TPS-nuorukainen Emil Hemming iski jo kauden kolmannen maalinsa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Kierrosraportti: Hemming osui jälleen TPS:n voitossa – perjantaina viihdyttävä neljän ottelun kierros

Artikkeli

TPS-Pelicans 5–4 ja. (2–1, 0–1, 2–2, 1–0)

TPS palasi voittojen tielle kaadettuaan Pelicansin jatkoerän jälkeen lukemin 5–4. Vuoristoratamaisen ottelun sankariksi nousi Palloseuran kanadalaislaituri Aidan Dudas, joka latasi kiekon verkkoon Niklas Arellin hyvästä esityöstä.

Ottelussa nähtiin maaleja jopa yhdeksän kappaletta. Ottelun kaksi ensimmäistä maalia lämmittivät turkulaisyleisön mieltä erityisesti, kun nuoret Emil Hemming, sekä Jimi Suomi iskivät isäntien kaksi ensimmäistä maalia.

Hiljalteen toissa kauden virettäänsä löytävä Markus Nurmi iski ottelussa tehot 1+1, ja viime kauden kesken jättänyt Ruben Rafkin vastasi isäntien myöhäisestä tasoituksesta.

Voitto oli Palloseuran kauden seitsemäs, ja paluu voittokantaan kahden tappion jälkeen.

Pelicans kärsi puolestaan kauden jo seitsemännen tappionsa, ja Tommi Niemelän ryhmällä on tukalat oltavat myös sarjataulukossa. Lahtelaiset valahtivat tappion myötä taulukossa toiseksi viimeiseksi, sijalle 14.

Positiivista Pelicans-ryhmällä silti on vietäväksi kotiin. Tähtihankinta Ryan Lasch merkkautti ottelussa kaksi syöttöpistettä, ja uusi hankinta Nathan Schnarr iski niin ikään tehot 0+1 avausottelussaan.

Lahtelaisten taakka ei ota helpottaakseen, sillä  Pelicans isännöi jo huomenna sarjakärki Tapparaa.

Maaliodottama:
TPS 1,64 – 2,42 Pelicans

Tappara-Jukurit 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)

Jukurit oli ennen perjantain kamppailua Nokia-areenan paras vierasjoukkue 1,5 pisteen keskiarvollaan. Mikkeliläiset laittoivat myös nyt Tapparan ahtaalle heti alusta alkaen, ja vieraat johtivat ottelua Pekka Jormakan ylivoimamaalilla aina toisen erän alkuun saakka.

Toisessa erässä nähtiin Tapparan sulavaliikkeistä hyökkäyspelaamista kiekon liikkuessa hyökkäysalueella pelaajalta toiselle. Kirvesrinnat olisivat voineet hyvin tehdä useamman maalin Heikki Liedeksen ja Carter Camperin osumien lisäksi. Viimeiselle erätauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa, kun 17-vuotias Konsta Helenius laukoi Jukurit ylivoimalla tasoihin.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti omaa aluettaan. Maalinteossa onnistunut Helenius esitti miehekkäitä otteita myös omassa päässä. Maalintekopaikoilla ei juuri juhlittu, mutta erän puolivälissä Veli-Matti Savinainen pääsi rokottamaan vierailijoita Anton Levtchin vahvan esityön päätteeksi.

Reilut seitsemän minuuttia ennen loppua Jukurien Michal Kovařčík pääsi karkaamaan alivoimalla läpiajoon, ja Valtteri Kemiläinen joutui rikkomaan tilanteessa. Tilanteesta tuomittiin koukkaamisjäähy, mikä sai vierailijoiden vaihtopenkin kuumenemaan. Jukurit pääsi hetken päästä kahden miehen ylivoimalle, mutta Tapparan puolustus kesti maalivahti Christian Heljangon johdolla.

Ottelussa ei nähty enempää maaleja, joten pisteet jäivät Tampereelle. Molempien pelit jatkuvat heti lauantaina. Jukurit isännöi kotonaan Vaasan Sportia, ja Tappara matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

Ottelua seurasi Nokia-areenalla vain 5184 katsojaa. Kyseessä on alhaisin katsojamäärä Nokia-areenan perjantaiotteluissa.

Tappara vankisti johtoaan sarjakärjessä. Joukkue liitää kolmen ottelun voittoputkessa, ja johtaa sarjaa viiden pisteen erolla seuraavana oleviin Porin Ässiin.

Jukureille ensimmäinen pisteetön peli Nokia-areenalla.

Tappara 1,90 – 3,01 Jukurit

KooKoo-HPK 2–4 (2–1, 0–2, 0–1)

HPK:n valmentaja Maso Lehtonen peräänkuulutti joukkueen kokeneelta osastolta lisää tehoja. Näin tapahtuikin, kun ensin viikonloppuna Teemu Rautiainen teki TPS:aa vastaan hattutempun ja Kouvolassa puolestaan oli Markus Nenosen vuoro iskeä kahdesti. Myös maalivahti Sami Rajaniemi vastasi osaltaan huutoon pelaamalla huippupelin.

Ensimmäisen erän kohokohdaksi jäi KooKoon Radek Koblizekin taiteilema 1–1- tasoitusmaali. Tšekkitaituri otti kiekon ilmasta mukaan ja livautti sen vielä näyttävästi jalkojensa välistä HPK:n maaliin. HPK näytti jäätyneen kotijoukkueen rynnistyksen alla, kun vielä vähän myöhemmin Axel Ottosson sai laukoa 2–1-osuman neljän valkopaidan keskeltä.

Ottelu eteni kotijoukkue KooKoon merkeissä, mutta toiseen erään petrannut vierailija HPK oli maalipaikoissaan tehokkaampi. Nenosen tasoitusta ylivoimalla seurasi Eetu Tuulolan erikoisesta maalinedushässäkästä viimeistelemä osuma, joka lopulta jäi ottelun voittomaaliksi.

KooKoo paukutti ottelussa peräti 68 laukausta, mutta HPK:n maalivahti Sami Rajaniemi oli voiton takuumies ottaen huikeat 35 torjuntaa.

KooKoo 3,86 – 1,86 HPK

KalPa-Sport 4–3 ja. (1–0, 2–1, 0–2, 1–0)

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen ei ollut jääkiekko-otteluiden klassikko. Ottelu oli harvinaisen vähämaalinen, eikä jäähyilläkään mässäilty. Sport sai nimiinsä yhden ylivoimamaalin, kun taas kotijoukkueen ylivoima ei tuottanut kertaakaan tulosta. KalPan kolmas maali tosin iskettiin juuri Sportin päästessä tasalukuiseksi.

KalPa uusi ykköskenttänsä illan otteluun. Muutos tuotti tulosta, kun Jaakko Rissanen passasi kiekon komeasti Aleksi Klemetille. Maali oli kuhmolaisen kauden neljäs, jolla Klemetti nousi kuopiolaisten sisäisen maalipörssin piikkipaikalle. Rissanen tehoili ottelussa kahden pisteen ja Sami Tavernier yhden pisteen arvoisesti.

Kuopiosta kotoisin oleva Teemu Suhonen pelasi kauden ensimmäisen liiga-ottelunsa. Kuukauden mittaisella sopimuksella kotkapaitoihin loukkaantumisia paikkaamaan tullut tehopakki teki heti ensimmäisen maalinsa Sportin väreissä. Maali aloitti Vaasalaisjoukkueen nousun kolmannessa erässä

Aivan kolmannen erän lopussa Rissanen huitaisi Sportin ruotsalaistähti Jens Löökeä jalkoihin. Tilanteesta Lööke poistui pukusuojiin ja Rissanen jäähyboksiin. Sport nousi tällä ylivoimalla tasoihin Sebastian Stålbergin maalilla..

Jälleen kuopiolaisten sankarina hääri kahden tehopisteen voimin Colby Sissons. Kanadalaispuolustaja alusti Juuso Mäenpään voittomaalin, kun jatkoaika ehti vanheta vain 45 sekuntia.