Jurcinan lämärit toivat Lukolle voiton

LIIGA / Raportti
Pituusero ei haitannut Azevedon ja Jurcinan yhteistyötä.
Kuva © Jussi Kivimäki
Lukko oli suurimman osan ottelusta alakynnessä, mutta kolmannessa erässä se hyödynsi etsikkoaikansa. Samalla kotijoukkue Bluesin haaveet pudotuspeleistä haihtuivat miltei olemattomiin.

Ottelun voittomaali syntyi Lukon pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Blues pelasi Tomi Ståhlhammarin rangaistuksesta huolimatta jonkun aikaa tasakentällisin, ennen kuin tuomaristo huomasi rikkeen ja antoi espoolaisille rangaistuksen väärästä vaihdosta.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva näytti suomalaisvalmentajalta harvemmin nähtyä kykyä käyttää aikalisän oikea-aikaisesti. Justin Azevedo johti kuviota, ja Milan Jurcina laukoi suoraan syötöstä kiekon maaliin ennen kuin Blues-vahti Juuso Riksman ehti reagoida tilanteeseen.

Bluesin tilastot kolmella viittä vastaan pelatessa ovat käsittämättömän synkät. Joukkue on pelannut vähiten aikaa kahden miehen vajaalla, mutta siitä huolimatta päästettyjä maaleja on enemmän kuin millään muulla joukkueella. Blues on kestänyt alivoimaa keskimäärin vain reilut 40 sekuntia, kun tilastokärki JYPiä vastaan on vaadittu ylivoimaa noin kuusi ja puoli minuuttia.

- Se on huono tilasto, Bluesin päävalmentaja Mikko Saarinen myöntää.

Huhtala ei vie huomiota pelistä

Ennakkoasetelmissa mielenkiintoa herätti Lukon suhtautuminen Tommi Huhtalaan, joka oli edellisessä ottelussa telonut kaimansa Kovasen typerällä taklauksellaan. Matt Generous otti ensimmäisessä erässä tyhmän jäähyn Huhtalaan kohdistuneesta väkivaltaisuudesta, mutta muuten erityisempää ei hänen ympärillään tapahtunut, vaan Lukko keskittyi peliin hyvin.

Huhtala iski ottelussa Bluesin ainoan maalin toisessa erässä. Se tasoitti ottelun siinä vaiheessa, sillä Janne Keränen teki ottelun avausmaalin joitakin minuutteja aikaisemmin.

Jurcinan iskettyä Lukon johtoon Blues alkoi jahtaamaan tasoitusta, mutta slovakialaispuolustaja sammutti espoolaisten toiveet lopullisesti vastakiekkoon tällätyllä toisella osumallaan. Viimeisen osuman iski Teemu Nurmi tyhjiin.

- Pisteisiin olen tyytyväinen. Viikonloppuna tuli kirvelevä tappio, ja aina mielenkiintoista nähdä, miten joukkue reagoi, Lukon päävalmentaja Dufva kommentoi lyhyesti.

Lukko-valmentaja paljasti myös joukkueelle lisävoimaa tuoneesta tapahtumasta

- Eilen oli peli, jossa Lukko-leidit voittivat Ässät. Pojat eivät kehdanneet hävitä sen jälkeen.

Bluesin päävalmentaja Mikko Saarinen oli päinvastaisissa tunnelmissa, mutta analysoi kuitenkin sen, missä joukkue pelin hävisi.

- Lukko puolusti tiiviisti, heitä vastaan on äärettömän vaikea saada ylivoimahyökkäyksiä. Päätypelistä olisi voinut kenties saada yhden maalin lisää.

Bluesilla oli pelin aikana kaksi läpiajoa, mutta ne osuivat sellaisille pelaajille, joiden kohdalla maalintekotaito ei ole erityinen vahvuus, eli Eetu Pöystille ja Ilmari Pitkäselle.

Kotijoukkueen kausi näyttää päättyvän runkosarjaan. Se on tällä hetkellä kuusi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella, ja edellä olevilla on vielä otteluita enemmän jäljellä. Edes täysi pistepotti viidestä jäljellä olevasta ottelusta ei takaa Bluesille varmaa paikkaa. Lukko jatkaa taisteluaan kuuden joukkoon pääsystä.

Seuraavana joukkueista tositoimissa on Lukko, joka saa keskiviikkona vieraakseen Satakunnan kierroksella olevan KalPan. Blues pelaa seuraavan ottelunsa torstaina Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle