Blues korkkasi kautensa voitolla

LIIGA / Raportti
Uusiutuneet Blues ja Tappara korkkasivat oman harjoituspelikautensa Espoossa. Kotijoukkue nousi päätöserässä tasoihin ja lopulta voittomaalikilpailussa voittoon.

Blues starttasi parista viime kaudesta poiketen liki liigamiehistöllä, kun profiilipelaajista sivussa oli ainoastaan Juuso Ikonen, Arto Laatikainen ja Tomi Sallinen. Blues ei ole vielä julkaissut kapteenistoaan, mutta tässä ottelussa C-kirjainta kantoi Camilo Miettinen.

Myös Jukka Rautakorven ohjastama Tappara luistelutti jäälle hyvän joukkueen. Seurauksena ottelu oli harjoituspelikauden avaukseksi yllättävänkin laadukas.

Kentän mielenkiintoisimmaksi kaksikoksi voidaan hyvällä syyllä nimittää Bluesin Marco Rosa ja Tapparan Chris Connolly. Connolly laukoi Tapparan kolmannen maalin ja pelasi muutenkin pirteän pelin. Jatkoajalla hän ampui läpiajosta tolppaan. Rosan ensimmäinen ottelu eurokaukalossa oli kivikkoisampi. Hän kuitenkin ratkaisi viidensiin laukojiin edenneen voittomaalikilpailun kauniilla maalilla.

Myös Niemiset Ville (Tappara) ja Niko (Blues) onnistuivat voittomaalikisassa.


Kausi avattu.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Maalit pikakelauksena

Teemu Aalto avasi Tapparan maalihanat ensimmäisessä erässä. Aalto ampui kiekon ylivoimalla ruuhkaan, ja laukaus painui Antti Oren vartioimaan maaliin. Blues tasoitti reilun minuutin myöhemmin, kun läpiajoon päässyt Niko Nieminen maalasi aavistuksen onnekkaasti.

Pekka Saravo laukoi tulisesti Tapparan toisen maalin. Hän pääsi tälläämään suoraan Jan-Mikael Järvisen aloitusvoitosta. Connolly laukoi vierasjoukkueen kolmannen maalin Antti Erkinjuntin syötöstä.

Blues kiri tasoihin päätöserän pikamaaleilla. Useisiin maalipaikkoihin päässyt, mutta heikosti viimeistellyt Teemu Rinkinen avasi maalisaldonsa Bluesin riveissä pompulla. Tommi Huhtalan snap shot 13 sekuntia myöhemmin tasoitti puntit.

Espoolaisilla oli enemmän paikkoja varsinaisella peliajalla, mutta äänekkään kannustuksen faniryhmältään saanut Tappara oli askeleen edellä pelin lopulla ja jatkoajalla. Jatkoajalla tosin nähtiin sellainenkin harvinaisuus, että kolossipuolustaja Henri Laurila pääsi yrittämään rankkaria.

Kokoonpanot

Blues:

61 Tommi Huhtala (A) – 70 Marco Rosa – 17 Kristian Kuusela (A)

80 Niko Nieminen – 46 Teemu Ramstedt – 36 Teemu Rinkinen

12 Tobias Salmelainen – 52 Camilo Miettinen (C) – 79 Eetu Pöysti

71 Matti Järvinen – 21 Valtteri Virkkunen – 8 Robert Rooba

9 Joonas Jalvanti – 44 Henri Laurila

19 Mikko Kuukka – 7 Harri Ilvonen

6 Santeri Arousva – 58 Jani Hakanpää

32 Antti Ore (34 Lars Volden)

Tappara:

61 Chris Connolly – 40 Jarno Koskiranta – 74 Antti Erkinjuntti

71 Jerry Ahtola – 85 Jussi Makkonen – 27 Elmeri Kaksonen

81 Jukka Peltola – 44 Jan-Mikael Järvinen – 17 Ville Nieminen (A)

34 Olli Palola – 28 Jarkko Malinen – 11 Miikka Männikkö

18 Tuukka Mäntylä (C) – 38 Teemu Aalto

56 Kalle Kaijomaa – 24 Atte Mäkinen

6 Pekka Saravo – 9 Juha Leimu

71 Otto Räty

77 Juha Metsola (58 Pekka Tuokkola)

» Lähetä palautetta toimitukselle