Julia Liikala ratkaisi HIFK:lle Suomen mestaruuden – ojentaa mestaruusjuhlien vetovastuun kokeneemmalleen

Naisten Liiga / Haastattelu
Julia Liikalan laukaus toi Stadin Gimmoille toisen Suomen mestaruuden.
Kuva © Alise Harju

Naisten Liigan loppuottelusarja päättyi toisena keväänä peräkkäin HIFK:n juhliin. Ottelun voittomaaliksi jääneen ja helsinkiläisille toisen Suomen-mestaruuden tuoneen 3–2-maalin viimeisteli Julia Liikala.

Hyvän maskipelaamisen havainnut hyökkääjä tiesi tilaisuutensa koittaneen, eikä halunnut hukata mahdollisuutta. Liikalan lähettämä laukaus painui vastustamattomasti maalin takakulmaan ohi Kiekko-Espoo-vahti Tiia Pajarisen.

– Näin, että maalilla oli paljon trafiikkia ja ajattelin, että nyt täytyy saada kuti maalia kohti. Pajarinen ei voi millään nähdä sitä. Aika hyvin se upposi patjan yli maaliin, iloinen HIFK-hyökkääjä kommentoi voittomaaliaan.

Ratkaiseva voitto irtosi Liikalan mukaan tiiviillä puolustamisella. Samaan aikaan kotijoukkue oli tehokas omissa paikoissaan.

– Siivosimme hyvin maalivahdilta tulleet irtokiekot olemalla ensimmäisenä niissä. Kiekko-Espoo ei päässyt hyödyntämään vahvuuksiaan eli rebound-peliä ja ohjauksia. Olimme siinä terävänä ja käytimme omat paikkamme tarpeeksi hyvin.

HIFK lähti päätöserään maalin johtoasemassa ja säilytti sen ottelun loppuun saakka. Viimeisellä erätauolla voittajien kopissa ei puntti tutissut.

– Pukukopissa oli yllättävän rento fiilis. Ei ollut sellaista jännitystä kuin mitä olisi tiukassa ottelussa voinut kuvitella. Se enteili hyvää; kaikki luottivat niin paljon siihen, että teemme sen yhdessä ja pidämme maalimme tarpeeksi puhtaana, Liikala kuvailee pukukopin ilmapiiriä ennen päätöserän alkua.

Koko ottelusarjaa ajatellen ensimmäisen loppuottelun tappio oli Liikalasta jopa käänteentekevä mestaruuden kannalta. Joukkue sisuuntui ja eteni vastustamattomasti mestariksi viemällä seuraavat kolme ottelua nimiinsä.

– Se, että hävisimme ensimmäisen ottelun, oli meille ehkä hyvä asia. Otimme asenteen, ettemme enää häviä, vaan menemme päätyyn asti, Liikala kertaa.

Suomen mestaruus tietää luonnollisesti juhlia. Kysyttäessä Liikalalta, kuka ottaa juhlissa seremoniamestarin roolin, nousee esille kokeneen juhlijan nimi.

– Yleensä nämä menevät minulle itselleni, mutta heitän tämän Rantamäen Karoliinalle. Hänellä on paljon kokemusta mestaruusjuhlista. Hän oli viime vuonna aika hyvässä iskussa juhlissa. Karo hoitaa mestaruusjuhlien vetämisen ja minä säestän mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle