SaiPa kaatoi IFK:n, Duba maaginen!

LIIGA / Raportti
SaiPa kaatoi HIFK:n tiukassa, vauhdikkaassa ja värikkäässä ottelussa, mutta mieli on silti maassa. Miksi? Eilen Vantaalla tapahtunut räjähdys sekoittaa mielen pahasti, koska kyseinen tapahtuma kosketti allekirjoittanuttakin melkeinpä pahimmalla mahdollisella tavalla. Mielessä pyörii vain kysymyksiä. Miksi? Miksi? Miksi?

Hiljainen hetki

SaiPa-HIFK, liigan melkeinpä kärkiottelu, alkoi Teemu Riihijärven palkitsemisella. Teemu pelasi tänään kolmannen sadannen liigaottelunsa.

Tämän muodollisen juhlan jälkeen pidettiin hiljainen hetki eilen Vantaalla tapahtuneen räjähdyksen uhrien muistoksi. Uhrit varmasti ansaitsivat hiljaisen hetkensä sillä sen verran karmeasta tilanteesta oli kysymys.

Mutta kuka oli se idioottimainen vanhaa Mintti-mainoksilla varustettua SaiPa-paitaa kantanut nuori mieshenkilö, joka hiljaisen hetken aluksi päätti alkaa huutamaan kannustamansa joukkueen nimeä. Jos luet tämän, niin tahtoisin kysyä Sinulta, "oletko ylpeä itsestäsi?" Kysymykseni perään tahtoisin lisätä ison kasan painokelvottomia kommentteja sekä... Jätän sanomatta, sillä olenhan rauhan ja sääntöjen mies! Tuollaiset ihmiset pitäisi poistaa hallista saman tien. Tämä vain vinkkinä SaiPan järjestyksenvalvojille.

Vauhdikasta peliä

Ottelussa tehtiin vain kolme maalia vaikkakin ottelu oli todella vauhdikas. HIFK aloitti maalinteon alivoimalla, ottelun kahdeksannella minuutilla, kun Timo Pärssinen iski kiekon SaiPan reppuun. Pärssinen aloitti eteenpäin, ohitti SaiPan aloittaja Mika Kauppisen ja iski kiekon alivoimalla ohi Tomas Duban. SaiPan pakit olivat ties missä, eivät kuitenkaan omalla paikallaan.

Toisessa erässä Vladimir Machulda purjehti omasta päästä läpi IFK:n kentällisen, ohitti Marek Zidlickyn ja iski kiekon ohi Timo Laaksoharjun. Tilanne tarkastettiin videoltakin mutta tosiasiaa se ei muuttanut. SaiPa oli tasoittanut pelin.

Ottelun viimeinen maali näki päivänvalon ajassa 33.08. SaiPan ykkönen iski tälläkin kertaa. Machulda passasi takaviistoon ja Pekka Tirkkonen laukoi kiekon Laaksoharjua päin. Reboundiin ehti kuitenkin ensimmäisenä Lubomir Vaic, tilanne taululla 2-1 ja kotikatsomo oli haltioissaan.

Kukaan ei kuitenkaan varmasti aavistanut että tämä jäisi ottelun viimeiseksi maaliksi ja samalla voittomaaliksi.

Jäähyjäkin jaettiin

IFK yritti ottelussa pärjätä kovillakin keinoilla. Varsinkin ottelun alussa IFK taklasi kaikkea liikkuvaa ja SaiPa oli helisemässä. Ottelun edetessä taklaustahti laantui ja kovin taklaus nähtiinkin SaiPalaisen toimesta.

Frantisek Bombic taklasi todella kovaa ja sääntöjen mukaan Tuomo Ruutua. Ruudulta tipahti kypärä päästä, mutta Tuomopa ei antanutkaan tilanteen häiritä itseään. Ruutu luisteli Bombicin taakse ja täysin tilanten ulkopuolella veti takaapäin Bombicia rumasti mailalla naamaan. Todella ikävä tilanne, josta kuitenkin selvittiin säikähdyksellä. Valitettavasti kukaan ottelun tuomareista ei kyseistä tapahtumaa nähnyt.

Varsin usein oli myöskin nähtävissä tilanne, jossa IFK:n pelaaja makasi ihmeellisesti Tomas Duban päällä. Mitään pahempaa ei kuitenkaan tapahtunut ja kyseiset tilanteet eivät ratkaisseet peliä.

Maaginen Tomas Duba

Tomas Duba pelaa tällä hetkellä elämänsä kiekkoa. Duban torjuntoihin turhautui moni IFK:n pelaaja tänään. Tuomo Ruutu, Timo Pärssinen, Marek Zidlicky ja moni muu sai huomata Duban olevan todella kovassa vireessä. Duba otti muutamia aivan käsittämättömiä koppeja.

Mutta ei IFK:n Timo Laaksoharjukaan heikosti pelannut. Ei ollenkaan. Laaksoharju otti kaiken mikä otettavissa oli ja tämän pelin perusteella onkin aihetta ihmetellä, mihin puheet IFK:n maalivahtiongelmista perustuvat? Laaksoharjussa on ainakin allekirjoittaneen ennakko-odotuksiin verrattuna kasvamassa mainio maalivahti liigatasolle.

Parhaimmistoa

Ottelun paras pelaaja oli ehdottomasti Tomas Duba. Myöskin Vladimir Machulda oli odotetun vaarallinen aina kentälle päästyään. Aigars Cipruss nautti ilmeisen paljon pelaamisesta entistä joukkuettaan vastaan. Frantisek Bombic oli myöskin mainiolla pelipäällä.

IFK:sta erottuivat varsinkin kovalaukauksinen Robert Kantor sekä vahvasti vääntänyt Roman Vopat. Myöskin Marek Zidlicky oli mainiossa vauhdissa, vaikka välillä näyttikin siltä, että pelaaminen ei maistunut. Maalivahti Timo Laaksoharju täyty myöskin ehdottomasti nostaa joukkueen parhaimmistoon.

SaiPa ei suostu häviämään

SaiPan tilastollinen tappio lähenee lähestymistään. Pienellä budjetilla varustettu joukkue kiusaa isompiaan sen kuin vain ehtii. Varsinaisella peliajalla on takana jo kymmenen peliä ilman tappiota. Tilastoa rumentaa vain jatkoajalla Jokereille kärsitty tappio.

Aihetta iloon oli myöskin varmasti SaiPan toimitusjohtajalla Ilkka Kaarnalla. Ottelu myytiin nopeasti täyteen ja hallissa oli täysi tupa, 5000 katsojaa. Moni innokas kannattaja jäi kuulemma ovien ulkopuolellekin kun lipunmyynnissä myytiin "eioota!"

» Lähetä palautetta toimitukselle