"Sarjan kovat pelit ovat auttaneet valmistautumisessa" – OHL:ssä ihastuttanut Arttu Kärki odottaa malttamattomana MM-turnausta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Arttu Kärki on edustanut Suomea myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Arttu Kärki on ollut yksi parhaista puolustajista OHL:ssä kuluvalla kaudella. Hänen odotetaankin olevan yksi Suomen kantavista voimista U20 MM-turnauksessa. Kärki lähtee innolla Ruotsiin menestys mielessään.

Alkavissa nuorten MM-kisoissa Suomen takalinjoilla nähdään kiinnostava nimi, kun Arttu Kärki valittiin leiriryhmään. Kärki siirtyi täksi kaudeksi Kanadaan ja hän pelaa OHL:ssä Soo Greyhoundsin riveissä. Puolustaja on nauttinut olostaan Kanadassa.

– Peli on maistunut hyvin, vaikka se onkin vähän erilaista verrattuna Suomeen. Kaukalo on pienempi ja peli fyysisempää.

Kärki pelasi viime kaudet Tapparan paidassa U20 SM-sarjaa. Sarjan tasosta on keskusteltu paljon viime vuosina joukkuemäärän kasvaessa. Kärki myöntää tason olevan kovempi OHL:ssä, mikä vaikutti myös päätökseen vaihtaa sarjaa.

– Isoin ero sarjojen välillä on se, että OHL on kokonaisuudessaan kovempi sarja. Siellä pelaa muun muassa useita NHL:ään varattuja pelaajia. Siellä huomaa, että sarjaan ja joukkueeseen panostetaan paljon.

Eroa on myös sarjojen kokoluokissa, sillä OHL on osa isompaa kokonaisuutta, vaikka joukkueita on Suomen U20 SM-sarjan tavoin 20. OHL kuuluu Canadian Hockey Leagueen eli CHL:ään, johon kuuluvat myös QMJHL sekä WHL. Mukana on siis 52 kanadalaista joukkuetta ja kahdeksan nippua Yhdysvalloista.

Kovemmassa sarjassa pelaaminen antaa paremmat eväät NHL-unelmaa ajatellen.

– Siirtyminen oli tässä vaiheessa uraa paras vaihtoehto. Löysin hyvän joukkueen, jossa saan kehittyä, mutta myös pelata paljon. NHL-unelman kannalta tämä oli myös paras ratkaisu, kun oppii, mitä se pelaaminen Pohjois-Amerikassa on.

Kärki on aloittanut kautensa loistavasti. Viialasta kotoisin oleva Kärki on puolustajien maalipörssin johdossa, kun hän on iskenyt 16 täysosumaa yhteensä 30 ottelussa. Ilves-kasvatti on pelannut joukkueensa ylivoimassa laiturina, ja onkin paukuttanut useita maaleja kyseiseltä tontilta. Rooli tuntui aluksi Kärjelle erikoiselta, mutta lopulta hän tottui siihen.

– Se ei aluksi tuntunut ominaiselta, mutta kun siihen rooliin pääsi sisään, niin se on toiminut. Meillä on joukkueessa taitavia pelaajia ja hyvä ylivoima, joten siltä paikalta on hyvä operoida.

OHL tunnetaan hyvänä sarjana kehittyä. Sarjasta NHL:ään ovat pompanneet muun muassa Jason Robertsonin, Matthew Tkachukin ja Mitchell Marnerin kaltaisia nimiä.

MM-joukkueessa kiekollisen puolustajan rooli

Kärki uskoo, että sarjan kova taso on auttanut valmistautuessa alkaviin kisoihin.

– Uskon, että OHL on valmistanut hyvin näihin kisoihin. Kisoissa pelataan maiden parhaita vastaan, joten kyllä sarjan kovat pelit ovat auttaneet valmistautumisessa.

Kärki lähtee turnaukseen yhtenä Suomen johtavista kiekollisista puolustajista. Rooli ei ole vielä täysin selvä, mutta odotuksia Kärjellä on.

– Paha sanoa, mikä se rooli lopulta on. Kiekollista roolia on varmasti luvassa, eiköhän valmennusjohto halua minun pelaavan omilla vahvuuksillani.

Omaa päätäkään Kärki ei unohda, onhan hän pelipaikaltaan puolustaja.

– Puolustajana pitää puolustusvelvoitteet myös hoitaa.

Kärjelle suurin osa pelaajista on jo entuudestaan tuttuja aiemmista maajoukkueturnauksista. Joukkue tiivistyy vielä ennen kisoja yhden puolustajan ja yhden hyökkääjän verran. Kärki lähtee innolla kisoja kohti ja odottaa menestystä.

– Mielestäni meillä on hyvä porukka tässä kasassa. Innolla odotan, ja haluan nähdä, millainen porukka tässä on lopulta kasassa. Uskon siihen, että meillä on tässä oikein hyvä porukka ja menestystä tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle