Nuorten leijonien päättötodistukset

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mikko Rantanen oli Suomen paras pelaaja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Nuorten leijonien pelit päättyivät Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa puolivälierätappioon Ruotsille. Jatkoaika jakoi päättötodistukset joukkueen pelaajille.

Maalivahdit

Ville Husso

Pelasi loistavasti alkulohkossa ja nappasi ykkösvahdin paikan Juuse Saroksen nenän edestä itselleen. Arvosanaa pudottaa ikävä notkahdus puolivälierässä.

Juuse Saros

Hävisi ensimmäistä kertaa urallaan ykkösmaalivahdin paikan kilpailijalle. Slovakia-pelin haparointi maksoi kalliisti. Oli ihan hyvä Kanadaa vastaan.

Puolustajat

Julius Honka

Oli alussa hyvä, mutta taso laski kisojen edetessä. Itseluottamuksella ja itsekkyydellä on hienoinen ero. Myös oman pään pelaamisessa on vielä paljon töitä edessä.

Mika Ilvonen

Pelasi kohtalaiset kisat omassa päässä, mutta hyökkäyspäässä erittäin epävarma. Teki kiekon kanssa jatkuvasti vääriä ratkaisuja.

Alex Lintuniemi

Ykkösparissa isolla vastuulla, mutta ei pystynyt lunastamaan odotuksia. Hänestä ei ollut tarvittavaksi isännäksi maalin edessä.

Joonas Lyytinen

Suomen paras puolustaja näissä kisoissa. Hyvää ja varmaa pelaamista sekä kiekon kanssa että ilman. Ylivoimalla oli yhtä hukassa kuin muukin joukkue.

Aleksi Mäkelä

Ei erottunut kentällä, mikä on tämän profiilin pelaajalle ehdottomasti positiivinen asia. Pari tyhmää jäähyä pudottaa arvosanaa pykälällä.

Atte Mäkinen

Samaa sarjaa Mäkelän kanssa. Ei erottunut kentältä, eli hoiti hommansa niin kuin pitikin. Suomen fyysisin puolustaja.

Sami Niku

Lähinnä seitsemäntenä puolustajana. Ei erottunut vähäisellä peliajallaan kentältä hyvässä eikä pahassa. Vähäisen peliajan vuoksi ei arvosanaa.

Hyökkääjät

Sebastian Aho

Esiintyi pirteästi, ja iästään huolimatta osoitti pysyvänsä tällä tasolla vauhdissa mukana. Tehot jäivät uupumaan.

Hannes Björninen

Putosi kolmanneksitoista hyökkääjäksi alkusarjassa, vaikka ei pelannutkaan erityisen heikosti.

Roope Hintz

Aloitti pirteästi, mutta hiipui turnauksen edetessä. Pelasi itselleen hieman vieraalla pelipaikalla keskushyökkääjänä. Tehoja odotettiin enemmän.

Juuso Ikonen

Etukäteen kaavailluista kärkihyökkääjistä selvästi paras. Pelasi omilla vahvuuksillaan, eikä puristanut mailaa kuten niin moni suomalainen.

Antti Kalapudas

Pirteästi esiintyneen kärppäkolmikon tasapainottava tekijä. Pelasi kohtalaiset kisat, vaikka pistesaldoksi jäikin pyöreä nolla.

Kasperi Kapanen

Suomen joukkueen suurin yksittäinen pettymys. Ansaitsi puolikkaan tähden ykkösen päälle puolivälieräosumansa ansiosta.

Artturi Lehkonen

Joukkueen kapteeni pelasi hyvällä asenteella ja onnistui iskemään ainoana suomalaisena maalin Kanadan verkkoon. Odotukset olivat kuitenkin paljon korkeammalla.

Aleksi Mustonen

Lähti hyvän liigasyksyn jälkeen ykkössentterinä kisoihin. Ei onnistunut missään vaiheessa nousemaan edes lähelle vaadittua tasoa, ja varsinkin ylivoimalla ratkaisut olivat mielikuvituksettomia.

Niko Ojamäki

Pelasi juuri sellaista peliä, kuin nelosketjun energialaiturilta odotettiinkin.

Jesse Puljujärvi

Laukoi paljon, kovaa ja pääasiassa tolppiin, logoon tai päätyplekseihin. Osoitti pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, mutta tehot jäivät ainakin vielä piippuun.

Mikko Rantanen

Viiteen otteluun neljä täysosumaa - vaikea on hyökkääjältä enempää vaatia. Suomen paras pelaaja tässä turnauksessa.

Otto Rauhala

Hoiti tonttinsa nelosketjun keskushyökkääjänä mallikkaasti. Hyökkäyspäässä olisi voinut olla terävämpikin.

Julius Vähätalo

Pääsi pelaavaan kokoonpanoon mukaan kesken turnauksen. Ei esittänyt mitään erityistä, mutta ei toisaalta pettänytkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle