Olli Julkusen rankkari kaatoi ritarit

HPK ja Pelicans pelasivat kaksijakoisen pelin. Ensimmäisen erän vei nimiinsä Pelicans luvuin 3-0, ja toisessa HPK pystyi samaan. Kolmannessa erässä mentiin tasapäin, ja rtakaisu saatiin aikaiseksi vasta rankkarikilvan jatkoparissa, jossa Olli Julkusen maali siivitti Pelicansit finaaliin.

Surffailu loppuu lyhyeen, kun Pelikaanit iskevät ensimmäisen kerran. Vain reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen kiekko on ensimmäistä kertaa Sami Heinosen vartioimassa maalissa. Maalintekijänä Tomi Hirvonen. Lisää tulee. Kerholaispakki antaa maalinsa takaa harhasyötön Jari Kauppilan lapaan, Kauppila syöttää Jämsenille, joka iskee taululle lukemat 0-2, kun pelikello näyttää vasta aikaa 2.19. HPK:n peli on aivan sekaisin.

Hurjan alkurynnistyksen jälkeen lahtelaiset rauhoittavat peliään, ja HPK:kin pääsee yrittämään maalintekoa kuudennnen peliminuutin täytyttyä. Max Kenigin veto tyrehtyy puolustajiin, eikä Juha-Matti Yli-Junnila pysty ohittamaan läpiajonsa päätteeksi Mikko Rämöä. Läpi kentän tullut syöttö Yli-Junnilalle oli loistava. Ajassa 7.02 kerhon Kasper Kenig ottaa kakkosen jälkipelistä ja Kaanit pääsevät pyörittämään ylivoimaa. Sivurauta soi, mutta lopulta Heinosen tuplapelastus lopettaa lahtelaisten naatiskelun.

Maalipaikkoja aukee erän puolessa välissä kummassakin päädyssä. Ensin boksista vapautuva Kenig saa vapauttavan syötön, muttei saa lättyä haltuunsa. Toisessa päässä Jussi Saarinen niputtaa HPK-pakit, muttei saa tulosta aikaan. Hetkeä myöhemmin Tommi Santala ja Eero Somervuori pääsevät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta Santalan one-timer kolahtaa Rämön maskiin. Pian taas Oliver Setzinger harhauttelee näyttävästi Heinosen edessä.

Viitisen minuuttia myöhemmin Heinonen pitää länkensä kiinni, eikä Setzinger saa aikaiseksi maalia, mutta Henri Laurila saa. Pelicansin nuorisokenttä pitää paineen hyvin hyökkäyspäädyssä, pakit eivät siivoa maalinedustaansa ja lopulta Laurilan veto siniviivalta uppoaa sisään ajassa 16.08. Koko loppuerä pelataan yhteen maaliin. Lähimpänä lisämaalien teossa on Martin Cech, jonka vedon Heinonen torjuu tolpan kautta turvallisemmille vesille.

Osat vaihtuvat

Kun ensimmäisessä erässä torjunnat olivat Heinosella 14 Rämön 5 vastaan, niin toisessa erässä asetelma kääntyi päälaelleen. Nyt Rämölle kirjattiin 17 torjuntaa ja Heinoselle vain 8. Liekö sitten Jukka Jalonen pitänyt puheen pelaajillee kopissa, vai tuudittautuiko Pelicans johtoasemaansa? Joka tapauksessa, toinen erä alkaa HPK:n ykkösnyrkin painostuksella. Paine jatkuu ja ajassa 21.54 Janne Laakkonen jatkaa Olli Sillanpään vedon sisään Pelikaanien lepsuillessa. Uutta virtaa suoniinsa saanut HPK jatkaa kiriään. 2-3 maali syntyy komean klap-klap -kuvion jälkeen, maalintekijänä Tommi Santala vajaa puolitoista minuuttia avausmaalin jälkeen.

Seitsemän peliminuutin kohdalla Marko Tuulolalla on tuhannen taalan paikka maalin kulmalla, mutta mies sutii ohi kiekosta, eikä tasoitusta synny vielä. Minuuttia myöhemmin toisessa päässä toimii täsmälleen samalla tavalla Toni Saarinen. Samoin tuloksin. HPK:n rynnistys jatkuu Martin Cechin otettua jäähyn ajassa 28.24. Tomas Kucharchik ja Vladimir Sicak pommittavat kohti lahtelaismaalia, mutta Rämö napsii hyviä koppeja. HPK jatkaa vyörymistään, mutta tasoitus syntyy vasta vajaa minuutti ennen taukosummeria. Kasper Kenig yrittää ensin ohjata kiekon maaliin suoraan ilmasta, ja laittaa sitten jatkokiekon itse sisään.

Kolmanteen erään lähdetään siis tasatilanteesta, ja aika tasapäisinäkin. Pelicans pääsee erän alussa kokeilemaan ylivoimaa kahteenkin otteeseen, muttei saa mitään aikaiseksi. Eikä saa Tommi Santalakaan, vaikka hänen annetaankin kurvailla vapaasti hyökkäysalueella. Himena ennen erän puoliväliä Robert Failin laukaus meinattaa yllättää Heinosen, ja Rämö puolestaan pelastaa Sillanpään vedon 2-1 hyökkäyksen päätteeksi.

