TPS haki Lahdesta arvokkaat vieraspisteet

LIIGA / Raportti
Lahdessa nähtiin vain yksi maali, kun aina vaarallinen TPS saapui Pelicansin vieraaksi. Kai Nurmisen komealla osumalla pisteet matkasivat Turkuun ja Pelicans jatkaa liigan hännillä. Enteitä paremmasta huomisesta oli kuitenkin jo nähtävissä lahtelaisten pelissä.

Pelicansin kone on yskähdellyt pahemman kerran tällä kaudella, niin kotona kuin vieraskaukalossakin. Huonolta näytti myös tämän ottelun alku. TPS tuli otteluun todella väkevästi ja Pelicans yritti sinnitellä mukana parhaansa mukaan. Turkulaisten luistin kulki ja kiekkoa kierrätettiin komeasti mieheltä miehelle. Pelicans sen sijaan ei saanut ainuttakaan kontrolloitua hyökkäystä aikaiseksi vaan tilanteet kuivuivat kokoon viimeistään keskialueella.

Vieraat onnistuivat luomaan ensimmäisessä erässä useita huippuvaarallisia tilanteita Pelicansin maalille, mutta kotijoukkueen illan hahmo Pasi Kuivalainen ei suostunut taipumaan. Etenkin Joni Liuksen johtaman TPS:n ykkösketjun ollessa jäällä kotiyleisö joutui huokailemaan tuon tuostakin. Paikkansa oli myös röyhkeästi maalin eteen läpi illan pyrkineellä Mikko Koivulla.

TPS iskee heti toisen erän alussa

Toinen erä alkoi pienoisella painostuksella turkulaisten päädyssä. Taistelemaan herännyt Pelicans iski heti erän alkuun kuitenkin liian innokkaasti ja TPS:n Mikael Holmkvist lähetti Liuksen ja Kai Nurmisen ylivoimahyökkäykseen. Lius toi kiekon sisälle, teki terävän valelaukauksen ja heitti lättykiekon takaviistossa seuranneelle Nurmiselle. Kuivalainen ei ehtinyt enää millään tilanteeseen mukaan. Tässä olikin illan anti maalien osalta. Ottelua oli kuitenkin vielä liki kaksi erää pelaamatta.

Mitä pitemmälle ottelu eteni, sen paremmin Pelicans pääsi peliin mukaan. TPS oli edelleen se osapuoli, joka pystyi rakentamaan komeammat hyökkäykset, mutta Pelicansilla oli myös omat paikkansa. Pelicansin tehostunut karvaus tuotti vaikeuksia eniten pakkiparille Grönman - Seikola, jotka tuntuivat olevan vähän väliä vaikeuksissa.

Pelicansilla omat paikkansa

Pelicansin toisen erän paras paikka oli ehkä Lasse Jämsenin hieno nousu maalille. Jämsen harhautti kaksikin valkopaitaa, mutta laukaus jäi uupumaan, kun Jämsen kaadettiin jään pintaan sääntöjen vastaisesti. Pelicans pääsi pelaamaan liki neljä minuuttia putkeen ylivoimalla toisen erän puolessa välissä, mutta ylivoima ei tuottanut tänään toivottua tulosta. Lahden Zuboville Jan Latvalalle pelattiin kyllä taas useita laukaisupaikkoja, mutta miehen terävät rannevedot eivät kohdanneet maaliverkkoa.

Toisen erän lopussa nähtiin jo kunnon vauhtiakin, kun joukkueet rakentelivat tilanteita vastustajan maalille vuoron perään. Olli Julkunen pääsi Oliver Setzingerin syötöstä ajamaan maalintekopaikkaan, mutta hienon ottelun pelannut Jason Elliot kesti. Seuraavassa hetkessä oltiinkin jo toisessa päädyssä ja Mikko Koivu pisti kiekon avopaikasta ohi, kuten nuorten MM-kisoissa konsanaan.

TPS on vaikea joukkue voittaa, kun se pääsee ottelussa johtoon. Kolmannessa erässä nähtiin vielä muutamia vaarallisia paikkoja, mutta tempo ei ollut enää sitä mitä se oli toisessa erässä. Pelicansin puhti ei riittänyt tasoitusmaaliin ja kun onnikaan ei ollut myötä, niin se loppuhetkien viimeinen rypistys viuhui vain muutaman sentin Elliotin vartoiman maalin ohi. Pisteet matkasivat ansaitusti Turkuun.

Kimmo Peltonen loukkasi polvensa

Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla nähtiin ikävä loukkaantuminen. Pelicansin Veli-Pekka Nutikka taklasi rajusti, mutta ehdottoman puhtaasti TPS:n puolustajaa Kimmo Peltosta. Kaksi TPS-pelaajaa esteli Peltosen edessä Nutikan menoa, eikä Peltonen nähnyt ollenkaan tulevaa taklausta. Peltonen loukkasi tilanteessa polvensa ja hänet autettiin välittömästi pukuhuoneeseen. Peltosen polvi kuvataan perjantaina.

Valmentajat löysivät ottelusta paljon positiivista

Pelicansin luotsi Petteri Hirvonen oli tyytyväinen joukkueensa peliin, vaikka tappio tulikin. Ensimmäisessä erässä joukkue oli päävalmentajansa mukaan jäässä ja aivan TPS:n jyrän alla. Toisessa erässä joukkue pääsi takaiskumaalista huolimatta peliin mukaan.

- Kelpo esitys, kun muistaa mikä joukkue oli vastassa. Tämä antaa uskoa tekemiseen.

Hirvosella oli myös oma teoria siihen, miksi tasoitusmaali jäi tekemättä.

- Taisteltiin, mutta ei saatu vastustajan maalille niitä tilanteita mitä haluttiin. Oltiin liian kilttejä.

Lahteen pikahälytyksellä KJT:stä siirtynyt nuori hyökkääjä Tomi Mustonen ehti hädin tuskin joukkueen aamujäille. Tästä huolimatta Mustonen löysi itsensä välittömästi joukkueen ykkösketjusta. Ja hyvin Mustonen ensimmäisessä pelissä esiintyikin. Vastuuta tuli paljon myös ylivoimalla ja alivoimallakin.

- Mies hommattiin tänne pelaamaan, totesi Pelicansin päävalmentaja Petteri Hirvonen

Myös TPS:n päävalmentaja Kari Jalonen oli odotetusti tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Meiltä erittäin hyvä ja tasapainoinen 60 minuuttinen. Hyvä ja jämäkkä kiekko-ottelu.

Kehuja sai myös jo toisen nollapelinsä pelannu Jason Elliot. Jalonen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa esittämään nopeaan suunnanmuutospeliin sekä koko joukkueen kovaan työmoraaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle