JYPin Jesse Pulkkiselle kauden ensimmäinen ottelu, Eemeli Suomi ja Antti Kalapudas sivussa joukkueidensa riveistä

LIIGA / Uutinen
JYP saa odotetun lisän kokoonpanoonsa Jesse Pulkkisen myötä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Perjantaina Liigassa pelataan seitsemän ottelua. Lähes kaikkien joukkueiden riveissä on jonkinlaisia muutoksia sitten edellisten pelien.

JYPin puolustajalupaus Jesse Pulkkinen pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Edelliseen otteluun verrattuna hurrikaanipaitojen kokoonpanosta on puolestaan pudonnut kokenut Pekka Jormakka. HIFK:n Vincent Marleau ja Ronald Knot palaavat kehiin, mikä on johtanut pieniin muutoksiin. Ruotsalaispuolustaja Fredrik Granberg ei pelaa Jyväskylässä. Maalilla nähdään Veini Vehviläinen ja Roope Taponen.

Jo kaudesta 2019–20 alkaen Suomessa pelannut 20-vuotias unkarilaishyökkääjä Bence Horváth tekee liigadebyyttinsä Jukurien paidassa. KalPan Konsta Kapanen palaa pelikieltonsa jälkeen kehiin ja Veeti Miettinen putoaa kokoonpanon ulkopuolelle. Matthieu Herpin ja Stefanos Lekkas ovat aloittavina maalivahteina.

Kiekko-Espoon ruotsalaismaalivahti Marcus Hellgren-Smed on ensimmäisen kerran maalilla yli kuukauteen. HPK puolestaan lähtee täsmälleen samalla miehistöllä kuin tiistaina, jolloin se voitti Ilveksen.

KooKoo kokenut puolustaja Ari Gröndahl on ensimmäistä kertaa kehissä tällä kaudella. Puolustuksesta sivuun on jäänyt Jimi Suomi. Tappara puolestaan vaihtaa maanantain Kiekko-Espoo-otteluun nähden vain maalivahdin, sillä torjuntavuorossa on Paavo Kohonen. KooKoon maalia vartioi Antoine Bibeau.

SaiPan Mikko Kousan sairausloma jatkuu ja poissa on myös Kärppiä vastaan loukkaantunut Antti Kalapudas. Kim Strömberg siirtyy keskushyökkääjäksi ja Miro Tauslahti nousee kokoonpanoon. Vierailija Pelicansin Elias Vilén tekee paluun ykkösketjun keskelle. Edellisessä ottelussa suihkuun komennettu Adam Bareš on nyt 13. hyökkääjänä.

TPS:n ruotsalaispuolustaja Niklas Arell on mukana seitsemäntenä puolustajana. Edellisessä ottelussa penkin päässä koko ottelun ollut Aatos Koivu on jätetty kokoonpanon ulkopuolelle. Ilves joutuu Turkuun ilman Eemeli Suomea ja Kasper Björkqvistiä, mikä on sekoittanut ketjuja.

Runkosarjan ensimmäiseen Satakunnan derbyyn Lukko lähtee lähes samalla miehistöllä kuin keskiviikkona Espoossa. Vain nelosketjun laidalla tapahtuu muutos, kun paikan ottaa Ponthus Westerholm. Myös Ässillä vaihtuu vain nelosketjun laitahyökkääjä, kun Lassi Vanhatalon paikan ottaa Valtteri Lipiäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle