Jokerit puolusti voiton

LIIGA / Raportti
Hartwall Areenalla nähtiin viime kaudesta selvästi uudistunut Ilves. Molemmilla joukkueilla oli runsaasti maalipaikkoja, mutta uhrautuva puolustuspeli sekä maalivahtien hyvä ilta piti numerot pieninä.

Ilves aloitti ottelun vauhdikkaasti. Ison ja äänekkään fanilaumansa tukemana Ilves vyörytti hyökkäyksiä erän alusta alkaen Pasi Häkkisen maalille. Ottelun avausmaalin tekikin Ilves, kun veteraani Raimo Helminen pääsi siirtämään paluukiekon tyhjään maaliin.

Jokerit tuli erässä vielä tasoihin ylivoimalla. Ilveksen Mika Niemen jäähyä Jokerit ei pystynyt vielä hyödyntämään, mutta Erkki Rajamäen istuessa jäähyllä Marko Jantunen siirsi Glen Metropolitin unelmasyötön maalin kulmalta varmasti sisään.

Tupsukorvat ryhdistäytyvät

Toiseen erään Ilves lähti hyvin latautuneena. Se loi hyviä tilanteita Jokereiden maalille ja nuori maalivahti Pasi Häkkinen sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen maalinsa puhtaana. Välillä miehellä oli hieman onneakin matkassa. Parhaat pyöritykset sai aikaan Ilveksen ykkösketju Vesa Viitakoski-Raimo Helminen-Ville Snellman, joilla kiekko liikkui kuin ajatus. Ketjua säesti hyvin kultakypärä Cory Murphy viivalla. Jokereiden kenties paras paikka siunaantui nuorelle Teemu Laineelle, joka pääsi kiertämään hienosti laidasta keskelle loistopaikkaan, kunnes hänet koukattiin nurin.

Isäntien Glen Metropolitin saatua erän puolivälin tienoilla ainakin omasta mielestään kyseenalainen kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta, oli Ilveksellä hurja tahti päällä. Kiekkoa käytettiin ylivoimalla erittäin hyvin puolelta toisella ja välillä boksin keskelle, josta lähti hyviä vetoja. Kakkoskiekkoihinkin Ilves pääsi, mutta Jokereiden puolustajat pitivät hyvin mailat kiinni ja miehet kurissa, jonka ansiosta mm. Ilveksen ykköstykki Vesa Viitakoski ei päässyt sivaltamaan paikoistaan sisään.

Erän ainoan maalin tekikin sitten Jokerit ja heidän nelosketjunsa kuin varkain. Nuori Valtteri Filppula syötti keskeltä nousseelle Thomas Sjögrenille Ilveksen alueella kiekon, ja tämä pääsi tuikkaamaan pienen harhautuksen päätteeksi rystyltä melko pienestä kulmasta ohi ottelussa hyvin torjuneen Tuomas Nissisen.

Jokerit puolustaa pisteet kotiin

Kolmas erä ei yleisölle enää maaleja tarjonnut, mutta tilanteita riitti sitäkin enemmän. Parhaat paikat tulivat erän loppuvaiheessa Ilvekselle, joka otti maalivahtinsa Nissisen pois maalin suulta jo nelisen minuuttia ennen erän loppua Jokereiden puolustaja Sami Lepistön saatua helpohkon kaksiminuuttisen kampituksesta. Maalivahti Pasi Häkkinen oli jälleen kovassa tulituksessa, mutta Jokerit kesti loppuun asti ja oli saada vielä kiekon tyhjiin.

Ottelu päättyi isäntien voittoon ja Thomas Sjögrenin maali jäi ottelun voittomaaliksi. Pelitapahtumiin nähden ottelu olisi voinut kääntyä myös Ilvekselle, mutta loppujen lopuksi täysi tunnustus on annettava Jokereiden puolustukselle ja maalivahti Häkkiselle, jotka eivät jättäneet mitään arvailujen varaan omassa päässä. Ilves sai runsaasti vetoja, mutta kakkoskiekoissa Jokereiden puolustajat olivat hyvin mukana. Ilveksestä esiin nousi piinkova ykkösketju takanaan Cory Murphy, Jokereista puolestaan Glen Metropolitin johtama kolmikko sekä nälkäinen ja ennakkoluuloton luistelukone Teemu Laine.

Pelit jatkuvat molempien joukkueiden osalta ensi tiistaina, jolloin Ilves saa vieraakseen JYPin, ja Jokerit matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Molempien osapuolten peli näyttää varsin hyvältä, joten hyviä tuloksia on lupa odottaa jatkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle