Esittelyssä Jonas Alatalo

LIIGA / Haastattelu
Tukholmassa syntynyt Jonas Alatalo lähtee nuorten MM-kisoihin matalalla profiililla tekemään parastaan kaukalossa. Myöhemmin uralla tavoitteet ovat SM-liigassa tai Ruotsin Elitserienissä.

Jonas Alatalo syntyi toukokuun viimeisenä päivänä vuonna 1989 Tukholmassa, Ruotsissa suomalaiseen perheeseen. Jonaksen isä ja äiti ovat molemmat suomalaisia.

Ruotsissa pienessä IF Tumban joukkueessa uransa 6-vuotiaana aloittanut Alatalo pelasi Ruotsissa nuorempiin C-junioreihin asti Tumban riveissä, ennen kuin siirtyi Tukholman mahtiseura Djurgårdeniin.


Jonas Alatalo haluaa menestyä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Meillä oli hyvä joukkue Tumbassa. Karl Gustafsson pelaa täällä Ruotsin joukkueessa ja kolme muuta pelaajaa on ollut maajoukkueringissä.

Djurgårdenissa Alatalo vietti reilun vuoden, ennen kuin siirtyi Tampereen Ilveksen B-junioreihin. Kuluvalla kaudella Alatalo pelasi Ilveksessä sekä A- että B-junioreissa.

– Jääkiekko on ihan samanlaista molemmissa maissa. Harjoittelu vain eroaa hieman. Siellä korostetaan taitoa enemmän ja täällä varsinkin kesäisin tehdään paljon fysiikkaharjoittelua, Alatalo vertaa kokemuksiaan ruotsalaisesta ja suomalaisesta kiekosta.

”Pelit jatkuvat Tampereella”

Jonas Alatalon mukaan Suomen tavoite alkulohkossa on yksiselitteinen: Pelien pitää jatkua Tampereella. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi jatkaa alkulohkon jälkeen urakkaansa pudotuspeleissä.

– Ensimmäinen ja ainoa tavoite ovat pudotuspelit. Pelataan alkulohko ensin ja katsotaan sitten missä mennään.

Päävalmentaja Harri Laurila kuvaa nuorta puolustajaa ”hyvin liikkuvaksi, kiekolliseksi puolustajaksi, joka saanee ylivoima-aikaa”. Alatalo yhtyy luonnehdintaan.

– Liike on minun paras vahvuuteni. Ehkä olen hieman villekoistismainen luistelija, jos verrataan aikuisiin pelaajiin. Tavoitteenani kisoissa on pelata hyvä turnaus. Harjoituksissa en ole osallistunut ylivoimiin, mutta kisoissa sen sitten näkee.

Kun kisat ovat ohitse on Alatalollakin edessä paluu arkeen. Ura jatkunee Tampereella ja siviilipuolellakin on vielä asioita hoidettavana.

– Pelaan ensi kaudella luultavasti Ilveksessä, ei ole tosin mitään vielä sovittuna. Armeijakin on edessä, mutta käyn ensin nelivuotisen lukion alta pois Tampereen ruotsinkielisessä lukiossa.

Pitkällä tähtäimellä Alatalo pitää ykköstavoitteenaan pelaamista SM-liigassa – tai sitten Ruotsin Elitserienissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle