Lapa jäähän: Jotkut ovat kyntensä näyttäneet, joillain on vielä petrattavaa

Auroraliiga / Podcast
Iben Tillman tarvitsi uralleen uuden haasteen ja löysi sen Auroraliigasta.
Kuva © Timo Savela
Lapa jäähän -podcastin uudessa jaksossa paneudutaan Auroraliigan alkukauden onnistujien kaartiin sekä niihin pelaajiin, jotka tarvitsevat lisäpotkua tekemiseensä. Pelaajavieraana jaksossa on HPK:n norjalaispuolustaja Iben Tillman, joka kertoo maansa naisten jääkiekon tasosta ja siitä, miten hän näkee Suomen pääsarjan.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

00.00 Jakson alustus
03.35 Iben Tillmanin vierailu
25.35 Auroraliigan alkukauden onnistujat ja he, jotka eivät ole vastanneet odotouksia
42.45 Podiadin tähdistökentällinen
47.20 Silmäys Auroraliigan sarjatilanteeseen

Lapa jäähän podcastin tuoreessa jaksossa juontaja Lassi Seppä saa vieraakseen HPK:n nuoren norjalaispuolustajan Iben Tillmanin, joka pelaa tällä kaudella ensimmäistä vuottaan kotimaansa ulkopuolella.

− Olen vähitellen tottunut siihen, miten suomalaiset pelaavat. Pelaaminen on hauskaa ja pidän siitä, kuinka tempo on täällä paljon kovempi kuin mihin Norjassa totuin. Pelaajat ovat myös hyvin taitavia ja sarjassa on monia hyviä yksilöitä, Tillman kertoo ensihavainnoistaan ja huomioi myös, että Auroraliiga on sarjana fyysisempi kuin hänen kotimaansa pääsarja.

Olen vähitellen tottunut siihen, miten suomalaiset pelaavat

HPK:n organisaatio on myös tehnyt vaikutuksen 19-vuotiaaseen norjalaiseen. Myös uudet kotiseudut ovat tulleet jo tutuiksi.

− Pidän ihmisistä täällä todella paljon. Kaikki tulevat toimeen. Pidän myös luonnosta. Asun metsän vieressä, joten pääsen sinne kävelylle aina halutessani. Minusta on pidetty hyvää huolta siitä lähtien, kun saavuin. Managerimme auttaa aina, jos tarvitsen jotain. Sain täältä myös jo työpaikankin, päiväkodissa Hämeenlinnassa työskentelevä TIllman kehuu olosuhteita.

Jaksossa Seppä käy läpi myös alkukauden onnistujia sekä niitä pelaajia, jotka eivät ole vastanneet hänen odotuksiaan runkosarjan ensimmäisellä kolmanneksella. Valokeilassa paistattelevat muiden maussa maalivahdit Neea Pohjamo ja Kerttu Kuja-Halkola, Kuortaneen puolustajaosasto sekä HIFK-hyökkääjät Anni Pere ja Emmi Juusela.

Alkukauden hiljaisempien suorittajien joukkoon kuuluu arvatenkin liuta sarjan häntäpään joukkueiden pelureita, mutta myös kärkiporukoiden johtohahmoilta sopii odottaa enemmän. Viime kaudella läpi toden teolla lyönyt Kiekko-Espoon Nea Katajamäki ja Kärppien lupaava keskushyökkääjä Inna Korpi-Halkola antavat seuraavan tasonnoston odottaa itseään. Lisäksi yksi Sepän listalla nimeämä yksilö on RoKi-kippari Viivi Iso-Kouvola.

− On ollut pisteiden valossa hiljaista, vaikka pelaa kärkiketjun roolissa. Hän palasi HPK:sta takaisin Rovaniemelle nimenomaan olemaan hyökkäyspään pelaaja, ja on hän sielläkin varmasti ollut, mutta ei ole päässyt tulostaululle. Tietäen, että Iso-Kouvola on tahtopelaaja ja tekee kaiken viimeisen päälle joukkueen eteen sekä osaa pelata hokia, niin odottelen täällä, että milloin esiinmarssi tapahtuu, Seppä pohtii.

Myös päättyvän podiadin sankarit saavat tunnustuksensa, kun uunituore podiadin tähdistökentällinen esitellään. Jakson lopuksi pureudutaan siihen, mihin runkosarjan sarjatilanne näyttää olevan menossa.

Juontaja Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle