Matkalla Torontoon: Texasin auringosta Suomen ykköspakiksi

NHL, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Honka sai poseerata kesällä useaan otteeseen Stars-paidassa.
Kuva © Getty Images
Kautensa vahvasti AHL:ssä aloittanutta Julius Honkaa odottaa vuodenvaihteessa suuri rooli Nuorten leijonien takalinjoilla.

Kesällä numerolla 14 Dallas Starsiin NHL:n varaustilaisuudessa kiinnitetty puolustaja Julius Honka nousi viime kauden aikana raketin lailla suomalaisen jääkiekkoyleisön tietoisuuteen.

Jyväskylästä lähtöisin oleva Honka siirtyi edelliskaudeksi kanadalaiseen juniorisarja WHL:ään Swift Current Broncosin joukkueeseen. Tulokaskausi poiki kovan pistemäärän lisäksi myös juniorien maailmanmestaruuden ja ykköskierroksen NHL-varauksen.

Varauksen myötä Honka pääsi tänä syksynä ensimmäistä kertaa mukaan myös NHL-joukkueen leiritykseen ja harjoitusotteluihin.

− Hyvät fiilikset jäi leiriltä! Pelit menivät hyvin, ja pääsin näkemään touhun ja hommat siellä, 19-vuotias Honka sanoo.

Honka lähetettiin täksi kaudeksi säännöistä löytyneen porsaanreiän myötä juniorisarjan sijaan AHL-kaukaloihin Texas Starsiin. Hän on pelannut sarjassa nyt kuusi ottelua ja kerännyt tilastoihinsa jo viisi tehopistettä, onpa maalisaldokin jo auennut.

− Hyvältähän se maali aina tuntuu! Ihan hyvältä on tuntunut kyllä vauhti ja peli, ei siinä ole mitään erikoista ollut sen suhteen.

Hyvin menneen harjoitusleirin ja alkukauden myötä kutsu NHL:nkään puolelle ei ole mahdottomuus.

− Kyllä siitä on ollut puhetta, sekä siitä, että pitää olla varovainen, ettei liian nopea sarjatason nostaminen vaikuta peliini. Jos pelit menee hyvin, niin miksi en voisi päästä kokeilemaan ylhäälläkin.

Hongan kohdalla väläyteltiin vaihtoehtona myös paluuta kotikonnuille Liigaan tulevaksi kaudeksi. Kenen päätös pelipaikka lopulta olikaan?

− Oli siinä itselläni aika suuri osuus. Jos jotain haluaa, niin hommat pitää tehdä sen mukaisesti. Molempien, seuran ja minun, päätös se oli. AHL on hyvä paikka kehittää omaa peliä paremmaksi.

Mikäli Honka vain pysyy terveenä, on hänelle luvassa suuri rooli Nuorten leijonien takalinjoilla vuodenvaihteen MM-kisoissa. Yhteyttä valmennusjohdon suunnalta ei ole kuitenkaan vielä otettu.

− Ei ole vielä ollut mitään puhetta, mutta kyllä sitä on itse tullut mietittyä. Iso roolikaan ei ole selvä asia, vastuu ja rooli pitää ottaa.

Kisat pelataan todellisissa jääkiekkopyhätöissä Montrealissa ja Torontossa, ja katsomoiden yleisömäärät lasketaan jokaisessa ottelussa varmasti viisinumeroisilla luvuilla.

− Huikea turnaus siitä on tulossa varmasti, hieno juttu että täällä Kanadan puolella pelataan. Tunnelma on aivan varmasti tapissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle