HIFK murskasi Ilveksen

HIFK ei ensimmäistä erää lukuunottamatta joutunut paljoa taistelemaan kotijoukkueen kanssa. Ilves oli huono. Erittäin huono. Todella huono. Oikein huono. Huono.

Ottelu alkoi todella vaisusti molempien joukkueiden kannalta. Peli oli todella surkeata. Molemmat joukkueet tajusivat vasta kuuden minuutin pelaamisen jälkeen, että kentällähän on peli. Ilvekselle tuli ottelun ensimmäinen tilanne, kun Vesa Viitakoski ampui tulisesti Dave Stathosia kohti, kiekko pomppi olkapäästä maalin ohi.

Erän puolenvälin paikkeilla Ilveksellä oli usean minuutin mittainen painostusjakso ja joukkue haki tosissaan maalia. Stathos HIFK:n maalilla piti joukkuetta pystyssä ja otti osin onnellakin vetoja kiinni.
HIFK joutui vain purkamaan tilannetta pitkän kiekon arvoisesti useaan otteeseen. Oli pienestä kiinni, ettei Ilves olisi saanut sille elintärkeää avausmaalia.

Erän loppupuolella Joonas Vihkolla oli hyvä paikka läpiajosta, mutta Ilveksen maalilla torjunut Tommi Satosaari pelasti tilanteen heittäytymällä kiekon eteen. Roman Vopat pääsi myös kokeilemaan tiukalla vedolla Satosaaren refleksejä.
Ilveksellä oli paikkansa, mutta maalia joukkue ei saanut aikaiseksi.

HIFK karkaa

Timo Peltomaalle siunaantui ottelussa Ilveksen paras paikka. Kiekko oli jo tyhjän maalin edessä, mutta Marek Zidlicky pääsi horjuttamaan Peltomaan tasapainoa, ettei Ilves-hyökkääjä saanut sudittua kiekkoa sisään. Kellon käydessä eteenpäin alkoi HIFK luomaan enemmän ja enemmän paikkoja Ilveksen maalille. Varsinkin HIFK:n kolmosketju Järvinen - Viitaluoma - Ilkka Pikkarainen oli liikkeessä väkkärä ja oli välillä lähes mahdoton pideltävä Ilveksen puolustukselle.

Viimein Kimmo Kuhta teki ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla. Kuhta kiersi maalin takaa vanhanaikaisella ja ottelun voittomaali oli syntynyt.
Pari minuuttia myöhemmin oli suoraan vaihdosta tulleen Kimmo Salmisen vuoro. Tommi Satosaari purki kiekon suoraan ränniä pitkin Marek Zidlickylle. Zidlicky levitti ja tarkka syöttö Salmiselle ja tilanne 0-2.

Ilveskin sai muutaman terävähkön hyökkäyksen HIFK:n päähän, mutta vetopaikan siirtely maksoi tilanteet.
HIFK lisäsi erän toisen ylivoimansa aikana eron jo kolmeen maaliin. Toni Söderholm ampui tarkasti aivan oikeaan ylänurkkaan. Tuomo Ruutu oli ottanut mukaansa Ilveksen puolustajan ja Satosaaren näköreitti oli tukittu.

Nuorten MM-kisoista palannut Jesse Niinimäki oli varmaan vielä Kanadan ajassa, ja luisteli hieman pää alhaalla. Niclas Hedberg taklasi kovaa Niinimäkeä, joka menetti tasapainonsa ja liukui kohti laitaa. Niinimäki keräili kamppeitaan ja tuomari Juha Repo pistin HIFK:n ikisuosikin jäähyaitioon. Niinimäki liukui senverran kovaa laitaa päin, että Repo havahtui tilanteeseen.

HIFK rankaisee

Kolmas erä oli viimeinen naula Ilveksen arkkuun. Aluksi Kimmo Kuhta pääsi laidasta läpi ja ampui tulisesti kohti Satosaarta kiekon pompatessa pois. Pian kuitenkaan Satosaari ei voinut mitään. Robert Kantor ampui tilanteeksi 0-4 heti erän alkuun tarkasti oikeaan alanurkkaan.

