Tapparan potku riitti paremmin

LIIGA / Raportti
Tappara otti itselleen kotiedun ja ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen kukistamalla Kärpät Raksilassa jatkoajalla.

Verkot heiluivat alussa

Kauan ei ensi erässä tarvinnut odotella (15 sekuntia), kun maalinteko alkoi. Marusakin heitto siniviivalta löysi kuin löysikin tiensä Bäckströmin selän taakse, ja Tappara sai unelma-alun.

Kärpät sai onnekseen kirittyä pelin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jokinen pääsi Lieversin syötöstä lehdon kanssa nokikkain, eikä erehtynyt.

Päätuomari Levosen (joka lienee ensimmäinen tuomari joka on saanut Raksilassa aplodit luistellessaan ennen pelin alkua kentälle) tuomarilinja oli erittäin salliva. Miestä sai taklata reilusti ja estämistä ja koukkimistakin sai aika estotta harrastaa. Vain räikeimmät tapaukset vihellettiin. Ilmeisesti painotettu on että pelit ratkotaan pelaamalla, ja hyvä niin. Grönvallin mailan heilahdusta Palsolan kypärään Levonen ei ensi erässä huomannut, mutta linjatuomarien selvitettyä asiaa muuttuikin Tapparalle tulossa ollut ylivoima alivoimaksi 2+2 minuutin jäähyn myötä.

Mikko Myllykoski sai taklaustilanteesta aivotärähdyksen, ja kärppäkoutsi Heikkilä ilmoittikin ottelun jälkeen Kärppien vaativan tilanteesta kurinpitotoimia katsoen sen päähän kohdistuneeksi taklaukseksi. Tilanteesta ei ottelussa jäähyä tuomittu, eikä se tapahtumahetkellä katsomoon törkeältä vaikuttanutkaan.

Tapparan maskit paikallaan

Toisessa erässä paineltiin varovaisen näköisesti. Kummallakin joukkueella on maalineduspelaaminen omassa päässä varsin hyvässä kuosissa. Kärpät sai myös mallikkaasti nollattua Tapparan ylivoiman. Mutta aloitusten häviäminen saattaa olla se akilleen kantapää johon Kärpät kaatuu. Tapparan johtomaalin kiskaisi viivalta Kangasniemi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Kiri tuotti tuloksen

Kolmanteen erään Kärpät sai vielä kirivaihteen päälle. Peli painui Tapparan päätyyn ja paikkoja pystyttiin luomaan. Tappara oli pakotettu muutamaan jäähyyn joista sitten reilu kaksi minuuttia ennen loppua Kärpät kykeni yhden hyödyntämään. Jokinen sai tililleen illan toisen täysosumansa.

Kentän oli joutunut tässä vaiheessa loukkaantuneena jättämään jo Kärppien Andrei Potaichuk, joka on eittämättä tärkeä osa joukkueen hyökkäysvoimaa. Nähtäväksi jää saako Kärpät miehen lauantaiksi riveihinsä Tampereelle.

Jatkoaika Tapparan heiniä

Jatkoerän edetessä kävi selkeästi ilmi, kummalla joukkueella potkua riitti. Kärpät oli helisemässä Tapparan painostaessa, eikä saanut itse luotua oikeastaan kuin yhden tilanteen vastustajan maalille. Väistämätön sitten tapahtui kun Kukkonen otti laitakahinassa poikittaisesta itselleen jäähyn. Tilanteessa jäähyä yritti kalastaa ensin Kärppien Jokinen, mutta Levoselle eivät mene filmaukset läpi. Tämän sai jo aiemmin huomata mm. Tapparapakki Luoma. Jäähyn Tappara sitten hyödynsi, ja oululaisten illan mustensi oman kylän poika, Esa Pirnes.

Kaiken kaikkiaan

Kärpät kärsi hyökkäyspäässä ajoittain samasta vaivasta mikä on aiemminkin tämän kevään playoffeissa näkynyt. Suoraviivaisuuden puute. Ylimääräinen pyörähdys tai syötönyritys, joka ei välttämättä tuota edes laukausta kohti maalia. Keep it simple, not stupid.

Tappara on kokonaisuutena erittäin vahva. Joukkue ei puolusta yhtä konemaisesti kuin Jokerit, mutta sen hyökkäysvitjat ovat jokainen ratkaisuihin kykeneviä. Valmentaja Rautakorpi harmitteli kolmannen erän jäähyilyä, kuuluttaen omilleen malttia loppuun asti. Muuten tyytyväisyyteen ja oman pelitavan toteuttamiseen oli luonnollisesti aihetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle