Jussi Olkinuora vaikeasta alkukaudesta: "Totta kai haluaisin pelata paremmin"

LIIGA / Haastattelu
Jussi Olkinuoran alkukausi ei ole sujunut odotusten mukaan.
Pelicans kaatoi Lahden perjantai-illassa Lukon lukemin 6–3. Pelicansin maalia vartioineelle Jussi Olkinuoralle voitto oli tämän kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

Pelicans haki voiton Rauman Lukosta perjantain liigaottelussa. Ottelu oli tasainen, mutta kääntyi lopulta lahtelaisille. Pelicansin voiton takuumiehenä toimi Nathan Schnarr, joka teki tehot 1+2. Pelicansin maalivahti Jussi Olkinuora oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Oltiin hyvällä pelipäällä. Pelasimme niin hyvin, että ei vetoja tullut. Kolme valitettavasti meni, mutta onneksi voitimme. Sanoisin, että ansaitsimme voiton.

Olkinuoran alkukausi Pelicansin riveissä ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. 32-vuotias helsinkiläinen on torjunut kiekkoja vain 85,19 prosentin varmuudella. Olkinuoralle perjantainen voitto oli vasta kauden ensimmäinen täysi pistepotti. Olkinuora ei ole huolissaan alkukauden vaikeuksista.

– En pelaa tilastoista, mutta tietysti haluaisin pelata paremmin. Joukkueenakin haluaisimme olla eri kohdassa sarjataulukkoa. Otanta on pieni, joten keskitytään olennaiseen ja uskotaan, että siitä se lähtee.

Viime peleissä Olkinuora on onnistunut torjumaan voittoja joukkueelleen. CHL mukaan lukien Olkinuoralla on kolmen ottelun voittoputki. Olkinuoran mukaan voittoputki lisää itseluottamusta tulevaan.

– Totta kai se lisää itseluottamusta. Tällä hetkellä otan kaikki pienet edesottamukset ja voitot vastaan, haen siitä uskoa tulevaan.

Olkinuoran vaikeudet alkoivat viime kaudella, kun Tapparan kasvatti teki NHL-sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. NHL:n harjoitusleiriltä Olkinuora lähetettiin AHL-seura Grand Rapids Griffinsiin. Olkinuoran sopimus kuitenkin purettiin, kun pelejä oli kertynyt vasta 15 kappaletta.

Loppukauden Olkinuora vietti SHL-seura Brynäs IF:ssä, jonka kausi päättyi putoamiseen Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle HockeyAllsvenskaniin. Olkinuoraa ei kuitenkaan harmita visiitti Atlantin toisella puolella, mutta enää hän ei sinne lähtisi.

– Olen iloinen, että kävin siellä ja annoin kaikkeni. Seuralla oli eri ajatukset siitä, mitä tehdään isossa kuvassa. Itse koen harjoitusleirin menneen hyvin. Reissu oli nopeasti ohi, ennen kuin ehti alkaakaan. Nyt keskitytään Eurooppaan.

Pelicans kertoi Olkinuoran sopimuksessa olevan ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä. Olkinuora vakuuttaa kaiken keskittymisen olevan tässä hetkessä.

– Mietin vain tätä ja huomista päivää, ollaan sovittu, että sopimusteknisesti siitä pykälästä ei puhuta. Nyt ollaan tässä.

Pelicansin ottelut jatkuvat jo tänään lauantaina Hämeenlinnassa, kun pussinokat kohtaavat HPK:n.

HPK kohtasi perjantaina Kuopiossa Kalpan. Kalpa oli ottelussa vahvempi lukemin 3–0. Vielä ei ole tiedossa, pelaako ulosajon saanut HPK:n tähtihyökkääjä Danick Martel Pelicansia vastaan. Olkinuoralla on selkeä suunnitelma lyhyestä valmistautumisesta huolimatta.

– Iloitaan tästä voitosta nyt hetki, huomenna menemme Hämeenlinnaan. Huomenna uusi latautuminen päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle