Kiekko-Espoon maalilla on kehittymässä yllättävä sankaritarina

MESTIS / Haastattelu
Petteri Rimpinen nollasi TUTOn 117 minuutin ajan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kiekko-Espoo karkasi puolivälieräsarjassaan TUTOa vastaan jo 2–0-johtoon. Espoolaisten maalilla torjuva 17-vuotias Petteri Rimpinen on nousemasssa kovaa vauhtia kiekkokevään suurimpien sankaritarinoiden joukkoon.

Turun Kupittaalla pelattiin perjantai-iltana Mestiksen puolivälierien toinen ottelu TUTOn ja Kiekko-Espoon välillä. Hallitseva mestari pesi turkulaiset tyylipuhtaasti lukemin 4–1, ja kohti Liigaa matkalla oleva joukkue karkasi jo otteluvoitoissa 2–0-johtoon.

"Kivikova, kivikova, Kiekko-Espoo!" -huutojen raikuessa pukukoppikäytävälle astelee kenties koko kiekkokevään mielenkiintoisin kehittyvä sankaritarina. 17-vuotias Petteri Rimpinen nollasi TUTOn torstain ensimmäisessä koitoksessa, ja turkulaisten avausmaalia saatiin perjantainakin odottaa 57 minuuttia.

Virallisesti 116 minuuttia ja 55 sekuntia maalinsa puhtaana pitänyt Rimpinen ylistää joukkuettaan vahvasta suorituksesta vieraissa.

– Olimme niskan päällä ja pelasimme pelikirjan suunnitelman mukaisesti koko 60-minuuttisen. Ansaittu voitto meille, riemuitsee Rimpinen.

Yhteensä vain 17 kertaa kiekon eteen venynyt Rimpinen toteaa, ettei vain pienissä pätkissä hyökkäysalueelle vyöryneen turkulaishyökkäyksen paineen alaisena tullut edes hiki.

– Ei siinä hiki tullut. Mutta silloin on tärkeää pitää keskittyminen pelissä jollain tavalla, että olen hereillä, kun kiekkoja tulee. Pumppasin itseäni paljon, niin pysyin hereillä.

Oikea mentaliteetti kevääseen

Sarjasta ennakoitiin todella tasaista, mutta tulostaululla joukkueiden erot ovat venyneet vastakkaisiin ääripäihin. Rimpinen ei kuitenkaan ole vielä tyytyväinen.

– Meillä on oikea mentaliteetti tällä hetkellä, mutta pystymme vielä parantamaan paljon. Sarja on vasta aluillaan, eikä mikään ole vielä ohi. Täytyy vielä jatkaa hommia, mutta ensin täytyy huilata. Pari treeniäkin on, että olemme hereillä maanantaina.

Espoolaisten ylivoimasta huolimatta runkosarjassakin hitaasti käynnistyneen turkulaisjoukkueen potentiaalia ei tule aliarvioida.

– On TUTO silti todella kova joukkue, heistä ei voi luulla yhtään mitään. Jos nostamme jalkaa vähänkään kaasulta, niin käy huonosti. Tiedostamme sen ja varmasti painotamme sitä ennen maanantaita.

Kiekko-Espoon hyökkäys käy tällä hetkellä kaikilla sylintereillä, josta Rimpinen on mielissään.

– Olemme saaneet kauden aikana ajettua hyvin uusia hyökkääjiä sisään, ja he ovat saaneet kehitettyä kemiaansa hyvin. Kevättä kohti täytyykin olla aina parhaimmillaan, ja nyt se näyttää juuri siltä.

Myös uhrautuvasti pelaava puolustus saa maalivahdin työn helpottamisesta suuret kiitokset 17-vuotiaalta.

– Iso arvostus heille, kaikki seitsemän puolustajaa, jotka tekevät koko ajan hommia kovasti. He blokkaavat kiekkoja ja suojelevat minua ja maalinedustaa. Se on todella hieno nähdä.

Sankarit syntyvät keväällä

Hurjiin numeroihin venynyt nollapeliputki on nostanut kevään kynnyksellä ykkösmaalivahdin paikan varastaneen Rimpisen itseluottamuksen pilviin. Jopa niin korkealle, että hän itsekin miettii, voiko korkeammalle enää mennä.

– En oikein tiedä, voiko sitä saada enää lisää, Rimpinen naurahtaa.

Hieman totisemmin asiaa miettiessä varsin kypsästi itseään ilmaiseva 17-vuotias näkee pelissään vielä parantamisen varaa.

– No, kyllä sitä oikeasti voi aina saada lisää, koska lähdemme aina parantamaan tiettyjä asioita. Pelin sisältä löytyy kuitenkin aina pieniä asioita, joita voi tehdä paremmin. Annan senkin kautta itselleni mahdollisuuden pelata ilta illalta paremmin, joka onkin tavoite tässä koko ajan.

Mediassa ja kaikkialla Kivikovan pukukopin ulkopuolella on esitetty väitteitä siitä, että joukkueen pudotuspelikevät on panokseton tulevan Liiga-nousun johdosta.

Rimpinen kuitenkin torppaa väitteet ja vakuuttaa joukkueen olevan nälkäinen uusimaan viime kevään mestaruutensa.

– Ehdottomasti olemme kääntäneet. Uskon, että jokainen äijä tuolla kopissa tietää, että haluamme voittaa juuri tällä porukalla. Millään muulla ei ole väliä kuin tällä hetkellä ja seuraavalla ottelulla.

Vaikka TUTOa ei tule aliarvioida jäällä, avaimet sarjan nopeaankin katkaisemiseen ovat Rimpisen mukaan olemassa.

– Jatkamme hyvää puolustusta ja juonikasta hyökkäyspeliä samalla tavalla, niin hyvä tulee. Myös kiekkoja täytyy blokata jatkossakin. Voin melkein väittää, että jätkillä on yhtä monta blokkia kuin minulla on torjuntoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle