SaiPa vierailee Porissa

LIIGA / Ennakko
Mahdollisuutensa pudotuspeleihin pääsemiseen menettänyt kotijoukkue Porin Ässät saa huomenna vastaansa tiukasti paikasta kahdeksan parhaan joukkoon taistelevan SaiPan Lappeenrannasta.

Kuten todettua ei Ässien kausi tänäkään vuonna jatku runkosarjan jälkeen. Ero kahdeksantena olevaan Lukkoon on jo seitsemän pistettä, mikä on auttamattomasti liikaa. Tällä hetkellä porilaisia koskevat asiat liittyvät enemmänkin siihen, siirtyykö joukkueesta pelaajia pois ennen siirtorajan umpeutumista. Karuselli käynnistyi jo tiistaina, kun keskushyökääjä Richard Rochefort siirtyi Sveitsin liigan Ambri-Piottaan. Keskiviikkona tuli suurempi shokki, kun ykkössentteri Markku Tähtinen siirtyi Rauman Lukon riveihin. Todennäköinen lähtijä on vielä ainakin Pasi Peltonen.

Miten on motivaation laita?

Kun mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat kariutuneet ja pelaajia myydään muualle on joukkueen motivaatio viimeisiä pelejä kohtaan koetuksella. Ennen kautta loppuun asti taistelemista korostanut päävalmentaja Mika Toivola onkin kovan paikan edessä yrittäessään pitää pelaajistonsa virkeänä ja taistelevana loppuun asti.

Kotijoukkueella on allaan karvas 1-0 tappio JYP:ä vastaan viime lauantailta. Jyväskylässä joukkueen parhaimmistoon kuuluivat tutut miehet: Scott Langkow pelasi maalilla varmasti, myös puolustaja Oleg Sorokins jatkoi hyviä otteitaan. Mielenkiintoista on nähdä, pelaako Langkow maalilla myös huomenna, vai saako Antti Jokela mahdollisuuden pitkästä aikaa.

Joukkueen riveistä loukkaantuneiden lisäksi, puuttuu myös pelikieltoa kärsivä Pasi Peltonen. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä onko Peltonen pelinsä patapaidassa tällä kaudella pelannut.

SaiPa tarvitsee pisteitä

Petri Skrikon valmentama SaiPa ei pääse otteluun kovinkaan hyvistä lähtökohdista. Joukkue kärsi tiistaina Kärppiä vastaan ruman tappion kotonaan numeroin 0-6. Torstaina sen on oltava merkittävästi terävemmässä kunnossa mikäli se meinaa pisteet Porista mukaansa ottaa.

Myös Lappeenrannassa on vaihtuvuutta kokoonpanossa nähty. Seura hankki viime viikolla Ilveksestä puolustukseensa Antti Bruunin, jonka tieltä se myi fyysisen Frantisek Bombicin Tsekin liigan Chemopetrol Litvinoviin.

Avoinna on vielä myös kysymys siitä pelaako vierailijoiden maalilla huomenna edellisen ottelun tapaan Tomas Duba, vai onko tällä kertaa Juha Kuokkasen vuoro vartioida veräjää. Kuokkanen oli maalilla, kun SaiPa edellisen kerran kävi Porissa.

Torstain ottelu on vierailijoille erittäin tärkeä. Eroa kahdeksantena majailevaan Lukkoon on vain yksi piste, mutta ahkerasti pitää SaiPan pinnoja kerätä mikäli se meinaa kauttansa runkosarjan jälkeenkin jatkaa. Loppuviikon ohjelmaan kuuluu myös lauantaina kotipeli Ilvestä vastaan. Tavoitteena joukkueella ei tässä vaiheessa voi olla muuta kuin kahdesta seuraavasta ottelusta neljä pistettä. Edellinen vierailu Porissa päättyi katkeraan tappioon, kun Tomi Pöllänen ratkaisi kolmannen erän viimeisellä sekunnilla voiton kotijoukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle