Lenni Hämeenaho vertaa nykyistä U20-joukkuetta viime vuoteen − "Moni pelaaja on ottanut seuraavan askeleen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lenni Hämeenaho on yksi kolmesta pelaajasta, joka oli myös viime vuonna Nuorten Leijonien MM-ryhmässä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Lenni Hämeenaho lähtee kultajahtiin epäröimättömällä asenteella. Ässien pistenikkarilta odotetaan paljon pisteitä myös MM-kisoissa, mutta hän ei ota paineita siitä. Hämeenahon tähdittämässä joukkueessa on myös muita hyvällä laukauksella varustettuja pelaajia, joiden uskotaan ratkovan otteluita.

Nuorten Leijonien kärkihyökkääjä Lenni Hämeenaho nähdään jo toista kertaa nuorten MM-kisajoukkueessa. Ykkösketjussa kummassakin harjoitusottelussa pelannut Hämeenaho matkasi Göteborgiin odottavin miettein ja menestys mielessä.

Ensimmäisessä harjoitusottelussa Slovakiaa vastaan Hämeenaho pääsi jo onnistumisen myötä maalitilastoihin. Hän ei kuitenkaan ota paineita kärkipelaajan asemasta.

− Ei se tuota paineita. Yritän vain auttaa joukkuetta, enkä ota isompia paineita asemastani.

Toista Liiga-kautta Porin Ässissä pelaavan Hämeenahon alkukausi oli nousujohteinen. Kauden alkuun mahtui myös maalipörssin johtopaikka. Sittemmin maalitahti on hiipunut. Osasyynä tähän oli pelaajan ja osaltaan koko joukkueen heikompi jakso.

− Alkukausi sujui hyvin ja vedot menivät helposti sisään. Sitten tuli vähän heikompi jakso sekä itsellä että joukkueella, mikä vaikutti tuloksiin. Nyt tuntuu, että olen saanut taas pelistä kiinni ja on mennyt paremmin.

Joukkueessa suuria muutoksia

On harvinaista, että tämän vuoden joukkueessa on mukana vain kolme pelaajaa viime vuoden joukkueesta. Hämeenahon lisäksi kokeneita kisakävijöitä ovat Jani Nyman ja Aleksanteri Kaskimäki. Mukana on paljon ensikertalaisia.

− Viime vuoteen verrattuna moni pelaaja on ottanut seuraavan askeleen tälle kaudelle. Omaa osaamista halutaan tuoda esille. Olemme saaneet hyvää roolia, mikä tuo itsevarmuutta. Meillä on joukkue, jolla voidaan menestyä.

Vaikka mukana on ensikertalaisia, eivät Hämeenahon, Konsta Heleniuksen ja Emil Hemmingin kaltaiset hyvät laukojat varmasti pelkää käyttää laukaustaan. Näillä kovilla laukauksilla on myös ratkottu Liiga-pelejä.

− Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka ovat ottaneet isoja askelia viime kaudesta. Joukkue on näyttänyt, että pystymme pelaamaan hyvissä sarjoissa isoissa rooleissa.

NHL-varaus pitää suunnitelmat avoinna

Hämeenahon mukaan nuorten MM-kisojen jälkeiset suunnitelmat ja tavoitteet miesten maajoukkueesta ovat vielä hämärän peitossa.

− Menen tapahtuma kerrallaan ja yritän pelata mahdollisimman hyvin. En ole vielä miettinyt uraani miesten maajoukkueessa.

New Jersey Devils varasi Hämeenahon kesällä 2023 varausnumerolla 58. Ensi vuoden pelipaikka ei ole tullut vielä puheeksi. Yhteydenpitoa joukkueen ja pelaajan välillä on kuitenkin ollut.

− Olen viestitellyt eniten Devilsin kehitysvalmentajan kanssa. En ole vielä miettinyt, olisiko preferenssinä pelata Suomessa vai Pohjois-Amerikassa. Kauden jälkeen aion katsoa kokonaisuutta, ja mietin, mikä olisi järkevin ratkaisu ensi kautta ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle