Tapparan pelaaja-arviot 2015-16: Kultaiset tasonnostajat

LIIGA / Artikkeli
Kristian Kuusela oli Tapparan paras pelaaja.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan triplahopea kirkastui kultajuhliksi. Yhtenäisen joukkuepelin ohella moni yksilö nosti merkittävästi tasoaan. Jatkoaika arvioi Tappara-pelaajat kouluarvosanoin.

Maalivahdit

7,5
Dominik Hrachovina

Esiintyi edukseen pelaamissaan otteluissa, varsinkin HPK-lainan jälkeen. Tärkeä pukukoppipelaaja. Sai ansaitun jatkosopimuksen.

9
Tomi Karhunen

Runkosarjassa ajoittain ailahtelua. Kevään lähestyessä nousi tasolleen ja valittiin helmikuun pelaajaksi. Pudotuspeleissä venyi ilmiömäisiin torjuntoihin. Jatkaa Tapparassa.

Puolustajat

6
Jere Rouhiainen

Peliaika jäi vähäiseksi, mutta hoiti pienen roolinsa kunnialla. Jatkaa Tapparassa.

8
Pekka Saravo

Konkaripuolustaja oli puolustuksen isähahmo ja loi varmuutta omalla rauhallisuudellaan. Otti roolia myös hyökkäyspäässä. Keväällä nousi ilmiöksi Mansesterin renkutuksen myötä. Sopimuksesta on vielä optiovuosi jäljellä.

6,5
Aleksi Salonen

Siirtyi kesken kauden JYPistä, pelasi Tapparassa 13 peliä. Rooli oli pienehkö, mutta väläytti kiekollista osaamistaan. Jatkaa Tapparassa.

7,5
Markus Kankaanperä

Pelasi omaa, varmaa puolustuspeliään. Toimi oman maalin edustan herrana. Ei väläytellyt hyvässä eikä pahassa. Siirtyy tulevaksi kaudeksi Sportiin.

8,5
Tuukka Mäntylä

Odotukset olivat huipussa, kun seuralegenda siirtyi kesken kauden kirvesrintoihin. Hyökkäyspäässä anti jäi pieneksi, mutta kokonaisvaltaisesti todella tärkeä pelaaja. Jämäköitti puolustusta eikä ylilyöntejä näkynyt − paitsi finaalien osuma Siim Liivikin päähän. Ei jatka Tapparassa.

7
Atte Mäkinen

Runkosarjassa pelatessaan esiintyi lähinnä seitsemäntenä puolustajana, finaaleissa nousi pelaavaan kuusikkoon. Peruspelaaja, jolla potentiaalia nousta seuraavalle tasolle ensi kaudella. Siirtyy tulevaksi kaudeksi Lukon riveihin.

7,5
Aleksi Elorinne

Nousi syyskaudella aina A-maajoukkueeseen asti, mutta hyytyi joulun jälkeen. Kiekollinen peli paikoin riskialtista. Puolustuspäässä ajoittain hermostuneisuutta havaittavissa. Jatkaa Tapparassa.

9
Nick Plastino

Paransi kauden mittaan ja oli pudotuspeleissä Tapparan ykköspuolustaja. Hyvä avaamaan peliä sekä syöttämällä että itse nousemalla. Ahkera laukoja. Ei jatka Tapparassa.

7,5
Teemu Aalto

Ikään kuin Plastinon kauden peilikuva; oli syyskaudella Tapparan ykköspuolustaja, mutta keväällä löysi itsensä jopa katsomosta. Jatkaa uraansa paikallisvastustaja Ilveksessä.

7,5
Alexander Bonsaksen

Peli ailahtelevampaa kuin viime kaudella. Tasapainotti hyökkäävämpien puolustajien parina, alivoimalla isossa roolissa. Optiovuosi sopimuksesta jäljellä.

Hyökkääjät

6,5
Manu Honkanen

Muodosti Rauhalan ja Heikkilän kanssa toimivan nelosketjun. Iski liigauransa avausmaalin, mutta edellytyksiä olisi kiekollisempaankin rooliin. Ura jatkuu Tapparassa.

7
Stephen Dixon

Kokeneelta kanadalaiselta odotettiin kiekollista johtajuutta, mutta saatiin kovaotteinen kahden suunnan hyökkääjä. Pudotuspeleissä tärkeä pelaaja. Sopimus katkolla.

8,5
Veli-Matti Savinainen

Oli loukkaantumisen vuoksi sivussa 16 ottelusta. Ärsytti vastustajia ja sytytti omia. Hoiti oman roolinsa erinomaisesti, vaikka kovempia tehoja ehkä joku odottikin. Jatkaa Tapparassa.

8
Arttu Ilomäki

Uran paras runkosarja. Syyskauden komeetta, joka muodosti Laineen kanssa vaarallisen kaksikon. Pudotuspeleissä katosi täysin kuvasta ja putosi myös kokoonpanon ulkopuolelle. Teki kahden vuoden jatkosopimuksen.

10
Jani Lajunen

Tuli Tapparaan hakemaan isoa roolia, minkä otti upeasti. Ykkössentteri pelasi erikoistilanteet, hoiti aloitukset, raatoi ja taisteli. Hieno kausi palkittiin kutsulla MM-kisoihin. Ura jatkuu Tapparassa.

8
Henrik Haapala

Muodosti Kuuselan kanssa huippuvaarallisen tutkaparin, mutta peli ailahteli kauden mittaan. Ohjasi taidokkaasti mestaruuden ratkaisseen maalin. Jatkaa Tapparassa.

9
Jere Karjalainen

Kehittyi vaaralliseksi maalintekijäksi, erityisesti ylivoimalla oli todella tehokas. Pienikokoinen laitahyökkääjä oli vahva kulmapeleissä. Sai kyseenalaisen kunnian iskeä keskustelua heränneen voittomaalin viidennessä finaalissa. Sai ansaitusti jatkosopimuksen.

9,5
Patrik Laine

Superlupaus pelasi huikean kauden. Erityisesti nuorten MM-kisojen jälkeen oli todella tehokas. Kylmähermoinen maalintekijä teki pudotuspeleissä uuden tulokkaiden maaliennätyksen. Sai ansaitun paikan MM-kisoihin. Sopimusta Tapparan kanssa vuosi jäljellä.

8
Otto Rauhala

Otti paikkansa nelosketjun keskushyökkääjänä. Pudotuspeleissä nuorukainen esitti äijämäisiä otteita. Potentiaalia on kiekollisempaankin rooliin. Jatkaa Tapparassa.

7,5
Jan-Mikael Järvinen

Hyvistä tehoista huolimatta kausi oli pettymys. Kiekonkäsittely ja pelisilmä korkealla tasolla, mutta ratkaisuhalukkuus olematon. Sopimusta Tapparan kanssa vuosi jäljellä.

7
Miika Heikkilä

Pelasi lähes koko kauden nelosketjun laidassa. Hyvä liike ja työmoraali, väläytti myös terävää rannelaukaustaan. Jatkaa Tapparassa.

8,5
Juhani Jasu

Täsmähankinta HPK:sta. Aloitusspesialisti hoiti oman tonttinsa ja taisteli joukkueen eteen. Iski myös tärkeän voittomaalin toisessa finaalissa. Teki Tapparan kanssa vuoden jatkosopimuksen.

10
Kristian Kuusela

Pistepörssin voittaja ja pelaajien valinta parhaaksi pelaajaksi. Kiekon kanssa jatkuvasti vaarallinen, mutta raatoi myös alivoimalla. Kokonaisvaltaisesti huippuhyökkääjä. Siirtyy tulevaksi kaudeksi KHL-seura Amur Habarovskiin.

10
Jukka Peltola

Kapteeni pelasi tehokkaimman kautensa ja todisti jälleen kerran uhrautumistaan pelaamalla silmä mustana kuudennessa finaalissa. Taistelun ruumiillistuma oli isossa roolissa myös voittomaalikilpailuissa. Jatkaa Tapparassa.

Arvosteltujen lisäksi Tapparassa pelasivat kauden aikana Mika NoronenRasmus KulmalaHannu Kuru ja Jonatan Tanus.

» Lähetä palautetta toimitukselle