Yksi maali riitti JYPille

LIIGA / Raportti
Max Wärn alusti JYPin ainoan maalin. Se riitti myös voittoon saakka.
Kuva © Jarno Hietanen
JYPin ja KalPan kohtaamisesta odotettiin vähämaalista. Niin myös kävi. Tasokas, mutta vähämaalinen päättyi JYPin 1-0-voittoon.

Kokonaisuutena Hippoksella nähtiin perjantaina erinomainen jääkiekko-ottelu. Molemmat joukkueet olivat latautuneet otteluun hyvin. Alkusyksystä poiketen ottelussa nähtiin paljon taklauksia ja pieniä tunteenpurkauksia.

Kummankin joukkueen hyökkäyspelaamista latisti heikko hyökkäysalueen pelaaminen ja tehoton viimeistely. Varsinkin vierasjoukkue KalPa kärsi kroonisesta maalinteko-ongelmasta.

- Aika tyypillinen taistelupeli nykyistä KalPaa vastaan. Paljon keskialueen pelaamista, kovaa liikettä, mutta vähän maalipaikkoja molemmissa päissä kaukaloa, JYP-hyökkääjä Max Wärn kommentoi.

KalPa pystyi kerta toisensa perään ylittämään hyökkäyssinisen nopeilla ja lyhyillä syötöillä, mutta hyökkäysalueen pelaaminen ei kuitenkaan johtanut maalipaikkoihin.

- Pelattiin keskialueella erittäin hyvin. Syöttötyöskentely oli paljon parempaa kuin tiistaina HIFK-ottelussa. Oltiin kuitenkin taas kerran ongelmissa hyökkäysalueella. Ei päästy parhaaseen maalintekosektoriin, KalPa-luotsi Jari Laukkanen kommentoi.

- JYP-puolusti maalinedussektorinsa erittäin hyvin. Isokokoisten pelaajien väliin on vaikea päästä. Me edetään pienen askelin eteenpäin. Tänään peli toimi jo hyvin siniviivalle asti. Nyt keskitytään kehittämään hyökkäysalueen pelaamista, Laukkanen jatkoi.

Avausmaalin metsästys

Ennakko-odotusten mukaisesti ottelu eteni maalittomana yli puoliväliin saakka. KalPa hallitsi avauserää vahvan liikkeensä turvin, mutta maalipaikkoihin asti hallinta ei johtanut.

Toisessa erässä JYP sai tukittua keskialueen paremmin, minkä myötä jyväskyläläiset saivat otteen pelistä. Huippuvaarallisiin tilanteisiin JYPin hallintakaan ei edennyt.

- Ehkä me toisessa erässä pääsimme peliin paremmin mukaan. Kaukalossa peli vaikutti kuitenkin koko ajan samalta: energistä ja nopeatempoista keskialueen pelaamista. Me loimme kakkoserässä kuitenkin pari maalipaikkaa KalPaa enemmän, Wärn kertoi.

Osa katsojista ehti jo odottaa kokonaan maalitonta ottelua. Lopulta Ossi Louhivaara toi helpotusta JYPin tuskaan viimeistelemällä tärkeän avausmaalin ajassa 31.40.

- Sain Tuomas Tarkilta erinomaisen syötön ja päästiin nopeaan vastaiskuun. Louhivaara pyysi syöttöä ja kärkkyi läpiajoa, mutta en minä kuullut, enkä nähnyt. Onneksi huomasin Eric Perrinin ja hän antoi varmasti Louhivaaralle paremman syötön, mihin minä olisin pystynyt, Max Wärn kommentoi.

Avausmaalista käännekohta

Kuten olettaa saattoi ottelun avausmaalista muodostui lopulta myös ottelun käännekohta. Louhivaaran maalin jälkeen JYP hallitsi kenttätapahtumia, ja KalPa tuntui tuskastuvan yhä enemmän tehottomuuteensa.

Kolmannessa erässä KalPa syttyi vielä otteluun uudestaan, mutta ei pystynyt luomaan huippuvaarallisia tilanteita edes ylivoimalla.

- Nämä ovat usein yhden maalin pelejä. Niin tälläkin kertaa. Saimme avausmaalista tietenkin lisää uskoa ja virtaa. Lopussa KalPa painoi päälle, mutta maltettiin puolustaa kärsivällisesti, Wärn jatkoi.

- Molemmat joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin, joten maalipaikkoja ei näissä peleissä synny liukuhihnalta. Se on meille itse asiassa hyvä asia. Me ei pärjätä sellaisessa pelissä, joissa kilpaillaan jatkuvasti maalintekotilanteilla, Laukkanen jatkoi.

- Tilastoinnin mukaan maalipaikat menivät tasan, yhtä vähän molemmilla joukkueilla. JYP teki kuitenkin yhden, ja me emme yhtään. Nolla maalia, se on nolla pistettä, ja se ei tyydytä, Laukkanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle