Nuoret Leijonat otti selvän voiton Tšekistä MM-kenraalissa – Jani Nyman loisti Suomen sankarina

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jani Nyman onnistui kahdesti maalinteossa Tšekkiä vastaan. Arkistokuva.
Suomi voitti Tšekin viimeisessä harjoitusottelussa ennen U20 MM-kisojen alkua. Suomi oli läpi ottelun pirteämpi osapuoli ja otti lopulta ansaitun 4–1-voiton.

Suomi tuli otteluun vahvasti ja pääsi pitkän hallinnan ansiosta pelaamaan myös ylivoimaa ottelun alkumetreillä. Ensimmäinen ylivoima oli laadukas, ja Suomi onnistui aktiivisella pelillään luomaan paikkoja, joista palkintona Jani Nyman vei Nuoret Leijonat 1–0-johtoon.

Maalin jälkeen peli jatkui pirteästi Suomen hallitessa kiekkoa. Tšekki sai erän edetessä paikoitellen lyhyitä hyökkäyksiä, mutta Suomi siirtyi vielä Rasmus Kumpulaisen maalilla 2–0-johtoon ennen erätaukoa.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan tasaisempi. Tšekki pääsi erän alussa ylivoimalle, ja sai sitä kautta luotua painetta, joka tuotti lopulta kavennusmaalin, kun Robin Sapoušek toi Tšekin maalin päähän. Suomi palasi kuitenkin jälleen kahden maalin johtoon, kun Nyman onnistui jälleen ylivoimalla toisen erän viimeisellä minuutilla.

Päätöserän alku jatkui tasaisesti, mutta Suomen Emil Hemming iski ottelulle lopullisen ratkaisun vietyään Nuoret Leijonat jo 4–1-johtoon komealla maalillaan. Suomen maalilla pelannut Niklas Kokko oli läpi ottelun varma, eikä hän tehnyt Tšekin takaa-ajosta tai sen yrityksestä helppoa. Näin ollen Suomi otti lopulta ansaitun 4–1-voiton.

Jobin postia Suomi sai kuitenkin Jere Lassilan pudotessa kokoonpanosta ottelun aikana. Hyökkääjää ei nähty jäällä myöskään loppukättelyiden aikana.

Nuoret Leijonat voitti molemmat tämän viikon harjoitusotteluista, kun se kukisti Slovakian tiistaina maalein 5–1. Suomi aloittaa MM-kisat huippuottelulla Kanadaa vastaan tapaninpäivänä 26. joulukuuta kello 15.30.