain laihaksi lohduksi, sillä Juutilainen puikkelehti rokottamaan Kiekko-Espoota ja maalivahti Pajarista vielä kertaalleen.

− Ihan yksinkertaisesti vain tila ja aika pois, niin ei siinä pysty maailman huippuluokan pelaajakaan tekemään paljoa. Kovalla työllä eteenpäin. Hoidetaan vain alueet, ja kaikki tekevät täysillä niin silläpä se tuli, ottelun voittomaaliksi jääneen osuman viimeistellyt ensikertalaismaalari Pappinen kiteytti voittoreseptin.

» Lähetä palautetta toimitukselle