Yksi mies oli Ässille liikaa

LIIGA / Raportti
Filip Riska oli illan ottelussa monessa mukana.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Satakunnan hegemoniataisto osa kaksi oli katettu herkullisella asetelmalla. Lukolla oli paljon hampaankolossa edellisestä kohtaamisesta, jossa Ässät vei Lukkoa niin, että kyseisestä ottelusta olisi voinut tehdä opetusvideon. Tänään asetelmat kääntyivät päälaelleen. Lukko iski terävästi vastustajan virheistä maalit ja nappasi täydet kolme sarjapistettä lukemin 4−2 (1−0, 2−1, 1−1)

Jos joskus voi laittaa ison osan tappiosta yhden pelaajan piikkiin, niin tänään on sen paikka. Satakunnan herruustaiston arvokkuudella ladattu ottelu oli nimittäin Ässien uudelta kanadalaispuolustajalta Danny Groulx'lta sellainen suoritus, jolla hän käytännössä kiskoi koko Ässäpakan mukanaan pisteettömään kurimukseen.

Groulx oli kentällä kaikkien Lukon viimeistelemien neljän osuman aikana ja jokaisessa erittäin näkyvässä roolissa. Groulx oli hidas, epävarma ja lopulta suorastaan fataali omalle joukkueelleen.

− Uudelle pelaajalle karmivia virheitä. Harmi hänelle. Joukkueen reagointi siihen oli huono, niittasi Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

− Olen todella pettynyt meidän tulemiseen tuohon peliin.

Porilaisten tuleminen otteluun oli totta tosiaan heikkoa luokkaa. Liekö raumalaiset saaneet ottelun alussa sisääntulossa olleista liekinheitimistä lisävirtaa, mutta Lukko oli ottelussa niskan päällä ja loi nipun vaarallisia tilanteita jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Pienenä ihmeenä voidaan pitää sitä, että Ässät selvisi erätauolle vain yhdellä takaiskulla.

− Meillä oli lupauksia antava edellinen peli TPS:ää vastaan. Se näkyi itseluottamuksena, näki kotijoukkueen pääkäskijä Risto Dufva.

− Boosti oltiin siitä saatu ja oltiin valmiita koko ottelun.

Lukko siirtyi toisessa erässä vajaassa viidessä minuutissa kahdella läpiajomaalilla jo 3−0-johtoon ja peli näytti selvältä. Ässien pelaamisesta ei näkynyt pihaustakaan innostusta ja henkeä, kunnes leimahti 3−1-kavennuksen muodossa ylivoimalla, jossa kapellimestareina toimivat tuttuun tapaan Niklas Hagman, sekä Dragan Umicevic Tuomas Pihlmanin toimiessa viimeistelijänä.

Kolmanteen erään patapaidat tarjosivatkin isännille shokkihoitoa tulemalla heti erän alkuun Henri Heinon osumalla maalin päähän, mutta Lukko onnistui pelaamaan tämän jälkeen fiksua peliä johtoasemassa.

− Se (3−2-kavennus) ei vaikuttanut suoranaisesti meidän peliin, kertasi Dufva.

Yksi illan suurista Lukko-sankareista Filip Riska sai kolmannessa erässä osuman suupieleensä ketjukaveri Olli Sipiläisen luistimesta. Tilanne näytti katsomoon pahalta ja Riska poistuikin hippulat vinkuen pukusuojaan. 

− Harmi, oli meidän isoja pelaajia tänään. Taistelija, tiivisti Dufva Riskan pelillisen luonteen ja miehen esityksen tänään.

Nyt kaikkia Liigajoukkueita odottaa maaottelutauko. Lukko on seuraavaksi tulessa perjantaina 15. marraskuuta, kun se kohtaa Espoossa Bluesin. Porilaisten taival jatkuu päivää aiemmin, kun Isoonmäkeen joukkueen haastajaksi luistelee suurissa pelillisissä vaikeuksissa pyörivä KalPa Kuopiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle