Huitomista ja kampituksia Lappeenrannassa

LIIGA / Raportti
Ässien ja SaiPan pelaajat kokivat yhdessä monta lämmintä hetkeä.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
SaiPa ja Ässät tappelivat torstai-iltana pisteistä Lappeenrannan Kisapuistossa. SaiPan 3–2-voittoon päättyneestä ottelusta ei kovia otteita ja kuperkeikkoja puuttunut.

– Ei tuo peli nyt niin umpisurkeaa ole.

Hopeareunusta etsinyttä Ässien valmentaja Pekka Virtaa ei ottelun jälkeen juuri hymyilyttänyt. Torstai-illan ottelun toinen erä oli alkanut patapaitojen kannalta hyvissä merkeissä, kun Tuomas Pihlman vei vieraat ylivoimalla 1–0-johtoon.

SaiPa tuli kuitenkin takaa ohi ja Ässien vierastappioputki sai jatkoa. SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen kuvaili ottelua kiihkeäksi ja piti latautumista onnistuneena.

– Oli alla vaisu kamppailu Lahdessa ja valmistautumiseen kiinnitettiin huomiota, Tirkkonen summasi ja äityi kehumaan kolmannen ketjun energiaa.

Flinckin Markku, varmaan toistakymmentä taklausta, sytytti kyllä joukkueen siinä toisessa erässä takaa-ajoasemassa.

Flinck pääsi taklauksillaan vieraiden ihon alle. Varsinaisella peliajalla hän hakkasi mailoja vastakkain muun muassa Henri Heinon kanssa ja kömpi esiin Mika Niemen alta. Ottelun päätyttyä Flinckille rapsahti vielä kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

– Pihlman siinä oli, en katsonut ketä muita siinä oli, Flinck naureskeli nujakan jälkeen.

– Niitä on aina välillä peleissä, kuuluu asiaan.

SaiPa rymisteli voittoon

Ottelu lähti Flinckin mielestä kankeasti liikkeelle, mutta otteet paranivat pelin myötä. Jäähyaitio oli tiuhaan käytössä ja SaiPa pääsi yrittämään maalintekoa 5-3-ylivoimalla peräti kolmesti. 1–1-tasoituksen kävi lopulta tasaviisikoilla vääntämässä Jesper Piitulainen.

– Piitulainen ajoi loistavasti maalille ja veti vielä oman riparinkin sisään, Flinck hehkutti laituriaan.

– Tuollaista tarvitaankin, pitää näyttää mallia muulle joukkueelle, että miten se tehdään.

SaiPan 2–1-johtomaalin kirjasi nimiinsä Ville Hämäläinen, ja 3–1-voitto-osumasta vastasi ilman kultaista kypäräänsä pelannut Patrick Davis.

– Se [Davis] on pelimies. Kyllä huomaa, että taitoa on ja on tahtoa mennä maalille, Flinck kehui.

Ässät pääsi vielä kaventamaan ottelun lopussa, kun SaiPan pelaajat torkahtivat ja Dragan Umicevic liiteli vapaana maalintekopaikalle. Syötön tarjosi kovia kokenut Niklas Hagman, joka ensimmäisessä erässä sai Simo-Pekka Riikolan mailasta kipeän iskun kasvoihinsa ja toisessa nilkutti vaihtoon Flinckin tällin jäljiltä.

Tulevaan HIFK-otteluun Flinckillä oli jo selvät suunnitelmat.

– Kova kovaa vastaan, pitää olla alusta asti valmis, hyökkääjä painotti ja lähetti vielä terveiset seuraavaa kotiottelua varten.

– Pitäkää kovempaa meteliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle