HPK löytänyt peliinsä rentoutta – tiistaina napsahti tilille jo neljäs peräkkäinen voitto

LIIGA / Raportti
HPK on löytänyt peliinsä taas iloa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK on saanut viritettyä koneistonsa hienoon kuntoon. Tiistaina Hämeenlinnan Pallokerho nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa meni nurin JYP maalein 4-2 (2-0, 0-2, 2-0).

Hämeenlinnan Pallokerho porhaltaa tällä hetkellä mainiossa liidossa. HPK on voittanut neljä peräkkäistä otteluaan. Tiistaina Kerho pisti kumoon JYPin luvuin 4-2.

Liigan yhdennellätoista Pallokerholla on vielä pieni mahdollisuus yltää kevään pudotuspeleihin. Se vaatii ennen kaikkea voittoja ja hieman jo sitäkin, että Kerhoa sarjataulukossa edellä olevat joukkueet häviävät omia pelejään.

Tiistainen JYP-voitto olikin hämeenlinnalaisille sekä hieno että tärkeä voitto.

- Todella hieno voitto meiltä, taistelimme hyvin. Toka erä oli vähän huonompi, mutta sitten löysimme taas vähän peli-iloa. Saimme kolme pistettä, tärkeä voitto meille, Kerhon laitahyökkääjä Jere Karjalainen kommentoi.

HPK:n kolmosketju viiletti hurjassa tikissä

Karjalainen itse oli ottelun yksi sankareista. Laitahyökkääjä nakutti pelissä maalin ja tarjoili syötöt kahteen häkkiin. Karjalainen pelaa HPK:n kolmosvitjassa ja tuo koko Pallokerhon kolmosketju oli mainiossa pelivireessä tiistaina.

Ketjun muodostavat Karjalaisen lisäksi Tuomas Vänttinen ja Teemu Rautiainen. HPK:n kolmosketju järjesteli pelissä yhteensä kolme häkkiä. Karjalaisen lisäksi Tuomas Vänttinen keräsi myös komean pistesaldon, mies paukutti tililleen tehopisteet 1+2=3.

Karjalaisen mielestä Kerho on löytänyt pelaamiseensa taas rentoutta. Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista olevalla Pallokerholla ei ole käytännössä enää mitään hävittävää. Se on tuonut rentoutta peliin.

- Sellainen rentous on löytynyt peliin. Ei tarvitse enää jännittää ja puristaa mailaa. Meillä ei ole enää mitään hävittävää, voimme vain voittaa tästä eteenpäin. Tietynlainen rentous tuonut hyviä asioita peliimme, Karjalainen sanoo.

Tuo rentous ja peli-ilo näkyivätkin Kerhon pelaamisessa JYPiä vastaan. HPK:n peli-ilme oli etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä varsin raikas ja taisteleva.

HPK ratkaisi voittonsa kolmoserässä

HPK ratkaisi voittonsa JYPiä vastaan pelin päätöserässä. Kakkoserä sujui hämeenlinnalaisilta heikommin, tuon erän aikana HPK menetti kahden maalin johto-asemansa, mutta päätöserässä HPK tykitti voittonsa ratkaisseet kaksi maalia. Nuo osumat loihtivat Teemu Rautiainen ja Jere Karjalainen.

- Eka ja kolmas erä meidän joukkueelta todella hyvää peliä. Olimme hyvällä jalalla, pidimme kiekkoa ja teimme hyviä ratkaisuja koko ajan, Karjalainen kuvaili ottelun eriä.

- Toka erä oli sitten sellainen katastrofaali meiltä. Meiltä jäi jalat koppiin ja kaveri teki kaksi helppoa maalia,

HPK:n esitystä pelin kolmannessa erässä kehui myös joukkueen ykkösluotsi Pasi Arvonen.

- Kolmas erä hyvää taistelua, uskoimme koko ajan siihen liikkeeseen ja kiekossa pysymiseen hyökkäyspäässä. Tosi tyytyväinen joukkueen työmoraaliin.

Millainen vastus se jyväskyläläisjoukkue sitten oli?

- Isokokoinen joukkue ja joukkue, joka pyörittää hyvin omaa kulmapeliä. Ja sitten niillä on myös isoja pakkeja. Vaikka ei välttämättä maailman nopeimpia, Karjalainen sanaili tiistain vastustajistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle