Mestis-kierros: Puolivälieräparit selvillä - Palve Forsellin rinnalle historiankirjoihin

MESTIS / Artikkeli
Puolivälieräparit selvisivät lauantain päätöskierroksella.
Kuva © Antti Varonen

RoKi-KeuPa 5-3

Karsintasarjaan ajautunut RoKi isännöi päätöskierroksella KeuPaa. Rovaniemeläiset viihtyivät vierastaan paremmin hyökkäyspäässä ja johtivatkin ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 2-0-lukemin. Maalittomaksi jääneessä toisessa erässä KeuPa kuitenkin väläytteli vaarallisuuttaan pelatessaan vauhdikasta ylivoimaa. Keuruulaisten kavennus syntyi kuitenkin vasta päätöserän alussa, kun Jani Ollitervo iski taululle 2-1-lukemat.

Päätöserästä syntyikin varsinaista tykitystä, kun KeuPa iski 2-2-tasoituksen puolen välin jälkeen. Hyökkäyspäässä lauantaina onnistunut rovaniemeläispoppoo kuitenkin venytti etumatkaansa Mikko Männistön ja Olli-Matti Järvelän maaleilla eikä KeuPan kiri enää tähän riittänyt. Keuruulaiskavennuksesta huolimatta ottelu päättyi lopulta kovaa hyökänneen RoKin 5-3-voittoon.

Tappiosta huolimatta KeuPa saa ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä vastaansa SaPKon. RoKi puolestaan lähtee pelaamaan karsintasarjaa, kun se saa vastaansa Suomi-sarjan finaalissa IPK:lle hävinneen Imatran Ketterän.

SaPKo-Hermes 5-2

SaPKon ja Hermeksen välinen mittelö Savonlinnassa alkoi vauhdikkaana, sillä erän puolen välin tienoilla syntyi kolme maalia reiluun puoleentoista minuuttiin: ensin SaPKo siirtyi salamannopeasti 2-0-johtoon, mutta vain 40 sekuntia myöhemmin Hermeksen Janne Kivilahti kavensi lukemat 2-1:een. SaPKo kuitenkin pysyi kuskin paikalla eikä Hermes meinannut millään saada kunnon kiriä aikaiseksi.

SaPKo loi kovaa painetta kokkolalaispäätyyn ja se näkyi myös loppulukemissa: Patrik Virran 4-1-osuman ja Casimir Jurgensin 5-1-maalin väliin jäi vaivaiset 37 sekuntia. Passiiviseksi heittäytynyt Hermes kaunisteli lukemia vielä 5-2:een erän viimeisen minuutin aikana, mutta se ei kokkolalaisia paljoa lohduttanut.

SaPKo säilytti neljännen sijansa ja pääsee aloittamaan pudotuspelit keskiviikkona KeuPaa vastaan kotonaan. Hermes puolestaan saa vastaansa Jokipojat.

TUTO ja JYP-Akatemia ottivat yhteen vain viikon tauon jälkeen. Arkistokuva.

JYP-Akatemia-TUTO 6-3

Junioripainotteisella kokoonpanolla Jyväskylään matkannut TUTO sai RoKin tavoin karsintasarjaan ajautuneesta JYP-Akatemiasta kunnon vastuksen. Haluttomaksi heittäytynyt turkulaissakki sai aikaiseksi vain kolme maalia samalla kun isäntäjoukkue mätti niitä peräti kuusi kappaletta.

Maalivahtivalinnat eivät TUTOlla menneet aivan nappiin ja etenkin Waltteri Lehtosen iskemän 3-1-maalin voikin laittaa TUTO-maalilla torjuneen Kalle Hokkasen piikkiin. Hokkanen seikkaili aivan muualla kuin siellä missä piti, joten maalin viimeistely jäi helpoksi tehtäväksi.

