Matkalla Torontoon: Tapparan kultapoika ja kauhukakara tahtoo kisoihin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Patrik Laine on tottunut pelaamaan ikäistään vanhempien kanssa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Patrik Laine ei jätä suomalaisia kiekkofaneja kylmäksi. Temperamentistaan tunnettu yli 190-senttinen 16-vuotias on pelannut tällä kaudella jo Mestistä, CHL:ää ja Liigaa, mutta eräs kauden päätavoitteista on vielä saavuttamatta.

Patrik Laine aikoo alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkaan jo nyt, vaikka hän on edustuskelpoinen vielä kolmissa seuraavissa ikäluokan kisoissa.

− Mietin kesän aikana, että olisi kiva päästä Kanadan-kisoihin. Se on yksi päätavoitteistani: Liigan lisäksi haluan saada maajoukkueympyröissä onnistumisia ja päästä kaksikymppisten ympyröihin mukaan.

Laine on huippulahjakkuus, mutta hän suhtautuu omiin mahdollisuuksiinsa nöyrästi.

− Jos pääsen kisoihin, niin roolini riippuu ihan muista pelaajista ja siitä, tuleeko niistä 3-4 vuotta minua vanhemmista parhaita mukaan. En usko, että luvassa olisi kovin isoa roolia mutta toivon tietysti, että olisi!

Jääkiekko ja Kanada kuuluvat tiiviisti yhteen, ja sen tietää myös Laine.

− Jääkiekon synnyinmaa, jolla on kova maajoukkue ja kovia sarjoja. Hienoa olisi päästä mukaan, ja hallit olisivat ainakin täynnä, Laine listaa.

Nuorukainen on jo päässyt kokemaan, millaista on finaalitunnelma Kanadassa.

Maajoukkueselkkaus on käsitelty. Ei tule toistumaan.

− Olimme siellä pelaamassa U17-maajoukkueen kanssa viime talvena. Muuten hallit eivät olleet kovin isoja, mutta finaalin pelasimme Calgary Flamesin hallissa, ja siellä taisi olla 10 000 katsojaa. Se oli mukava kokemus, laitahyökkääjä muistelee.

Laine herätti kohua loppukesästä, kun hän haukkui päävalmentaja Mika Marttilaa alle 18-vuotiaiden maajoukkueen ottelussa. Hyökkääjä itse on jo käsitellyt asian.

− Maajoukkueselkkaus on käsitelty, eikä minulla ole muuta sanottavaa, kuin että mennään eteenpäin eikä murehdita vanhoja. Se ei tule toistumaan.

Valmentajatkin uskovat Laineeseen - ainakin Tapparan Jussi Tapola, joka kehuu alkukaudella paljon Mestiksessä kiekkoillutta huippulupaustaan vuolaasti.

- Patrikilla on mennyt LeKissä hyvin. Hän on mennyt eteenpäin henkisesti ja pelillisesti. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, niin hänestä tulee huippupelaaja Liigaan ja ulkomaille.

» Lähetä palautetta toimitukselle