Kotitaika pitää edelleen

LIIGA / Raportti
Saimaan Pallo jatkoi pisteiden keräämistä kotiluolassaan, tänään pisteittä kotimatkalle lähti JYP. Ylivoimaisesti tämän kauden heikkotasoisimmasta ottelusta ei paljoa jälkipolville kerrottavaa riitä. SaiPa piti kuitenkin pisteet kotonaan lukemin 2-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli lähes täydellistä kotijoukkueen hallintaa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei saatu aikaiseksi. Sputnikien ylivoimapeli pyöri näyttävästi useaan otteeseen, mutta laukauksia säästeltiin ja maalit jäivät tekemättä. Vierailijat eivät montaa kertaa SaiPan päädyssä pyörähtäneet ja maalivahti Duba saikin enimmäkseen vain peilailla itseään kirkkaasta jäästä.

Ensimmäisen erän SaiPan paremmuuden tunnusti myös JYP-piiskuri Matti Alatalo.

- Meillä oli tosi tahmea alku ja olimme ensimmäisen erän todella helisemässä. Vaikka piti olla heti ottelun alusta saakka hereillä niin ei jostain syystä oltu. Toisessa erässä otettiin käsijarru pois päältä ja päästiin paremmin mukaan ja ottelu tasoittui, kiteytti Alatalo ensimmäiset erät.

- Ekat vaihdot oli meiltä tänään huonoja, mutta niiden jälkeen päästiin hyvin peliin mukaan. Paikkoja saatiin jonkin verran aikaiseksi, mutta sisään asti ei kiekkoa saatu, kommentoi puolestaan Petri Skriko.

Toinen erä tuskaa täynnä

Mihin ensimmäisessä erässä jäätiin, siitä toinen erä alkoi. SaiPa pyöritti JYPin yrittäessä hidastaa saipalaisten vauhtia. Tässä ottelussa nähtiinkin hirveä määrä mailahäirintää, roikkumista ja repimistä. Varsinkin vierasjoukkue harrasti tätä erittäin paljon, mutta varsinkin ottelun lopussa SaiPakin joutui ottamaan samanlaisia konsteja käyttöön.

Avausmaali nähtiin erän neljännellä minuutilla. Keltamustien kakkoskenttä pyöritti peliä vahvasti jyväskyläläisten päädyssä ja siirretyn rangaistuksen tulossa ollessa SaiPa vihdoin iski. Kiekko ajautui ylösnousseelle Harri Tikkaselle b-pisteitten väliin ja hän iski kiekon tolpanjuuresta maaliin. Syöttöpiste merkattiin liigatulokas Kalle Kermanille.

Pian maalin jälkeen Alatalo ilmeisesti nappasi JYPin käsijarrun pois päältä ja vierailijat yrittivät jo hyökätäkin. Loppuerän vaarallisin paikka avautui onnekkaasti pistepörssin kärkinimelle, Vladimir Machuldalle, joka pääsi yksin läpi JYP-puolustajan katkaistua mailansa hyökkäyssiniviivalla. Tänään hyvin torjunut Tero Leinonen veti kuitenkin pidemmän korren niin läpiajossa kuin sitä seuranneessa reboundissa. Muutoin erä oli todella heikko, kun molemmat joukkueet löivät vain kiekkoa päätyyn eivätkä jaksaneet painaa perään.

Kolmas kruunaa kaiken

Erätauolla oli varmaan istuttu kopissa hiljaa, koska otteet olivat yhtä tylsiä kuin toisessa erässä. SaiPa sai kuitenkin toisen maalin aikaiseksi juuri ylivoiman loputtua. Aloitusvoiton jälkeen kiekko syötettiin siniviivalla odottaneelle Antti Hulkkoselle, joka lämäsi voittomaalin Leinosen jalkojen välistä. Syöttöpisteet saivat aloituksen voittanut Mika Kauppinen sekä Teemu Riihijärvi. SaiPan kolmoskentällinen olikin tänään pelin parasta antia. Erää takana tuolloin noin neljä minuuttia.

Tämän jälkeen vain pelailtiin ja näytti, että molemmille joukkueille tämä tulos riittäisi. JYP iski kuitenkin vielä. Varsin vaarattoman näköisestä tilanteesta Eric Perrin laukoi loistavan vedon b-pisteen kaarelta takayläkulmaan, kun ottelua oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia.

Tästä vierailijat saivat piristysruiskeen ja isännät olivat hätää kärsimässä. Vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan syntynyt ja kaksi viimeistä minuuttia SaiPa kesti ilman ongelmia. Piristysruisketta oli osaltaan antamassa myös kotiyleisö, joka heräsi kannustamaan omiaan oikein kunnolla. Hallissa kaikui viimeiset kolme minuuttia jatkuva taputus sekä kannustus. Näihin numeroihin ottelu päättyi ja bussi kohti Jyväskylään lähti ilman pisteitä.

- Lopussa saatiin hyvä painostus aikaan ja muutamia paikkoja luotua. Tänään ei kiekko kuitenkaan pomppinut meille ja jäätiin ilman pisteitä. Mielestäni tasapeli oltaisiin ansaittu, pettynyt Alatalo kertoi.

Jälkipuinti kahvilassa

Ottelun lehdistötilaisuus oli lähes yhtä vaisu kuin pelikin. Valmentajia odoteltaessa ei pelistä paljoa puhuttu, vaan keskityttiin lähinnä ihmettelemään Ilves-Pelicans-peliä. Varsinkaan Skriko ei pitänyt peliä kummoisena vaan oli vain tyytyväinen pisteisiin.

- Sekavaa peliä, jota leimasivat molempien joukkueiden helpot virheet. Kahteen pisteeseen pitää tietysti olla tyytyväinen, vaikka tänään ei luistin kulkenutkaan. Alun jälkeen tuli semmoinen tuska, kun ei paikoista saatukaan maaleja. Oli sinällään uutta, kun saatiin hallita kiekkoa reilusti, samalla peläten nopeita vastahyökkäyksiä, ”Pantteri” tuumaili.

- Hyvää oli, että kun muutaman pelin meitä kantanut Peksin kenttä ei maaleja saanut, niin muut astuivat esiin juuri niin kuin pitikin ja tekivät tarvittavat maalit. Vallusta näkyi, että sormi vaivaa hieman, mutta koska aamuharjoitusten jälkeen mies itse halusi pelata niin hän pelasi tänään, jatkoi Skriko.

JYPin ylivoimapeli oli katsomosta katsottuna luokatonta. Kiekko lyötiin punaviivan jälkeen päätyyn, josta se palautui bumerangina takaisin. JYP ei saanut kertaakaan edes myllyä pyörimään ja se sattui myös valmennuksen silmään.

- Tänään oli meiltä pohjanoteeraus ylivoimalla. Ylivoimassa puuttui itseluottamus täysin ja se kyllä näkyi. Tästä oli merkkejä näkyvissä jo Helsingissä, mutta tänään se näkyi selvästi. Nyt ollaan kolme peliä oltu lähellä pisteitä, mutta ei olla kertaakaan saatu mitään. Tällaista urheilu joskus on, lopetti Alatalo tilaisuuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle