Hyvät, pahat ja rumat: Jake Virtanen näkisi Helsinkiä ilman kiikareitakin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Virtanen keskittyi epäolennaiseen.
Nuorten MM-kisojen A-lohkon tapahtumia varjosti William Nylanderin loukkaantuminen. Kokonaisuutena tarjolla oli räväkkää ja fyysistä kiekkoa. Mikä taklaus pamahti liian kovaa?

A-lohkon lopputulos ei ollut ennakkoarvioiden mukainen. Kanadan lohkovoittotoiveet kärsivät kolauksen heti alussa, eikä Sveitsistä ollut kunnon vastusta kilpakumppaneilleen. Jatkoajan toimitus kokosi alkulohkon keskeisimmät onnistumiset, epäonnistumiset ja floppaukset jokaisesta joukkueesta.

Ruotsi

Hyvät: Puhtaalla pelillä! Ruotsi ei menettänyt yhtään pistettä alkulohkossa. Ei se koko ajan mitään kaunista ollut, mutta suoraviivaista ja tehokasta. Pelin kruunasivat molempien maalivahtien onnistumiset ja Alexander Nylanderin nousu johtajaksi veljen ollessa sivussa. Myös saldo alkulohkoista jatkui messevänä.

Pahat: Joukkueen paha poika oli Andreas Englund, jonka laitataklaus lennätti USA:n Matthew Tkachukin rumasti laitaan. Vain Tkachukin valmius ottaa taklaus vastaan pelasti pahemmalta vahingolta. Isä-Tkachukin reaktio katsomossa ei ollut toisen posken kääntämistä.

Rumat: Pienimuotoinen kommunikaatiokriisi William Nylanderin loukkaantumista koskien. Nylanderin piti pitää pieni lehdistötilaisuus toipumisestaan, mutta ruotsalaislehdistön tietojen mukaan Toronto Maple Leafs löi loppuhetkillä hänen suunsa suppuun. Seurajoukkueen jyrähdys vaiensi. Oltaisiinko vain rehellisiä ja pidettäisiin Nylanderin terveys ykkösenä?

USA

Hyvät: Superlupaus Auston Matthewsin panos ei jäänyt paitsioon. Joukkue teki 18 maalia, joista Matthews oli mukana kahdeksassa. Kookas mutta kevyesti liikkuva pelaaja käyttää mailaansa välillä sulavasti kuin sulkakynää, mutta toimii terävästi myös ahtaissa paikoissa. Maine ei ole tuulesta temmattu, ja se voi saada toimittajatkin diesel-autojen käyttäjäksi. Muista hehkutus!

Pahat: Puolustaja Louie Belpedion kiekonmenetys Ruotsin alueella vapautti ruotsaiset läpiajoon ja ottelun ainoan maalin tekoon. Yksi ratkaiseva virhe sekä kahdeksan tehotonta ylivoimaa ratkaisivat lopulta lohkovoiton.

Rumat: Alex Debrincat lähti turnaukseen kovin odotuksin, sillä takana on ollut huikea kausi. Jenkkihyökkääjän piti tässä turnauksessa varmistaa paikkansa ensi kesän ykköskierroksella, sekä näyttää myös täällä, että tehot eivät ole olleet vain juniorijoukkueen ketjukaverien Connor McDavidin (viime kausi) sekä Dylan Stromen ansiota. Miten kävi? Kahdesta ensimmäisestä ottelusta nolla pistettä, ulosajo ja olkapäävamma. Oliko se sitten siinä?

Tätä juhlaa nähtiin yhtä peliä lukuunottamatta.
Tätä juhlaa nähtiin yhtä peliä lukuunottamatta.

Kanada

Hyvät: Hyvät? Kanada ei näyttänyt pelaavan yhtään parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi toimitus kehuu tässä vaiheessa Kanadan mahtavaa tunnelmaa luoneita faneja, jotka virittelivät viikolla "Good ol' hockey game" -laulua jo tuntia ennen ottelua. Kulttuuria.

Pahat: Dave Lowry ei ansaitse kummoisia kehuja alkulohkostaan. Kaikki tietysti muuttuu, jos Kanada yhtäkkiä pärjääkin pudotuspeleissä, mutta tällä hetkellä roolit ovat sekaisin ja pelitapaa ei oikein tunnu edes olevan olemassa. Olit vakuuttavampi pelaajana, Dave, ja se sinun mediapelisikin on läpinäkyvää.

Rumat: Jake Virtasen 0+0 neljän pelin jälkeen on NHL-avulta ruma saldo. Helsinki on kaunis kaupunki, mutta täällä näkee ilman kiikareitakin.

Tanska

Hyvät: Sveitsi-voitolla kuiville! Tanska ylitti odotukset kiusaamalla isompiaan, ja vieläpä kukistamalla Sveitsin. Sympaattista, vilpittömän kova onnistuminen, etenkin kun joukkue teki vain neljä maalia neljässä ottelussa.

Pahat: Tanskan pelitapa ei ollut erityisen kaunista katseltavaa. Voitot tulivat tietysti kovan työnteon kautta, mutta altavastaajan pitäisi yrittää pitää vastustajaa pois kiekosta hieman suuremmalla määrällä kiekkokontrollia. Jos totta puhutaan, niin vähän tuurilla ne riittävät pistee tulivat.

Rumat: Tanskalla ei joko ollut faneja Helsingissä, tai sitten he olivat hyvin piilossa. Kanadalaisfanit kannustivat Tanskaa USA:ta vastaan. Eivät ne lennot nyt niin paljon maksa. Urheiluruudun tapaan emme kuitenkaan jääkiekon kehitysmaasta puhuisi.

Sveitsi

Hyvät: Tino Kessler teki turnauksen avausottelussa kaksi maalia. Vaikka muissa otteluissa tehoja ei syntynyt, hän oli ainoa USA-ottelussa pelannut sveitsiläinen, jonka tehotilasto ei ole pakkasella. Puolustaja Edson Harlacher jäi plussalle osin siksi, että hän ei jenkkejä vastaan pelannut. Kunniamaininta kisojen välipäivälle, sillä se oli päivä, jolloin Sveitsi ei hävinnyt ottelua.

Pahat: Maalivahtiosasto ei vakuuttanut. Gauthier Descloux päästi kuusi reilussa puolessa ottelussa Ruotsia vastaan. Tilalle tuli Joren van Pottelberghe, jonka piikkiin voi laittaa karsintasarjaan vienyt Tanskan voittomaali. Hyvän Kanada-ottelun jälkeen Ruotsissa pelaava kassari romahti täysin USA:ta vastaan. Näytöt puhuivat nyt puolestaan...ei.

Rumat: Chris Eglin alkulohko jäi vajaaseen erään hänen taklattuaan William Nylanderia avausottelussa. Päähän osunut taklaus toi ulosajon sekä kolmen ottelun pelikiellon. Siellä leivottiin sveitsiläinen pannukakku.

» Lähetä palautetta toimitukselle