Kapanen ankankaatajana, Ottawa kukisti Philadelphian

Dallasin suomalaissentteri Niko Kapanen teki kaksi osumaa Anaheimin verkkoon kun Stars kavensi ottelusarjan tilanteeksi 3-2. Ottawassa isännät ottivat kolmannen voittonsa Philadelphiasta.

Texasissa käydyn kamppailun ensimmäisessä erässä kunnostautuivat isäntien vähemmän maaleja mättäneet miehet. Rob DiMaio viimeisteli avausmaalin Mike Modanon syötöstä ja myöhemmin Stu Barnes lisäsi Starsin johtoa. DiMaiolle osuma oli kauden ensimmäinen pudotuspeleissä, Barnesille toinen.

Toisessa erässä ankoille tarjoiltiin ylivoimalla kavennuspaikkoja, mutta erän ainokaisen iski alivoimalla Niko Kapanen. Jason Arnottin istuessa jäähypenkillä Sergei Zubov vapautti Kapasen maalintekoon.

Toisessa erässä Ducksin kaikki kaikessa, maalivahti J-S Giguere, sai siipeensä Claude Lemieuxin ajettua miehen yli. Giguere jatkoi erän loppuun, mutta jätti kamppailun kesken erätauolla. Syyksi ilmoitettiin joukkueen herättely.

Ducks heräsikin erän alussa taistoon kun Paul Kariya nosti joukkueen kahden maalin päähän. Enempää kiekkoja Marty Turcon selän taakse ei kuitenkaan saatu ja illan maalihai Niko Kapanen viimeisteli loppulukemat 4-1 Martin Gerberin selän taakse.

Tilanne ottelusarjassa on nyt Anaheimin hyväksi 3-2.

Eräpallo Senatorsille

Ottawa nappasi itselleen mahdollisuuden pudottaa Philadelphia jatkosta 5-2-voitolla. Flyers aloitti maalinteon kun Claude Lapointe laittoi kiekon säkkiin 21 pelatun sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen kuitenkin tuli tasaisen tappavasti Senators ja iski toisen erän puoliväliin mennessä neljä maalia.

Daniel Alfredsson ja Radek Bonk osuivat ylivoimalla, Bryan Smolinski sekä Martin Havlat puolestaan tasaviisikoin.

Kolmannessa erässä Peter Schaefer venytti alivoimalla Senatorsin karkumatkan jo neljään maaliin ennen kuin Radovan Somik kavensi loppulukemiksi 5-2.

Sami Kapanen pelasi päälle 20 minuuttia ilman tehomerkintöjä. Runsaasti jäähyjä sisältäneessä kolmannessa erässä Kapanenkin kulutti penkkiä kahden minuutin ajan.