Ottelun komeimman maalin tekee Olli Julkunen, jonka upean yksilösuorituksen päätteeksi kiekko lipuu maaliin ajassa 50.12. HPK:n tasoitus on enemmän kuin lähellä reilun minuutin kuluttua, kun Kucharchik ja Louhi pääsevät vastahyökkäykseen. Louhen laukaus kuitenkin epäonnistuu. Lopullinen niitti ottelulle on syntyä nelisen minuuttia myöhemmin, kun Setzinger purjehtii koko kentän läpi. Kiekko pysähtyy kuitenkin onnekkaasti Heinosen alle.

Kerhon raju taistelu tuottaa kuitenkin tulosta. Viime kaudella Mestiksessä maaleja pyssyttänyt Aki Heino vetää lerpun laukausken jonka tilanteen loppuun pelaava Sicak iskee tolpan kautta sisään. HPK:n viides maalikaan ei ole kaukana, sillä vain parikymmentä sekuntia ennen täyttä aikaa meinaa kiekko pomppia Max Keningin luistimesta Pelicans-maaliin.

Ratkaisun paikat ja loppulöpinät

Jatkoajalla ei kumpikaan joukkue onnistunut maalipaikkoja luomaan. Ei, vaikka käyttivätkin aikalisänsä ja pääsivät pelaamaan kaksi minuuttia ylivoimaa. Siispä mentiin rangaistuslaukauksiin. Kisassa laukoi ensin kolme paria, ja sen jälkeen pari kerrallaan:
*Lasse Jämsen veti kiekon helposti sisään, 0-1

*Eero Somervuori ei saanut harhautettua Rämöä

*Sami Heinonen venyttää patjansa Jari Kauppilan vedon eteen

*Tommi Santalan veto napsahtaa suoraan Rämön hanskaan, mutta Rämö kaatuu verkon perille, 1-1

*Oliver Setzinger vetää päin maalivahtia

*Kasper Kenig yrittää ohittaa Rämön yhdellä kädellä, epäonnistuen
*Jyrki Louhi ei saa kiekkoa maissa olevan Rämön yli

*Olli Julkunen ratkaisee pelin komean harhautuksensa jälkeen, 1-2

Ensimmäisessä erässä pelasivat Pelicans sekä hasardipakkien kerho. Hämeenlinnalaisten avausyritykset olivat todella onnettomia, ja joukkue oli todella pahasti hukassa ensimmäisen erän aikana. Toisessa erässä Kaanit puolestaan esittivät todella väsähtänyttä peliä, liikkuminen loppui täysin ja HPK pääsi peliin mukaan. Ottelu oli vauhdikas, mutta enemmän tai vähemmän koheltamista. Eikä taklauksiakaan nähty paria poikkeusta lukuunottamatta.

Hämeenlinnalaisista ainoa hyökkäysten rakenteluun pystynyt ketju oli ykkönen, jossa Somervuori-Santala -akseli pelasi todella mallikkaasti. Pahiten hukassa oli puolustaja Tuukka Mäkelä, jonka syötöt karkasivat lähestulkoon aina vääriin osoitteisiin. Positiivisin nuori HPK:n joukkueessa oli Juha-Matti Yli-Junnila joka haastoi vastustajat kaksintaisteluihin ennakkoluulottomasti. Muuten kerholaiset välttelivät kaksinkamppialuja, eivätkä saaneet omaa maalinedustaansa siivotuksi.

Pelicansien joukkue oli tasapaksu. Muutaman loistavan yksilösuorituksen ohesa onnistumiset ja epäonnistumiset jakaantuivat aika tasan eri pelaajille. Kokeella oleva Richard Fail ei muutamaa laukausta lukuunottamatta erottunut kentältä hyvässä eikä pahassa. Failin jatkosta päätetään Petteri Hirvosen mukaan ensi viikolla.

Valmentajat olivat yksimielisiä ottelun kulusta:

- Ensimmäisessä erässä olimme tosi pahasti vaiheessa, sanoi HPK:n Jukka Jalonen. Ainakin meillä on vielä paljon työtä tekemättä, vaatii vielä aikaa ennen kuin pelaamme tarvittavat kolme erää hyvin. Jonkin verran joukkue tulee vielä muuttumaan, mutta nämä harjoituspelit ovat hyviä näyttöpaikkoja nuorille, joista näin näkee pystyvätkö he pelaamaan paineen alla, Jalonen kommentoi.

-Toisessa erässä meille tuli hyvänolon tunne ja kaveri liikkui hyvin. Onneksi pelaajat ottivat itseään niskasta kiinni, ja pääsimme peliin mukaan kolmannessa erässä, Pelicans-luotsi Petteri Hirvonsalo summasi.

Pelicans kohtaa huomenna Jokerit finaalissa, ja HPK:n taidot puntaroi pronssiottelussa KooKoo.