Lehterä oli SaiPalle liikaa

LIIGA / Raportti
Lappeenrannan turnauksen avauspäivän iltaottelu näytti kääntyvän pirteästi luistelleelle SaiPalle, mutta KHL-joukkue Sibir Novosibirsk nousi Jori Lehterän johdolla kahden maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi.

Jos Pelicansin ja HPK:n välinen turnauksen avausottelu oli laiskavauhtinen ja sekava, niin SaiPan ja Sibirin kamppailu tarjosi tapahtumia koko rahan edestä. Tunteet pysyivät päivällä piilossa, mutta tässä ottelussa nähtiin jo hieman hanskauksia ja taklauksia. Etenkin vierailijoiden jykevä puolustaja Rafael Batyrshin otti useampaan otteeseen lämpöä vikkelien SaiPa-hyökkääjien pyörityksessä. Mitään törkeyksiä ei Kisapuiston pimenevässä illassa nähty ja suurimmat nujakatkin jätettiin väliin.

SaiPa sai ottelussa lukemattomia tilaisuuksia ylivoimalla vierasjoukkueen rikkoessa toistuvasti, mutta joukkueen ylivoimapeli on vielä pahasti kesäterässä. Yhteensä Sibirille vihellettiin 46 jäähyminuuttia. Lappeenrantalaiset onnistuivat erikoistilanteessaan vain kerran, kun Markus Poukkula napautti Markku Flinckin nappisyötön ohi Sergei Gaidutshenkon.

Tätä ennen valtavat peliminuutit tasakentällisin ja erikoistilanteissa pelannut Sibirin suomalaiskaksikko Jori Lehterä-Jonas Enlund oli tehtaillut upean maalin avauserän lopulla. Lehterä käänsi SaiPan keskialueen kiekonmenetyksen nopeasti Enlundille ja räväytti vastustamattoman kudin SaiPa-maalin kattoon laiturinsa passista.

SaiPan johtoon vei välittömästi tasoituksen jälkeen Roope Hämäläisen aloitusvoiton jälkeen pirteästi esiintynyt Jesper Piitulainen ja kolmannessa erässä kotijoukkue johti jo kahdella maalilla Anssi Löfmanin napauttaessa kumilätkän verkkoon ohi isokokoisen venäläisvahdin.

Sibir tuli kuitenkin tasoihin ja venäläiset veivät pelin voittomaalikilpailuun. Ensin kavennus syntyi ylivoimalla SaiPan alivoimahyökkääjäkaksikon ryntäiltyä yli-innokkaasti Andrei Nikitenkon lavasta ja tasoihin joukkueen toi alivoimalla Lehterä illan toisellaan SaiPan puolustuksen sössiessä.

Voittomaalikilpailussa onnistuivat ainoastaan Sibirin hyökkääjät Lehterä ja Alexei Kopejkin, jotka harhauttelivat upeasti kiekon ohi hyvän ottelun pelanneen Jani Niemisen. Sibir Novosibirsk kohtaa turnauksen finaalissa lauantaina HPK:n ja iltaottelussa SaiPa haastaa Pelicansin.

SaiPa

Nieminen (Ullberg)

Giliati – Vi. Hämäläinen – Jekimovs

Leivo – Löfman – Mankinen

Poukkula – Flinck – Koivisto

Piitulainen – Ro. Hämäläinen – Vauhkonen

Backman – Savilahti-Nagander

Bruun – Pulli

Pukka – Taipalus

Piipponen

Sibir Novosibirsk

Gaidutshenko (Brückler)

Enlund – Lehterä – Drugov

Kopejkin – Nikitenko – Krivonozhkin

Stepanov – Krjukov – Sannikov

Gratsjov – Fisenko – Soloduhin

Zaitsev – Ljubushin

Kutuzov – Alexejev

Kudroc – Safronov

Batyrshin - Karavajev

» Lähetä palautetta toimitukselle