Edelliset kisat Ruotsissa päättyivät USA:n osalta karvaaseen puolivälierätappioon Venäjää vastaan. Tällä kertaa puhaltavat uudet tuulet, ja jenkeistä on koostunut entistäkin vahvempi joukkue.
Yhdysvallat antoivat jo myrskyvaroitusta elokuussa käydyssä Lake Placidin harjoitusturnauksessa. Yhdistetyt Blue ja White ottelivat Ruotsia, Suomea ja Tsekkiä vastaan peleissä, joissa yhteensä jenkit iskivät jopa 19 maalia ja päästivät vain kaksi.
Amerikkalaisvalmennuksella on iso luotto yliopistosarjan pelaajiin, sillä kyseisestä sarjasta USA:n kokoonpanosta löytyy 20 henkilöä, joista kuusi on menestyksekkäästä Bostonin koulukunnasta.
Tuttuja dominoijia Suomessa
Yhdysvaltojen hyökkäyspäästä löytyy kaksi kisojen parhaimpia hyökkääjiä: Alex Tuch ja Jack Eichel. Jälkimmäinen herra on yksi ensi kesän varaustilaisuuden puhutuimmista nimistä, eikä monenkaan NHL-seuran kykyjenetsijältä jää tämä nimi noteeraamatta. Tämä Bostonin yliopistojoukkueiden kovimmat herrat nähtiin edellisissä alle 18-vuotiaiden mm-kisoissa Lappeenrannassa ja Imatralla, joissa parivaljakko mätki seitsemässä ottelussa yhteensä 13 pistettä.
Myös maalinsuulla Yhdysvalloilta löytyy erinomaisuutta. Alexander Nedeljkovic oli Tuchin ja Eichelin ohella Suomen kisoissa ja oli yksi kulmakivistä joukkueensa kultamitaliin. Viime kesän Carolina Hurricanesin kakkoskierroksen varauksella ei tämä kausi ole kuitenkaan mennyt aivan putkeen Plymouth Whalersin riveissä. 26 ottelussa torjuntaprosentti 90,5% ei ole juniorisarjaan nähden ollenkaan hassumpi, mutta päästettyjen maalien keskiarvo on peräti 3,43.
Bostonista saapuva Thatcher Demko on puolestaan erinomaisessa terässä. Yliopisto-otteluita on tällä kaudella yhtä sijaa Nedeljkovicia aiemmin Vancouveriin varatulle veskarille kertynyt 16, joista on jäänyt loistava torjuntaprosentti 92,7.
Tulevia NHL-pelaajia monta tiedossa
Pakistossa Yhdysvalloilla on ainoastaan kaksi koulujen ulkopuolelta, ja he ovatkin joukkueen alakerran aatelia. Anthony DeAngelo on hyökkävien puolustajien eliittiä Kanadan juniorisarjoissa ja takuulla myös tulevissa MM-kisoissa.
Brandon Carlo, joukkueen jääkaappi, ei ole pisteillä nauttinut kiekkoilussa, mutta tilastot kertovat sen, että 196-senttinen pakki on ykkösehdokkaita maajoukkueen poliisiksi ja fyysisen työn puurtajaksi.
Joukkueen alaikäiset pelaajat on lähes kaikissa Pohjois-Amerikan jääkiekkomedioissa arvioitu varattavan aikanaan ensimmäisillä kierroksilla. Turnauksen alkupäivinä nähdään, kuinka pitkälle suurella määrällä yliopistopelaajia pääsee.
Lohkossa pitäisi kaiken olla selvää
Papereilta ja ennakkoarvioilta katsottuna lohkovoitosta taistelevat USA ja Kanada. Saksalla ja Slovakialla tulee kova työ taistella kiekkopyhätön mantereen joukkueita vastaan pisteistä. Rannalle jääminen tällaisessa lohkossa tällaisella kokoonpanolla olisi totaalinen fiasko.