Ässät passitti Lukon Rauman turnauksen pronssiotteluun

Rauman Lukon avajaisturnauksen toinen ottelu oli ehdottomasti turnauksen odotetuin. Uudistunut Lukko luisteli ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen uudistetun kotiareenansa jäälle, vastassaan naapurikylän pahat pojat, Ässät. Ottelussa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Suihkukomennuksen sai viisi pelaajaa ja maaleja tehtiin seitsemän: Ässät yhden Lukkoa enemmän.

Tunnelma oli Rauman jäähallissa korkealla jo ennen ottelun alkua. Toporowskin johdolla uusitun areenansa jäälle luistellut Lukko avasi ottelun kovalla temmolla. Avausmaalia tarjottiin mm. Platilille ja Lukon nestorille, Hämäläiselle.

Ensimmäisessä erässä nähtiin muutakin kuin taitavia yksilösuorituksia ja hyvää tiimipeliä. Kahdeksannella minuutilla Toporowski ja Ässien Joensuu painivat Lukon maalin kulmalla. Kuutisen minuuttia myöhemmin nähtiin kaukalossa mäiskettä. Lukon Otto Honkaheimo ja Ässien Patrik Forsbacka ottivat mittaa toisistaan nyrkein. Forsbacka oli niskan päällä kun Jan Platil meni kolmantena miehenä väliin suojellakseen nuorta Honkaheimoa. Päätuomari Tero Toivola passitti koko kolmikon ulos ja kaupan päälle Toporowski sai käytöskympin mussutuksesta.

Vajaa minuutti edellisestä tappelusta ja Lukon maalilla nahisteltiin jälleen, kun lukkopuolustajat pistivät torjunnan jälkeen ässäpelaajan jäihin. Tällä kertaa tilanteesta selvittiin jäähyittä.
Molemmat joukkueet aloittivat ottelun rytinällä. Tappelut nostivat tunnelmaa, mutta niin tekivät myös lukuisat taklaukset. Maalitilanteita syntyi tasaisella tahdilla kumpaankin päähän, mutta lopulta kumpikaan maalivahti ei joutunut esittämään parastaan.

Toisessa erässä keskityttiin jo tärkeämpään, eli viimeistelyyn. Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun Ässien Crombeen nousi oikeaa laitaa ja laukoi napakasti pienestä kulmasta ohi epävarmasti pelanneen Lukko-vahti Korhosen. Helpon näköisen maalin jälkeen Lukko lisäsi tempoa ja sai aikaiseksi ensimmäisen maalinsa uudella areenallaan. Kahden miehen ylivoimalla Helsingintuliaiset Toni Dahlman ja Kari Martikainen syöttelivät keskenään laidalla. Hämäläinen nousi keskemmälle tyhjään tilaan ja pääsi "Dallan" oivaltavasta syötöstä täräyttämään kiekon maaliin.

Toisen erän ensimmäisellä puolikkalla Lukko luisteli, syötöt osuivat kohdalleen, mutta laukaukset menivät joko ohi tai sitten Kaltiainen Ässien maalilla koppasi kiekot hanskaansa. Vajaa kaksi minuuttia Lukon osuman jälkeen kotijoukkueen paketti tuntui hetkellisesti hajoavan ja Crombeen nappasi kiekon siniviivan tuntumassa. Hän pääsi luistelemaan vapaasti keskemmälle, lähemmäs maalia ja laukoi kiekon jo toistamiseen ohi Korhosen.

Ässät pääsi vielä kerran helpon tuntuisesti maalintekotilanteeseen. Ässät pääsi kahdella hyökkääjällä Lukon puolustajaa vastaan. Hirvonen nosti hienosti lätyn Sakari Salmiselle, joka nosti kiekon takaylänurkkaan.

Lukko aloitti viimeisen erän kovalla temmolla ja pyrki suoraviivaisemmin maalintekopaikkoihin. Se tuotti tulosta jo toisella minuutilla, kun ässäpakka saatiin sekaisin nopeilla syötöillä, kunnes Straka löytyi vapaana takatolpalta. Tshekki sivalsi kiekon pömpeliin ja pelin tilanteeseen 2-3.

Vain hetkeä myöhemmin pieni merkkausvirhe johti Ässien toiseen kaksi yhtä vastaan-ylivoimahyökkäykseen. Hirvonen antoi Crombeenille, joka laukoi illan kolmannen maalinsa Korhosen suojusten kautta.

Erässä nähtiin jälleen pieni nahina, kun Matti Kuparinen taklasi Lukon pelaajan päin Ässämaalin kehikkoa. Jatkotilanteessa puolustajat Mika Rontti ja Ilkka Heikkinen päätyivät nyrkkitappeluun. Toivola passitti jälleen molemmat ulos. Lukko pääsi tilanteen jälkeen pyörittämään kahden miehen ylivoimaa ja kiekko liikkuikin sujuvasti. Martikainen syötti Strakalle, joka laukoi päin Kaltiaista, josta pompanneen kiekon Toporowski toimitti verkon perille. Lopussa Lukko yritti vielä tulla rinnalle, mutta Ässät puolusti hyvin joukkueena ja onnistui rikkomaan Lukon hyökkäyspelin.

Ässät kohtaa lauantain finaalissa Pardubicen. Iltapäivän pronssiottelussa kohtaavat Lukko ja Blues.