Valmentajana Läntisen taival jatkuu jääkiekon II-divisioonassa pelaavan Vammalan Palloseuran peräsimessä. Läntinen ja VaPS tekivät vuoden mittaisen sopimuksen. VaPS on asemansa vakiinnuttanut seura, sillä se on pelannut II-divisioonassa jo vuosia. Parhaimmillaan VaPS kolkutteli 1990-luvun alussa muutamaan otteeseen I-divisioonankin portteja, mutta ne portit pysyivät kuitenkin lopulta kiinni. SM-liigaan VaPS on pystynyt kasvattamaan muutamia pelaajia, mm. JYP:n maalivahti Mika Lehto on alunperin VaPS:n kasvatti. Tunnetuin VaPS-taustaa omaava pelaaja on kuitenkin Kai Nurminen, jonka kiekkoilijan elämä käynnistyi nimenomaan VaPS:n junioreissa. Edellinen liigatasolla kouliintunut valmentaja seuran peräsimessä oli Anatoli Bogdanov, joka vieraili Vammalassa yhden kauden verran 1990-luvun puolivälissä.
Valmennustyönsä lisäksi Läntinen työskentelee jatkossa Kokemäellä toimivan Pitkäjärven Liikuntaopiston kehityspäällikkönä. Läntisen tehtävänä on kehittää Pitkäjärvestä esim. Vierumäen ja Kuortaneen kaltainen monipuolinen ja tunnettu urheiluopisto. Läntisen kolmas työ löytyy miehen kotikaupungista, kun hän jatkaa Porissa Kuninkaanhaan urheilulukion jääkiekkoilijoiden valmentajana.
47-vuotiaan Läntisen ura valmentajana alkoi jo vuonna 1979 Ässien junioreissa. 1980 Läntinen oli mukana voittamassa porilaisen jääkiekkoilun toistaiseksi viimeisintä mestaruutta toimiessaan Ässien A-nuorten kakkosvalmentajana. 1980-luvun puolivälissä Läntinen teki syrjähypyn jalkapallon puolelle, kun hän oli kolmen kauden ajan Pertti Lundellin aisaparina Porin Pallo-Toverien SM-sarjajoukkueessa. Jalkapallovisiitin jälkeen Läntinen palasi takaisin jääkiekkoon ja Ässien organisaatioon juniorien valmennuspäälliköksi. Ässissä Läntinen nousi 1980-1990 -lukujen taitteessa kuudeksi vuodeksi myös edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi. Matti Keinosen, Vasili Tihonovin ja Veli-Pekka Ketolan kakkosmiehenä Läntinen tuli tunnetuksi varsin räväkkänä tyyppinä, joka ei jäänyt kuuluisien ykkösvalmentajiensa varjoon pelkäksi kiekkojen keräilijäksi. Lisäksi Läntinen teki huippulöytöjä divarista ja hänen suosituksistaan mm. Jari Korpisalo värvättiin Ässiin.
Kun ura Porissa juuttui kakkosvalmentajan hommiin, Läntinen lähti hakemaan uusia haasteita. Ensin hän meni vuodeksi Vaasan Sportin valmennuspäälliköksi ja sieltä tie vei Tampereen Tapparan organisaatioon. Tapparassa Läntinen nosti ensin seuran A-juniorit takaisin nuorten SM-liigaan, jonka jälkeen hänet palkattiin Rauno Korven apumieheksi edustujoukkueeseen. Tapparassa Läntinen nousi ensimmäistä kertaa myös päävalmentajaksi, kun Korpi siirrettiin syrjään kesken kauden 1998-1999. Läntinen ei kuitenkaan pystynyt kääntämään Tapparan kurssia nousuun, joten kauden jälkeen hänen palveluksiaan ei enää tarvittu Tampereella.
Sen jälkeen vuorossa olikin paluu tuttuun ja turvalliseen Porin Ässiin. Läntinen nimitettiin taas Ässien juniorivalmennuspäälliköksi. Nopeasti hänet nostettiin lisäksi kolmanneksi valmentajaksi auttamaan vaikeuksiin ajautunutta Ässien edustusjoukkuetta ja Vova Jursinovia. Mutta vaikeudet jatkuivat ja Jursinovin toivomuksesta Läntinen ja kakkosvalmentaja Simo Ketola poistettiin edustusjoukkueen kuvioista. Vaikeudet jatkuivat siitäkin huolimatta, joten manageriksi palkattu Kari Takko veti omat johtopäätöksensä valitsemalla Läntisen Jursinovin tilalle Ässien päävalmentajaksi. Näin Läntisen suuri unelma oli toteutunut, mutta tuo unelma muuttui nopeasti painajaiseksi. Seitsemästä ensimmäisestä ottelusta saldoksi kertyi vain yksi piste ja surkeaa jääkiekkoa, jonka jälkeen oli Ässien johtoportaan vuoro tehdä johtopäätöksiä. Läntiselle annettiin potkut ja Jursinov nousi takaisin vastuuvalmentajaksi. Samalla päättyi ainakin toistaiseksi ja ehkä jopa lopullisesti Läntisen ja Ässien yhteistyö.
Läntisen onneksi epäonnistumiset päävalmentajan tehtävissä eivät ole haudanneet alleen monia hyviä ansioita urheilun parissa, vaan uusia haasteita löytyi särkyneiden unelmien tilalle.