Erikoistilanteet ratkaisivat

Lukko ja Ilves pelasivat hyvävauhtisen harjoitusottelun Raumalla. Erikoistilanteensa tehokkaammin hyödyksi käyttänyt kettupaitaryhmittymä oli lopulta selkeästi parempi lukemin 4-0 (2-0, 1-0, 1-0).

Kaikki täysmittaiset harjoitusottelunsa aiemmin hävinnyt Lukko oli kuin uudesti syntynyt kauden viimeisessä treenipelissään, joka pelattiin joukkueen kotikaukalossa. Energisesti liikkunut sekä hyvin puolustanut Lukko ratkaisi ottelun edukseen ylivoimapelinsä turvin. Kaikki neljä maalia tulivat yhden miehen ylivoimalla kun taas vierailija Ilves joutui toteamaan Lukko-vahti Mika Norosen ohittamattomaksi esteeksi usean ylivoimansa aikana.

Neljän tehdyn maalin lisäksi kettupaidat kolisuttivat Vesa Toskalan vartioiman maalin tolppia useampaankin otteeseen, joten ainekset suurinumeroiseen voittoon olivat olemassa.

Kotijoukkueesta onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Vielä try-out-sopimuksella pelaava hyökkääjä Mark Bomersback osoitti ensimmäistä kertaa niitä lupauksia, joita häneen on kohdistettu. Kaksi lähietäisyydeltä tehtyä osumaa kertovat omaa kieltään miehen vaarallisuudesta.

Mikko Kuukka yllätti Vesa Toskalan kertaalleen.

Siistissä ensimmäisessä erässä Lukon ensimmäisen maalin arkkitehtina oli hyökkääjä Perttu Lindgren, joka löi oman paluukiekkonsa ohi Toskalan. Toinen osuma merkittiin puolustaja Mikko Kuukalle, joka komea lyöntilaukaus upotti kiekon maalin kattoon.

Toisessa erässä mentiin aina puoliväliin asti ilman mitään mainittavaa seikkaa. Peli aaltoili päädystä toiseen, joskin kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli. Sitten samassa vaihdossa sekä Lukon Samuli Kivimäki että Ilveksen Niko Peltola saivat osumaa kasvoihinsa ja joutuivat huoltojoukkojen paikkailtaviksi. Molemmat palasivat kuitenkin peliin suhteellisen nopeasti, joten vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Kivimäki tosin joutui vaihtamaan pelipaitansa sen tahriinnuttua vereen. Erän ainoan osuman viimeisteli Bomersback kauniin ylivoimakuvion päätteeksi.

Fyysisyyttä mukaan

Kolmannen erän alkuun Lukko sai kiekon toimitettua tolppaan asti, mutta lisäosumia ei nähty siinä tilanteessa. Ilves-puolustaja Peltolan otettua kaksiminuuttisen rankaisi Lukon ykkösketju neljännen kerran. Maalin viimeisteli jälleen Bomersback. Sen jälkeen ei lisäosumia nähty, vaikka molemmilla oli omat paikkansa maalien tekoon.

Pieni nyrkkitappelukin nähtiin pelin jo ratkettua. Ilves-hyökkääjä Masi Marjamäki ajoi Lukko-puolustaja Anssi Rantasen laitaan selästä taklaamalla. Tätä ei Rantanen sulattanut, vaan edessä oli nyrkkien heiluttelua. Molemmat miehet suihkuun ja Rantaselle kaksiminuuttinen tappelun aloittamisesta oli päätuomarikaksikon tulkinta tilanteesta.

Erän lopulla Ilves-puolustaja Teemu Kesä puhui itselleen 10-minuutin käytösrangaistuksen päästen ennen loppusummerin soittoa suihkun puolelle.