JYP voittoon kuumassa pelissä

Hippoksella tunteet kuumenivat kolmannen erän lopussa lähes sirkusmeininkiä muistuttavalle tasolle. JYP kiitti ja nappasi arvokkaat pisteet kotiin, puhdistaen samalla huonon kotijoukkueen mainettaan.

Ensimmäinen erä alkoi tunnustelevasti. Alusta asti näytti kuitenkin siltä, että edessä on varsin mielenkiintoinen kiekkoilta. JYP pääsi karvan verran niskan päälle erän edetessä, niinpä ensimmäinen maali nähtiinkin ajassa 9:27 Pavel Vostrakin pienen läpiajon päätteeksi. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue meni jo 2-0 johtoon, kun maalinedusmaalien erikoismies Tomas Chlubna pääsi ohjaamaan kiekon ylivoimalla ohi Myllyniemen. Mutta heti seuraavassa vaihdossa Blues kavensi Jan Calounin maalilla. JYP oli unohtanut Calounin yksin maalin eteen, selkeämpää merkkausvirhettä ei oikeastaan olekaan. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat kotijoukkueelle 2-1.

Mailaronkkimista ja vaarallisia paikkoja

Koko ottelu oli aika rumaa katseltavaa mailapelin suhteen, toisesta erästä lähtien se oikein korostui. Mailaa käytettiin paljon muuhunkin kuin itse pelaamiseen, kumpikaan joukkue ei saa puhtaita papereita. Erilaisia näkemyksiä löytyy kyllä siitä, kumpi syyllistyi ronkkimiseen enemmän...

Mutta tehtiin erässä maalejakin, vaikka paljon paikkoja tuhlailtiinkin. Erän jälkipuoliskolla Bluesin nuori Matti Näätänen, jonka fanejakin katsomossa kuuleman mukaan oli, pääsi tasoittamaan pelin JYP:n painostuksen jälkeen. Vain vajaa minuutti myöhemmin JYP meni uudelleen johtoon, kun VIP-ketju Virtanen-Immonen-Pihlman pörräsi kentällä jälleen tuhoisin seurauksin. Antti Virtasen ampuma viuhuva veto yllätti Blues-vahti Myllyniemen. Kahden erän jälkeen tilanne oli kutkuttava 3-2.

Tunteet kuumina jääkiekkoa pelatessa

Kolmatta erää oli ehditty pelata vajaat kaksi minuuttia, kun Antti Virtanen teki ottelun toisen maalinsa. Syöttöpisteet Immoselle ja Pihlmanille. Tämän ketjun peli totisesti kulkee! Blues ei kuitenkaan antautunut. Erän puolenvälin tietämissä Peter Sarno rankaisi kotijoukkuetta, kun Janne Hauhtonen hukkasi kiekon valkopaidoille. Syöttöpisteen kirjasivat Jan Caloun ja Teemu Elomo.

Pian vierasjoukkueen kavennuksen jälkeen ottelu muuttui farssiksi. Blues sai joukkuerangaistuksen tuomarin havaittua liian monta valkopaitaa kentällä. Oliko niin? Tästä puhutaan taatusti. Blues protestoi, eikä lähettänyt ketään rangaistusaitioon. Päätuomari Siipo ei loputtomiin tätä katsellut vaan antoi toisen rangaistuksen pelin viivyttämisestä sekä vielä ottelurangaistuksen valmentaja Kapaselle. Kun vielä kohta perään Juha Gustafsson otti jäähyn väkivaltaisuudesta, näytti ottelu olevan selvä.

JYP kuitenkin pelasi luokatonta ylivoimaa. Niinpä kotikatsomo sai monta kertaa huokaista syvään, kun Blues pääsi luvattoman helposti kutkuttelemaan maalivahti Tero Leinosen lähitienoita alivoimalla. Ottelu kuitenkin ratkesi ajassa 59:59, kun Tuomas Pihlman pääsi tekemään loppulukemiksi 5-3 tyhjään maaliin.

JYP voitti ehjällä viisikkopelillä

Kotijoukkue pelasi viisaasti puolustaen ja terävästi hyökäten. Blues ei ollut parhaimmillaan, outo flegmaattisuus vaivasi muulloin vaarallisia nimimiehiä. Niin näkyvä kuin Jan Caloun olikin, hänkin syyllistyi ajoittain "antaa mennä"-ajatteluun. JYP siis kiitti ja kumarsi, mutta olisi luultavasti tuolla pelillä kyennyt kaatamaan astetta paremminkin pelanneen vastustajan.

Myrsky pelaajakäytävällä

Luukkuvahtina toiminut Jarmo Myllys sen aloitti. Ärräpäitä ei säästelty, kun tuomari Siipo sai kuulla kunniansa kolmannen erän lopun jäähysessiosta. Hannu Kapanen kertoili näkemyksensä näin:

- JYP:n jätkät huusi meille jäähyn vaihtovirheestä. Tuota herraa en halua enää nähdä meidän peleissä, mikä Siipo se on. En ole koskaan hyväksynyt sitä, että kotijoukkuetta suositaan. Täysin aiheeton jäähy. Myönnän, että meillä oli jäällä kuusi kenttäpelaajaa vaihtotilanteessa, mutta niin on aina, pitäisi sitten viheltää aina jäähy. Sanoin tuomarille jotain tyyliin terveisiä takapuolesta. Heitin spontaanisti Karjalan murteella, onneksi hän ei ymmärtänyt sitä.

Sai Kapanen sentään lausuttua muutaman rauhallisen sanankin ennen sulkeutumistaan erotuomaritarkkailijan kanssa käytyyn keskusteluun:

- Tehtiin kolme maalia, se on hyvä. Tuli kirivaiheita, mutta Jyppiä vastaan on luisteltava koko ajan kovaa. Muuten täällä tulee noutaja muillekin joukkueille. Tämän päivän kiekko on mailahäirintää. Tänään suhde oli 75-25, se on totuus!

JYP:n Matti Alatalo oli huomattavasti rauhallisempi:

- Mielenkiintoinen loppu. Mikähän meissä ärsyttää? Mikäs siinä, käytetään tilaisuus hyväksi. Lopun surkea yv johtui liiallisesta hyvänolontunteesta, pelaaminen unohtui. Kokonaisuutena meiltä loistava peli. Alakerta toimi hyvin. Jyri Marttiselta hyvä ottelu, pelasi paljon Calounia vastaan. Meidän peli perustuu kuitenkin etenkin viisikkopeliin, koko viisikon täytyy toimia yhteen. Kärppiä vastaan lähdetään voittavalla ilmeellä. Meillä on kana kynittävänä.