Haastajaksi turkulaisryhmittymästä ei missään vaiheessa ollut, joten viimeiset sarjapisteet jäivät Jyväskylään selkein 6-3-numeroin. TUTOn lopullinen runkosarjasijoitus on siis seitsemäs ja turkulaiset saavatkin vastaansa keskiviikkona Hokin. Akatemia puolestaan lähtee haastamaan JHT:tä karsintasarjassa.

Jukurit-Jokipojat 5-2

Mikkelissä pelatussa kärkikamppailussa sarjakolmonen Jokipojat jäi pahasti kärkipaikkaa pitävien mikkeliläisten jalkoihin. Joensuulaisvieraalla oli vaikeuksia murtautua hyökkäysalueelle ja kaksinkamppailuissa vierailijat jäivät pahasti alakynteen.

Jukurit aloitti ensimmäisen erän terävästi ja erän loppupuolella olikin jo 2-0-johdossa Roope Rannan ja Niko Laakkosen maaleilla. Jokipojat onnistui kuitenkin vielä kaventamaan tilanteen 2-1:een Joel Olkkosen maalin myötä. Toisessa erässä Jukurit kuitenkin otti enemmän etumatkaa ylivoimalla, kun Teemu Henritius iski lukemat 3-1:een.

Päätöserässä joensuulaiset yrittivät vielä kiriä, mutta 3-2-kavennusmaalin jälkeen Jukurit karkasi lopullisesti: alle kahteen minuuttiin isketyt kaksi maalia murskasivat Jokipoikien haaveet voitosta. Jukureiden välieräpari oli selvillä jo ennen päätöskierrosta, mutta joensuulaisten pari selvisi vasta taistelun tauottua. Jokipojat aloittaa välierät keskiviikkona kotonaan Hermestä vastaan.

Palve nousi illan maalillaan jakamaan kaikkien aikojen piste-ennätystä

Peliitat-K-Vantaa 2-3 JA

Ilman pudotuspelipaikkaa jäänyt Peliitat isännöi kauden viimeisessä ottelussaan K-Vantaata. Panokseton peli olikin melko tylsää ja puuduttavaa pelailua, vaikka isäntäjoukkue Peliitat jaksoikin pysytellä kuskin paikalla. Sen verran jännitystä Heinolan lauantai-iltaan saatiin, että jatkoajalle asti peli kuitenkin venyi.

Peliittojen onnistui tasoittaa ottelu päätöserän alussa, mutta lopulta jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin alle minuutin ja K-Vantaan Nico Aaltonen iski ratkaisevan maalin. K-Vantaa on kovan haasteen edessä keskiviikkona, kun se starttaa puolivälierät Jukureita vastaan. Peliitat puolestaan siirtyvät lauantai-illan ottelun myötä kesälomalle.

LeKi-Hokki 5-4 JA

Karsintasarjan välttänyt, mutta ilman pudotuspelipaikkaa jäänyt LeKi kohtasi kotihallissaan runkosarjan kakkossijan napanneen Hokin. Vaikka illan aikana isäntäjoukkue onnistui iskemään neljä maalia, näkyi joukkueen otteista se, ettei runkosarjan päätöskierros jaksanut enää paljoa kiinnostaa. Peli olikin pitkälti keskialueella pyöriskelyä ja maalipaikat jäivät lopulta vähiin.

Jonkun verran jännitystä lempääläläiset kotiyleisölleen tarjosivat, sillä LeKi tasoitti ottelun viime minuuteilla 4-4:ään Jani Leinon maalilla. Jatkoaikaa saatiinkin vääntää pitkään, mutta lopulta LeKi löysi loputkin kunnian rippeensä ja selätti sarjakakkosen lukemin 5-4 Miikka Männikön maalilla. Maaliin syötön jakoin kelpo pisteet 2+2 illan aikana kalastanut Jonatan Tanus.

LeKin siirtyessä kesälomille Hokki jatkaa kauttaan puolivälierien merkeissä. Vastaansa se saa TUTOn.