Kahden maalin Laakkonen: "Taistelu on se mun juttu"

MESTIS / Haastattelu
Laakkonen iski lauantaina kahdesti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukureissa laitahyökkääjänä kolmatta kautta viilettävä Niko Laakkonen oli yksi kotijoukkueen parhaimmista pelaajista runkosarjan viimeisessä ottelussa Jokipoikia vastaan.

Mikkeliläisten kenraaliharjoitus pudotuspeleihin oli voitokas, kun se kaatoi Jokipojat kotonaan maalein 5-2. Jukureiden hyökkääjä Niko Laakkonen saapuikin haastatteluun positiivisin mielin.

− Pelasimme todella hyvän ottelun. Jokipojat jäi tänään todella vähäisiin maalipaikkoihin, ja saimme pelattua jämäkän pelin, Laakkonen aloitti.

Jukureiden joukkue haki loppuun asti tehopisteitä Mestiksen piste-ennätystä hamunneelle Oula Palvelle, joka lopulta ylsi samoihin lukemiin ennätystä hallussa pitävän Tero Forssellin kanssa.

− Lopussa saimme rakennettua ihan huippupaikkoja, kun koitettiin saada Oulalle sitä puuttuvaa pistettä.

Piste-ennätys olikin ottelussa ainut jännitettävin asia, sillä kamppailun lopputuloksella ei ollut merkitystä sarjataulukkoon kummallakaan joukkueella.

− Meillä on ollut tässä viime aikoina panoksista pulaa muutaman pelin ajan. Tänään oli helppo valmistautua, koska oli viimeinen peli ennen pudotuspelejä.

Laakkonen keräsi ottelussa kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Pelit Teemu Henritiuksen ja Roope Rannan laidalla ovat kulkeneet hyvin koko kauden ajan.

− Saamme rakennettua paljon paikkoja ja tehtyä hyvin maaleja. Meille on löytynyt hyvä kemia, joten mikäs tässä on pelatessa.

Kentällä ollessaan Laakkonen taistelee kiekosta loppuun asti hyvällä asenteella. Sen vuoksi häntä pidetään Jukureiden näköisenä pelaajana.

− Taistelu on se mun juttu ja varmaan sen takia meidän ketjun roolituskin toimii. Kaivan kahdelle taiturille kiekkoja ja ne tekee niistä maalit. Välillä pääsen myös itse maalintekoon.

27-vuotias hyökkääjä lähtee kevään otteluihin hyvällä mielellä. Tavoitteena on luonnollisesti voittaminen.

− Oli loistavaa voittaa viime keväänä koko sarja ja sitä halutaan entistä enemmän tällä kaudella. Voittaminen oli niin hienoa.

Tuleva pudotuspelikevät on niin Jukureille kuin Laakkosellekin toistaiseksi viimeinen Mestiksessä, sillä hyökkääjällä on sopimus tulevasta kaudesta.

− Ei mennä asioiden edelle, mutta jos saadaan hyvä kevät, siitä on helpompi lähteä sarjaporrasta ylemmäksi niin organisaatiolle kuin pelaajillekin, Laakkonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle