Ranskan päävalmentaja Philippe Bozon kehui nuorta puolustajaansa: "Siirto Suomeen olisi hänen kannaltaan hyvä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Philippe Bozon valmensi Ranskan maajoukkuetta viidettä kautta.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ranskan MM-turnaus päättyi tappioon Saksalle. Sarjapaikka turvattiin jo turnauksen alkupäivinä otetuilla pisteillä, mutta puolivälieräpaikka jäi kaukaiseksi haaveeksi.

Ranska sijoittui viime vuoden tapaan MM-kisojen alkulohkossaan kuudenneksi. Matkaa ylöspäin on paljon, mutta lähtökohdat huomioiden päävalmentaja Philippe Bozon uskoo tulevaan.

− Meillä oli täällä erittäin nuori joukkue. Avainpelaajiamme oli paljon pois, Bozon viittasi sekä loukkaantumisiin että tällä kaudella KHL:ssä pelanneisiin ranskalaisiin Yohann Auvituun ja Stephane da Costaan.

− Tästä huolimatta neljä ensimmäistä peliä oli hyviä, kunnes menetimme lisää pelaajia (Jordann Perret), joten viimeisistä peleistä tuli vaikeita.

Ranskan ensimmäiset neljä peliä olivat erittäin tiukkoja, ja kolmessa niistä ratkaisua haettiin jatkoajalta. Tuloksena oli neljä pistettä ja Suomeakin vastaan joukkue antoi täyden vastuksen.

− Olisimme jopa ansainneet enemmän ensimmäisissä peleissä, Tanskaa tai Unkaria vastaan voitto olisi ollut mahdollista. Myös Suomea vastaan pelasimme hyvin, ja se peli tekee minut optimistiseksi tulevaisuudesta.

Turnauksen aikana yksi Ranskan joukkueen ongelmista oli pelikuri, sillä peräti kolmessa ottelussa yksi ranskalaispelaaja ajettiin suihkun puolelle ennen aikojaan. Alexandre Texier, Valentin Claireaux ja Loïc Farnier saivat viisiminuuttiset sääntäjen vastaisista taklauksista.

− Kaksi ensimmäistä olivat oikein, mutta viimeisen pelin tuomiosta en ollut samaa mieltä. En usko, että Fornier yritti taklata jalkoihin, ja kontakti oli enemmän ylävartaloon. Mutta kyllä meidän pitää olla kurinalaisempia jatkossa.

Tällä vuosituhannella Ranska on pelannut kerran, vuonna 2014, MM-kisojen puolivälierissä. Bozon näkee, että poissaolojen kera vastaavaa urotekoa ei nähdä lähivuosina.

− Sen saavuttaaksemme tarvitsemme kaikki parhaat pelaajat mukaan kisoihin, sillä he ovat pelaajia, jotka tekevät eroa tällä tasolla.

Jules Boscq (vasemmanpuoleisin ranskalaispelaaja) tähyää urallaan eteenpäin.
Kuva © Jarno Hietanen

Ranskalla on useita pelaajia, joilla parhaat pelivuodet ovat vielä edessä. Texier on ollut näistä viime vuosina näkyvin, mutta näissä kisoissa esiin nousi myös 21-vuotias puolustaja Jules Boscq, joka valittiin Ranskan kolmen parhaan pelaajan joukkoon turnauksen aikana.

− Uskon, että hänellä on hyvä tulevaisuus edessään ja hän löytää pelipaikan kenties Suomesta. Se olisi hänen kannaltaan hyvä, sillä hän on omistautunut ja haluaa kehittyä edelleen pelaajana. Meillä on hänessä tärkeä puolustaja tuleviksi vuosiksi.

Nuoresta hyökkäyskaartista voi nostaa esiin myös Pohjois-Amerikan kaukaloissa uraa luoneet Louis Boudonin ja Justin Addamon.

− He parantavat tästä edelleen, ja jos he pelaavat AHL:ssä, heistä on paljon hyötyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle