Kerholle sattui musta hetki JYPiä vastaan: ”Sellaisia ei saisi tulla tällä tasolla”

Marko Virtanen luotsasi perjantaina JYPin voittoon.
Kuva © Jarno Hietanen
JYP kaatoi perjantaina HPK:n Hämeenlinnassa maalein 3-1. JYP käytännössä ratkaisi voittonsa ottelun puolivälissä, jolloin hurrikaanipaidat latoivat kaksi maalia nopeaan tahtiin.

HPK oli ottelussa mukana vielä pelin puoliväliin asti, mutta sitten retkahti. Ajassa 30.34 JYPin Jonne Virtanen iski jyväskyläiset johtoon maalein 2-0 ja heti ainoastaan viisitoista sekuntia tämän jälkeen oli Markus Nenosen vuoro ohittaa HPK-vahti Juuse Saros.

JYP karkasi lukemin 3-0-johtoon ja käytännössä ratkaisi voittonsa. JYPin nopeaan tahtiin iskemät maalit osin katkaisi Pallokerhon selkärangan. Ville Viitaluoma kavensi lukemat vielä päätöserässä 1-3:een, mutta tämä jäi vain laihaksi lohduksi. JYP nujersi Kerhon maalein 3-1.

Viitaluoma kirosi pelin jälkeen Kerholle toisessa erässä sattunutta mustaa hetkeä, jonka aikana JYP pääsi tekemään kaksi maalia viidessätoista sekunnissa.

- Sellaisia ei saisi tulla tällä tasolla, se on ihan tyhmyyttä, Viitaluoma tuskaili.

HPK:n peliesitys jäi JYPiä vastaan kaiken kaikkiaan vaisuksi. Kerho ei onnistunut puolustus- eikä hyökkäyspelaamisessaan. Hämeenlinnalaispuolustukselle sattui toisessa erässä musta hetkensä ja JYP latoi kaksi maalia viidessätoista sekunnissa.

Kerhon pitäisi pystyä pelaamaan ehjä kuuskymmen minuuttinen

Eikä sen paremmin sujunut hyökkäyspäässäkään, Kerho onnistui ohittamaan jyväskyläisten maalivahdin Tuomas Tarkin vain kertaalleen. Koko Pallokerhon yleisilme oli JYPiä vastaan varsin lepsu.

Tästä huolimatta Kerhon kapteeni Viitaluoma oli ihan tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Viitaluomaa miellytti HPK:n pelaaminen ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta kakkoserää Viitaluoma tuskaili.

HPK:n ja JYPin välinen taisto oli vielä ensimmäisen erän jälkeen lukemissa 1-0 JYPin eduksi, mutta toisessa erässä JYP karkasi 3-0-johtoasemaan.

- Eka ja kolmas erä olivat ihan ok, mutta toisessa erässä nukahdettiin taas. Se on ollut meillä vähän tällä hetkellä se juttu, pitäisi pystyä saamaan ehjä kuusikymmenminuuttinen, Viitaluoma kommentoi.

Toinen HPK:n ongelma on viime aikoina ollut maalinteko. JYPiä vastaan Kerho onnistui vain kerran viimeistelyssä. Ja yhdentoista edellisen ottelun aikana HPK on ainoastaan vain yhdessä kamppailussa kyennyt tekemään useamman kuin yhden häkin. Se on huonosti.

Kuinka viimeistelyä saisi petrattua?

- Ei siihen ole lääkkeitä. Se pitää vain yrittää, kyllä se sieltä tulee, jos vain yrittää. Mutta jos ei yritetä, niin ei varmasti tule. Ei siihen ole mitään oikoteitä, Viitaluoma aprikoi.

HPK:lle sattui kakkoserässä järkyttävä määrä kiekon menetyksiä

JYP puolestaan pelasi Kerhoa vastaan kelpo ottelun. Mitään ihmeitä ei jyväskyläisjoukkuekaan esittänyt, mutta ei sen tarvinnutkaan, sillä sen verran vaisu HPK oli.

JYPin voittomaaliksi jääneen toisen osuman iski Jonne Virtanen, Virtanen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

- Ihan jees peli. Toinen erä oli ihan hyvä, muuten pelasimme ihan normipeliä. Ei mitenkään erikoisen hyvin, mutta ei huonostikaan, Virtanen sanaili.

Virtasen mielestä JYPin toisen erän tehohetki ratkaisi pelin voiton hurrikaanipaidoille. JYP heilutti maaliverkkoja ottelun puolivälissä kahdesti ja käytti maaliensa tekoon vain viisitoista sekuntia.

- Siinä se oli sitten. Saimme pari maalia, ja sitten kun pääsimme 3-0-johtoon, osasimme pelata sen tilanteen loppuun asti, Virtanen sanoi.

Myös HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli samoilla linjoilla Virtasen kanssa. JYPin nopeaan tahtiin sivaltamat kaksi maalia katkaisi Kerhon selkärangan. Arvonen muutenkin arvosteli hämeenlinnalaisten kakkoserän pelaamista.

- Nukahdimme siihen toiseen erään ja varsinkin JYP paransi peliään silloin. Me emme pystyneet siihen vastaamaan, meille tuli järkyttävä määrä kiekon menetyksiä ja virhesyöttöjä, niin omassa päässä kuin keskialueellakin.

- Niistä tuli 2-0 ja sitten 3-0, ja se katkaisi meidän selkärankaa siihen toiseen erään, Arvonen kommentoi.