Podcast

Lapa jäähän: Jotkut ovat kyntensä näyttäneet, joillain on vielä petrattavaa

16.10.2024 6:00
Lapa jäähän -podcastin uudessa jaksossa paneudutaan Auroraliigan alkukauden onnistujien kaartiin sekä niihin pelaajiin, jotka tarvitsevat lisäpotkua tekemiseensä. Pelaajavieraana jaksossa on HPK:n norjalaispuolustaja Iben Tillman, joka kertoo maansa naisten jääkiekon tasosta ja siitä, miten hän näkee Suomen pääsarjan.

Haastattelu

Viime kauden lätkästä taukoa pitänyt Emmi Metsä-Tokila on palannut ryminällä − "Uskallan laukoa nykyään enemmän"

13.10.2024 20:11
RIngetteen viime kaudella keskittynyt TPS-hyökkääjä Emmi Metsä-Tokila on ollut etenkin lokakuussa kovassa vireessä. 21-vuotias peluri haluaa saada otteisiinsa entistä enemmän varmuutta.
Kuvakooste

Ei vasaraa, ei nauloja, vaan kirvestä: TPS-maalilla torjunut Tappara-vahti nollasi RoKin

6.10.2024 18:00
TPS voitti RoKin Kupittaalla pelatussa Auroraliigan ottelussa maalein 4–0. Pitkään maaliton ottelu kääntyi turkulaisten voitoksi toisen erän puolivälissä. RoKi yritti vielä vimmatusti kolmannessa erässä, mutta TPS-maalilla ja samalla pääsarjatasolla debytoinut Emmi Laitajärvi piti maalinsa puhtaana.
Haastattelu

Komean nollapelin pääsarjadebyytissään torjunut Emmi Laitajärvi kehittyy Tapparan arjessa − "Pojissa laukaukset ovat parempia ja helpompia lukea"

6.10.2024 15:55
17-vuotias veräjänvartija Emmi Laitajärvi pysäytti TPS-maalilla 35 kiekkoa nollapeliin päättyneessä naisten pääsarjadebyytissään. Hänellä on nuoresta iästään huolimatta kokemusta jo monista sarjoista. Arkeaan hän elää tällä kaudella pääasiassa Tapparan poikajunioreissa. Laitajärvi tunnistaa erot eri tasojen välillä selvästi.
Artikkeli

Emma Ekoluoma ratkaisi hehkuvan HIFK-ottelun Ilvekselle, KalPa nollasi kokeneen kaartin johdolla Kärpät − "Välillä hermot eivät pysyneet kurissa"

