Tapparan ahdinko syveni

LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäen ottelun lopullisesti ratkaissut maali oli kaunista katseltavaa.
Kuva © Jarno Hietanen

Ottelun ensimmäisen erän hallinta oli jokatapauksessa selvästi KalPan. Joukkue lähti kovalla liikkeellä peliin ja rakenteli heti alusta lähtien hyviä tekopaikkoja. Ajassa 14.04 Tappara pitikin jo aikalisän kun vieraat olivat juuri menneet 2-0-johtoon Janne Keräsen maalilla. Aikalisä ei näyttänyt alussa tuottavan muutosta, vaan Tappara eli vaikeita hetkiä, eikä saanut juuri mitään aikaiseksi.

Kuitenkin aivan avauserän lopussa Olli Palola onnistui iskemään kotijoukkueelle kavennuksen todella tärkeään paikkaan. Toiseen erään Tappara tulikin uudella ilmeellä. KalPa oli pakotettu ottamaan rangaistuksia, mutta kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan natsannut.

Lopulta erän loppupuolella kotijoukkue tuli tasakentällisin väkisin tasoihin Kristian Kuuselan maalilla. Pekka Virta ei kokenut tuomarilinjaa oikeudenmukaiseksi ja polttikin lopulta kolmannessa erässä päreensä niin, että sai pelirangaistuksen ja komennon pukusuojiin.

- Ekassa erässä vietiin kuin litran mittaa, niin toisesta erästä eteenpäin menee jäähyt minuuteissa laskien 10-0. Kyllä siinä pääsee peliin mukaan joukkue jos toinenkin. En sitä sano, ettei jäähyissä ollut aihetta, mutta kuinka se nyt noin tasapainottomasti voi mennä, se jäi vaivaamaan. Ehkä siinä tuli sitten mitta täyteen kolmannessa erässä, mutta ei minua kertaakaan varoitettu, ennen kuin suihkuun passitettiin, koki KalPan päävalmentaja Virta.

- Mutta 5 vs. 5 peliin olen tyytyväinen, olihan se huikeaa meiltä tulla tänne Tampereelle ja määrätä heti ekassa erässä pelin tahti, Virta summasi.

Tapparan liike ja tekemisen laatu paranivat toiseen erään selkeästi ja sitä kautta ei täysin voi seeprapaitoja kirvesrintojen peliin tulemisesta syyttää.

- Ylivoima on varmaan se mikä tässä vähän lamauttaa, koska me pelataan hyvin ja vastustaja saa jäähyjä, mutta sitten ei pystytä niistä ylivoimista tekemään maaleja. Se on se meidän tämän hetken isoin asia, mitä pitää parantaa, tuumi Tapparan vastuuvalmentaja Jussi Tapola.

Onnekas osuma siivitti KalPan karkuteille

Tapparan tultua tasoihin johtomaalikin oli äärimmäisen lähellä, mutta Eero Kilpeläinen venyi maalin nurkalle pelatun ylivoimahyökkäyksen viimeistelyn tielle. Pian toisessa päässä Tappara koki kovia kun Jere Karjalainen epäonnekkaasti ohjasi kiekon omaan maaliin.

Tästä ei Tappara kunnolla enää toipunut kolmanteen erään ja viimeistään Arttu Ilomäen rystyltä iskemä osuma puolustuksen läpi purjehtimisen päätteeksi oli viimeinen sinetti ottelulle. KalPa tämän jälkeen iski kiekon vielä kahdesti nopeaan tahtiin Tapparan verkkoon ja sitten nähtiin Tapparassa jo harvinaiseksi muodostunut tilanne, kun Juha Metsola teki maalinsuulla tilaa Dominik Hrachovinalle.

- Tottakai meidän täytyy peliä parantaa ja saada joka jätkästä paras irti. Henkisellä puolella meidän täytyy tehdä hirveä määrä töitä ja saada meidän selkäranka takaisin, joka vähän tuossa tauolla pääsi katoamaan.

Tuukka Mäntylä lähtee KHL:n ja Tapolalta tiedusteltiin, mikä on tilanne tulijarintamalla.

- On uusia miehiä kiikarissa, mutta katsotaan missä aikataulussa niitä tulee sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle