Kolmelle iloiselle rosvolle hyvä startti

Azevedo oli tanskalaisten ohella Lukon valopilkkuja. Sentterin pistesaldoon merkittiin lopulta tehot 1+1.
Kuva © Ilari Isotalo - ilari.isotalo@jatkoaika.com
Torstainen kiekkoilta Lahdessa ei tarjonnut katsojille mitään nähtävää. Lukko otti voiton Pelicansista luvuin 1-4 ja Raumalla voidaan huokaista helpotuksesta. Ottelu oli tasoltaan huono muutamaa väläytystä lukuun ottamatta.

Lukko otti kauden toisen voittonsa nitistämällä Pelicansin vieraissa luvuin 1-4. Lukon tanskalaiset NHL-vahvistukset olivat suuressa roolissa ja paukuttivat yhteistehot 2+3. Raumalaisten erikoistilannepeli oli myös hyvässä kunnossa ja vieraat viimeistelivät kolme ylivoimamaalia.

- Vaikka tulee näitä huippupelaajia SM-liigaan, niin ei se joukkueeseen integroituminen ole helppoa, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kommentoi uusia vahvistuksia.

- Kasper, Jesper ja Joonatan, kolme iloista rosvoa Tanskanmaalta, auttoivat meitä loistavasti. Ja neljäs pelasi myös hyvin maalissa.

Ottelu sai kuitenkin kotijoukkueen kannalta parhaan mahdollisen startin, kun Pekka Jormakka pamautti onetimerillaan Pelicansin johtoon ylivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä. Maali oli Jormakalle jo kauden viides.

Lukolla oli myös mahdollisuus maaliin ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla, kun Philip Larsen antoi todella hienon pystyavauksen Frans Nielsenille. Nielsenin läpiajo ei kuitenkaan tuottanut maalia hyvistä harhautuksista huolimatta.

Lukko tasoitti pelin ajassa 17:48. Kiekko pyöri nopeasti ja näyttävästi ylivoimalla. Lopulta viivaan pelattiin vetopaikka Larsenille, jonka lämäri viuhui ohi Janne Juvosen.

Vieraat menivät johtoon vielä erän lopulla Pelicansin ollessa ylivoimalla. Jari Kauppila sähläsi kiekon kanssa viivassa ja Justin Azevedo karkasi tämän ohi hyökkäykseen. 2-1 -hyökkäyksen päätteeksi Azevedo passasi kiekon vierelleen Teemu Nurmelle, jonka viimeistely oli varma.

Pelin kuolema

Pelicans aloitti toisen erän ylivoimalla ja onnistui luomaan maalipaikan. Jan Latvala antoi hyvän poikkisyötön Tommi Paakkolanvaaralle, mutta Pelicans-kapteenin maalin sai estettyä Matt Generous hyvällä mailapuolustuksellaan.

Toisessa erässä peli seisahtui täysin ja huonon pelin seurauksena tunnelma kuoli hallistakin täysin. Toisessa erässä nähtiin lähinnä pitkiä kiekkoja ja ponnettomia hyökkäykseen lähtöjä.

Lukolle toisesta erästä oli myös hyötyä. Oskari Korpikarin istuessa jäähyllä Azevedo pääsi hyödyntämään Pelicansin laiskaa puolustusta. Azevedo kieputteli vanhanaikaisharhautuksia molempiin suuntiin ja lopulta teki maalin.

Lukko puolustaa hyvin kolmannen erän

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla Pelicans sai hetkellisesti pelin rytmistä kiinni. Nelosketju pyöritti hyvin ja Markus Seikolalle pedattiin hyvä vetopaikka. Laukaus osui kuitenkin ylärimaan. Lukkokäskijä Risto Dufva teki hyvän liikkeen ja katkaisi Pelicansin flown ottamalla aikalisän.

Dufvan käärmekeitot toimivat ja lopulta Lukko ratkaisi pelin ylivoimalla. Jormakka joutui ottamaan koukkaamisjäähyn estäessään Lukko-hyökkääjän läpiajoa. Ihmeellistä tilanteessa oli se, että miten pelin alla ollut Antti Jaatinen onnistui sijoittumaan niin huonosti, että päästi huomaamattaan vastustajan läpiajoon. Lukon maalin viimeisteli Mikkel Bödker Nielsenin oivasta syötöstä.

- Paras jaksohan tässä ottelussa oli, kun me turvattiin tuota johtoa, ja se oli itse asiassa oikearytmisintä peliä mitä ollaan tänä vuonna pelattu, Risto Dufva arvioi joukkueensa otteita.

Kai Suikkasella oli oman joukkueensa esityksestä yllättävänkin positiivista sanottavaa.

- Meillä oli pelissä paljon positiivista, vaikka se koomista voi jonkun mielestä ollakin, Suikkanen sanoi.

- Me pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu. Aloitettiin todella hyvin, mutta harmillisesti ylivoima-aloituksesta viisi sekuntia ja kiekko oli omassa maalissa.

Pelicansin uutta hankintaa Jonas Junlandia Suikkanen kommentoi lyhyesti.

- Hän on hyökkäysvoimainen puolustaja ja Ruotsin maajoukkuetasoa. Hän ei ole mikään NHL-mies, joka tulisi tänne vähäksi aikaa, vaan tulee koko kaudeksi KHL:stä.