5.10.2024 18:49
Auroraliigan lauantaikierroksella moni maalivahti oli kovassa torjuntavireessä. KalPa-leirissä voitiin jälleen luottaa Salla Sivulaan, joka takasi voiton nollapelillä. HIFK:n ja Ilveksen välinen mittelö Helsingissä äityi ajoittain lämminhenkiseksi, ja taiston hengen mukaisesti ratkaisu saatiin vasta voittomaalikilpailussa. Kuortane onnistui voittamaan TPS:n, vaikka turkulaiset laittoivatkin kovasti hanttiin. Kiekko-Espoo otti rutiinivoiton RoKista.
Podcast
Lapa jäähän: Yksi intohimoinen valmentaja, yksi taustalta iskevä peluri − "Motivaatio laadukkaaseen arkeen nousee"
2.10.2024 6:00
Kärppien päävalmentaja Teemu Koivula ja Kiekko-Espoon hyökkääjä Erica Grönlund ovat samankaltaisessa tilanteessa. Kumpikin on jo kastanut isovarpaansa pääsarjan meriveteen, ja nyt mieli vetää kehityksen moottoritielle. Kaksikko kertoo jaksossa omista tavoitteistaan ja siitä, mitkä asiat heille jääkiekossa ovat omista vinkkeleistään kaikkein tärkeimpiä.
Haastattelu
Ilves-veskari Neea Pohjamo lähetti TPS:n maaleitta illanistujaisiin − "Kivaa, yhteistä tekemistä joukkueen kanssa"
28.9.2024 18:20
Maaleitta jääneelle TPS:lle joukkueen yhteinen illanvietto osuu hyvään saumaan, konkari Maija Koski tuumi. Tupsukorvien maalivahti Neea Pohjamo antoi vastustajalle tiimiytymisen aihetta.
Kuvakooste
Auroraliigan hallitseva mestari taipui Turussa: TPS:n kokenut kaarti puristi kaksi pistettä HIFK:lta
22.9.2024 22:28
TPS voitti Kupittaalla pelatussa Auroraliigan ottelussa HIFK:n maalein 5–4. Hanakasti laukoneet helsinkiläiset hallitsivat peliä, mutta turkulaiset käyttivät maalipaikat riittävän tehokkaasti. Ottelun voittaja selvisi vasta voittolaukauskilpailussa, jonka ratkaisijana häärivät TPS:n Maija Koski ja Eevi Ilvonen.
Haastattelu
TPS loisti jälleen voittomaalikilpailussa, nyt kaatui HIFK − kapteeni Eevi Ilvonen: "Päätimme vetää lyhyemmällä kaavalla"
22.9.2024 20:39
TPS sai jälleen uuden onnistumisen voittomaalikilpailussa, kun se voitti hallitsevan mestarin HIFK:n. Kapteeni Eevi Ilvonen kertoi, miten joukkue suhtautuu jääkiekkopelin äärimmäiseen ratkaisukeinoon.
Podcast
Lapa jäähän: "Onko sulla darra?" − Auroraliigan tuomarit kertovat arjestaan ja tapahtumista pelien tiimellyksessä
18.9.2024 6:00
Tuomarit herättävät jääkiekossa suuria tunteita. Auroraliigassa viheltävät päätuomari Anniina Nurmi ja linjatuomari Aino Ranki kertovat Lapa jäähän -podcastin tuoreessa jaksossa arjestaan ja siitä, millaisissa kantimissa naistuomaritilanne on Suomessa. Kaksikko heittää myös pöytään muutaman vekkulin tarinan kaukalon sisäpuolelta ja vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin.
Kuvakooste
Tuhat ja yksi laukojaa, vain yksi maali
15.9.2024 8:00
TPS ja HPK kohtasivat Auroraliigan ottelussa Kupittaalla. 1–1 tasalukemissa voitto ratkottiin lopulta erän verran kestäneessä voittolaukauskilpailussa. Maalia yritettiin peräti 44 kertaa, mutta TPS:n Emmi Metsä-Tokila oli ainoa, joka onnistui laukomaan kiekon maaliin.
Uutinen
Ulosajo kolmannessa erässä ja 44 laukojaa voittomaalikilpailussa − TPS:n Emmi Metsä-Tokila nousi hurjan ottelun ratkaisijaksi
14.9.2024 16:09
TPS:n ja HPK:n välinen auroraliigakamppailu venyi 22. pariin voittolaukauskilpailussa ennen kuin voittaja ratkesi. Tasainen varsinainen peliaika tarjosi myös vivahteita, kun turkulaisten Siiri Friederiksen sai ulosajon, josta seuranneesta erikoistilanteesta hämeenlinnalaisten Eva Lamberg sai "kostonsa".
Kuvakooste
Auroraliigan avausviikonloppu: kolmen kärki erottui edukseen muista
8.9.2024 21:30
Auroraliigan ensimmäiset kauden ottelut pelattiin hulppeissa puitteissa Turussa. HIFK, HPK ja Kiekko-Espoo kahmivat kumpikin kaksi voittoa. Ilves, Kärpät ja Team Kuortane voittivat kertaalleen. Hyvästä yrityksestä huolimatta KalPa, RoKi ja TPS joutuivat poistumaan kaukalosta ilman sarjapisteitä.
Haastattelu
Nuoret hyökkääjät iskivät Auroraliigan avauksessa ikimuistoiset osumat − "Eihän minulle ole tullut maaleja ylipäätäänkään kovin montaa"
8.9.2024 16:44
Kärppien Inna Korpi-Halkola iski voittomaalin TPS:n verkkoon kamppailun viime hetkillä. Turkulaisten Siiri Friederiksen puolestaan teki jo perjantaina koko Auroraliigan historian ensimmäisen osuman.
Artikkeli
Auroraliigan avausviikonloppu: Ilves KalPaa etevämpi 60 minuutin jäähysavotassa, Kärpät voitti TPS:n trillerissä – lue raportit kaikista otteluista
7.9.2024 12:32
Naisten jääkiekon pääsarja Auroraliiga polkaistaan käyntiin toden teolla viikonloppuna, kun perjantaisen avauskamppailun jälkeen lauantaina ja sunnuntaina kaikki yhdeksän joukkuetta pääsevät tositoimiin runkosarjan osalta.
Uutinen
Kiekko-Espoo tyrmäsi lupauksia herättäneen TPS:n Auroraliigan avauksessa
6.9.2024 20:43
Auroraliigan runkosarja polkaistiin käyntiin perjantaina Turun Gatorade Centerissä, kun kotijoukkue TPS kohtasi viime kausien hopeamitalistin ja sarjan kestomenestyjän Kiekko-Espoon. Vaikka turkulaiset olivat alussa pirteällä peli-ilmeellä liikkeellä, hyytyivät emäntien hymyt lopulta vieraiden käsittelyssä.
Kolumni
HIFK:n orastava dynastia päättyy − Kiekko-Espoo on Auroraliigan kovaa haastamista kohtaava ykkössuosikki
6.9.2024 9:00
Kaksi edellistä naisten suomenmestaruutta voittaneen HIFK:n voittokulku vaikeutuu alkavalla kaudella merkittävästi, sillä helsinkiläisten rivit ovat mullistuneet hurjalla kädellä. Viime kauden hopeajoukkue Kiekko-Espoo on kirkas ykköshevonen kisaan Aurora Borealis -pystistä, mutta kovia haastajia on Stadin Gimmojen ohella ainakin kaksi, kenties kolmaskin.