HIFK leikitteli Ilveksellä erässä. Vierasjoukkue luisteli ja kiekko liikkui pelaajalta toiselle. Kantor oli tehdä toisen maalin, mutta kiekko kävi vain tolpassa ja jäi maaliviivalle. Tilanne katsottiin kuitenkin videolta päätuomari Juha Revon toimesta.
Erää kuvaa parhaiten se, että Ilveksen ylivoiman aikana kiekkoa pelattiin Ilveksen kenttäpäädyssä Kun Ilves pääsi hyökkäämään keskialueelle, tuli Tuomo Ruutu ja kävi tekemässä läpiajosta 0-5 Satosaaren längistä.

Kimmo Salminen teki ottelun toisen maalin pitkän pyörityksen jälkeen. Hänellä oli täysin vapaat kädet ampua kiekko maaliin.
Kerran vielä HIFK alisti Ilvestä. Ottelun kruunuksi kentän paras pelaaja Tuomo Ruutu ampui rystyltä kiekon maaliin Timo Pärssisen vedon paluukiekosta.

Ilves pelasi varmaankin kauden huonoimman ottelun eikä HIFK tarvinnut paljoa voittoon. Ottelu oli varmasti kaikkein huonoin, mitä allekirjoittanut on nähnyt tällä kaudella Ilvekseltä. Ilves oli kertakaikkiaan huono. Synonyymeja on vaikea keksiä. HIFK pelasi kohtuullisen pelin, eikä sen tarvinnut esittää parastaan. HIFK:n pelit jatkuvat todella huikeassa vireessä olevaa HPK:ta vastaan lauantaina Helsingissä. Ilves pelaa Bluesia vastaan sunnuntaina kotona Hakametsässä. Siihen otteluun ei löydy kuin parannettavaa.

Ironista ottelun kannalta oli kuuluttajan tokaisut pelin jo päätyttyä:" Ilves kiittää ottelun katsojia mukanaolosta ja toivoo, että kaikki viihtyivät kiekko-ottelun parissa"

Valmentajien näkemykset

Alpo Suhosta tuurannut Harri Rindell kommentoi ottelua seuraavasti:
- Meillä ei ollut ensimmäisessä erässä ollenkaan sellainen luistelu, mitä oli lupa odottaa, koska tiedettiin, että Ilves voi pelata vapautuneesti. Jos Ilves olisi pystynyt jatkamaan samanlaisena, olisi tullut tiukka peli. Stathos oli siinä (1.erässä) hyvä. Kaverit päätti erätauon jälkeen että loppuu tää hiihtäminen. Tehtiin kolme maalia ylivoimalla ja se parani sitä myöten kun Tuomo Ruutu tuli paikalle.
Ei tää Ilveksen asema ole kadehdittava.

Ilveksen piiskuri Teijo Räsänen ei tietystikään ollut tyytyväinen omiensa otteisiin.
- HIFK:han ei liikkunut alussa ollenkaan. Sitten ensimmäisen erän 15 minuutin kohdalla alkoi IFK saamaan otetta ja me lähdetiin siihen kävelyyn mukaan. Ja sen jälkeen tuli ne muutama maali, niin ei ollut enää halua pelata.

Liian helposti nyt kääntyi, tosi helposti. Tää oli tosi huono suoritus kaikille. Yleisölle, joukkueelle, pelaajille itselleen, valmentajille.
Tää oli kaikkia kohtaan helvetin huono suoritus. Ei HIFK niin ylitsevahva ollut, etteikö me olisi voitu hoitaa tätä.
Taistella perkele loppuun asti! Jos häviät, niin häviät, mutta taistelet loppuun asti joka tilanteen.
Mitä pitemmälle peli eteni, sen paremmin nää asiat katosi.